Harvester of Chaos Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam. Mam problem z opanowaniem w HTB shapowania uploadu userów z mojej sieci. To przy niesymetrycznym łączu mój największy problem. Potrzebowałbym skrypt który przytnie upload każdego z userów do wyznaczonego przezemnie poziomu, mam paru strasznych "wysyłaczy" w sieci, jak się rozpędzą to pingi skaczą do 1000ms i ogólnie jest nieprzyjemnie. Mógłby mi ktoś napisac linikę przykladową dla kontroli uploadu dla usera, zakłądając że LAN jest na eth0 a brama na eth1. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 ja uzywalem niceshapera i sobie bardzo dobrze radzi z podzialem lacza ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A co masz zrobione do tej pory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harvester of Chaos Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Proste formułki tylko na HTB w zależności czy download czy upload na różnych interfaceach, bez markowania ruchu i imq, i to chyba jest mój podstawowy błąd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...