pmp Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie wiem jakie do Conroe, ale do Kentsfieldów QX dodawane BOXy mają akurat mocniejsze wentyle. Przy nominalnych obrotach świszczałka okrutna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Premiera 12 listopada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 a recka na PCLab już jest :-P Intel Core 2 Extreme QX9650 aka Penryn.... http://pclab.pl/art29327.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 jakie są szanse że z pojawieniem się c2d 45nm pojawią się także pentiumy dual? czy na pentiuma będzie trzeba czekać na sam koniec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Procesor fajny :) ale spodziewałem się więcej po nim :) choć nie ma co narzekać. Czekam na odpowiedź AMD :) i będzie wiadomo na co zmieniać mojego kaszlaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Co sądzicie o tym : klik?? Na nvisionie dużo ludzi trzęsie d*pą, ale czy jest o co, skoro to chipset Intela z oficjalnym wsparciem dla Penrynów?? Co sądzicie o tym P35 vs Penryn?? Bo mi się zdaje, że to kwestia czasu, nim wypuszczą nowe biosy, które będą mogły uruchomić Penrynki :*?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Teoretycy ? Bo z praktyki, nie widzę, żeby P35 miało problemy jakiekolwiek z Yorkfieldem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Rozumiem że nie uruchomie Penryn`a na I965P , płyta jak w podpisie :blink: EDIT : teraz czytam - czyli jakieś mody trzeba zrobić Edytowane 9 Listopada 2007 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 uruchomicie ale z OC moze byc kiepsko a to podstawa,pod penryny wyjda nowe rewizje płyt głównych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Raczej nowe biosy... Gdzieś był kiedyś news, że do płyta na i965P wystarczy aktualizacja biosu i już mamy mobo Penryn ready [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Raczej nowe biosy... Gdzieś był kiedyś news, że do płyta na i965P wystarczy aktualizacja biosu i już mamy mobo Penryn ready [; O ile firmy zadbaja o te biosy. Mam nadzieje, ze cos wiecej zmienią oprocz dodania ucode'ów. Pmp, a miales okazje sprawdzic jak dziala z retailem ;) ? Edytowane 12 Listopada 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 O ile firmy zadbaja o te biosy. Mam nadzieje, ze cos wiecej zmienią oprocz dodania ucode'ów. Pmp, a miales okazje sprawdzic jak dziala z retailem ;) ? Nie mam retaila, i nie wiem czy będe mieć. Taki bez CB jest już OK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie mam retaila, i nie wiem czy będe mieć. Taki bez CB jest już OK ;) VictorWang ma takiego, co przy -170'c dziala :huh: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 VictorWang ma takiego, co przy -170'c dziala :huh: :blink: Dziala jak dziala, ale chyba wstaje na mniejszym zimnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 To juz moze byc kwestia mobasow. Najwazniejsze jest to, ze pomimo moich zlych przeczuc, jest lepiej niz 65nm pod tym wzgledem :D Chlopaki szaleją: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Raczej nowe biosy... Gdzieś był kiedyś news, że do płyta na i965P wystarczy aktualizacja biosu i już mamy mobo Penryn ready [; Ciekawe czy np. z P35 będzie tak, że wyjdą nowe biosy i będzie wspierał Penryna na 1600mhz i ddr3 na 1600mhz, jak myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 to wszystko na powietrzu :blink: http://forums.tweaktown.com/showthread.php?t=25544 Oby AMD pokazało coś sensownego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja tam na razie mojego e2160 bardzo rzadko nawet w połowie wykorzystuję :P A co do tych mega częstotliwości pamięci ddr3 to ciekawe czy jest jakaś znacząca różnica między taktowaniami 1ghz a 2ghz. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Fajnie fajnie, ale ciekawe ile pożyje przy takim napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Fajnie fajnie, ale ciekawe ile pożyje przy takim napięciu.A kto na tym forum patrzy na żywotność podzespołów ;) prędzej się wymieni na inny model niż padnie :D. Na dłuższą metę to raczej nikt nie będzie tak męczył CPU, do spi to pewnie niejeden da więcej papu, ale to już inna historia :D Intel to add one more 45nm CPU to E8000 family Intel will add one more 45nm desktop processor to its E8000 family in January 2008, according to sources at motherboard makers. In addition to the E8200, E8400 and E8500 processors of the E8000 family, Intel plans to launch the E8190. The CPU will have a frequency of 2.66GHz, L2 cache of 6MB, and FSB of 1333MHz. It will be priced at US$163 in 1000-unit quantities. Although E8190's specification is similar to that of the E8200, the CPU does not support virtualization or Trust Execution Technology, and will only focus on the OEM market where it will be slightly cheaper when purchased in large volumes, added the sources. Intel is also planning to launch the Core 2 Duo E5000 family to replace the previous E4000 family in the entry-level market. The first product from the E5000 family will launch in April next year priced at US$133 in 1000-unit quantities. Specifications are still unknown. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Źle się dzieje w państwie duńskim Plays the family nightmare! ! QX9650 appears Cool Bug -88C Reboot! ? Is lower than -10C not to be able to start - HKEPC Intel brand-new 45 奈 rice processor Core 2 Extreme QX9650 officially opens sells, audiences play the families already too urgent to wait, the attempt creation new world record, this 3GHz 45 奈 rice four cores processors performance is splendid under the forced-air cooling, the major part may stably surpass to 4.2GHz or above the level, but plays the family regarding the ultimate ultra frequency to say, this processor actually is a nightmare, formerly only had Cool Bug which AMD only then had, unexpectedly appeared in Core 2 Extreme QX9650. Early some many ultra frequencies have played the family to point out that, Core 2 Extreme QX9650 appears Cool Bug, probably in -60C to -90C, this matter we looks for the Hong Kong specialized ultra frequency team Anti-X confirmation, in our hand two Core 2 Extreme the QX9650 sample, has approximately the -88C automatic power failure situation. The note results in the attention is, the processor cannot restart below approximately -10C, must wait for the CPU reply to be higher than -10c to be able officially to start. According to Anti-X indicated that, such Cool Bug can create enormous inconvenient to the LN2 ultra frequency, because the ultra frequency needs to maintain the certain temperature, 絕 to cannot be lower than -88C, otherwise will be able the automatic power failure, in addition, after the ultra frequency defeat will not be able reto start immediately, will need to wait for the processor temperature rise, extremely will waste the time. According to Anti-X further indicated that, temporarily did not know Cool Bug can otherwise appear in on other models Intel 45 奈 rice products, but such Cool Bug will obstruct the ultra frequency to play the family to create the result, hoped Intel will be allowed to solve this problem. Jeśli taka przypadłość dolega QX to boje się myśleć co będzie z "normalna" wersją. Dobrze, że ten problem mnie nie dotyczy B-) Edytowane 27 Listopada 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Mądry news. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=273973 -120oC. CB przy boocie, nie występujący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 na xs maja cepa co przy -175 load nie ma cb.....w idlu tylko -140 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Bardzo duzo w tej kwestii zalezy od mobo, a nie samego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Test E8400 - Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 to ja wstawię screena ze swojego testu ... conf: QX9650 (ES) @ ZALMAN 8700 NT + AS5 Foxconn MARS Foxconn 8800GTX Patriot 4GB LLK PC800 lian li V1000+ Seasonic S12 500W Vista Ultimate 64bit ja tym prockiem byłem troszeczkę zawiedziony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nie wiem czy było-> Wolfdale .Jak widać z testów ,różnica wydajności między c2d a nowym układem intela jest rzędu średnio 3%.Zużycie energii również nie jest dużo niższe, względem Conroe. Także dopiero w aplikacjach korzystających z SSE4 ,można liczyć na wyraźne polepszenie osiągów oraz pewnie w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 ja tym prockiem byłem troszeczkę zawiedziony...Patrząc na Twojego screen'a - nie dziwne. Przemyśl co zrobiłes źle, powtórz, i zmień zdanie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Wie ktos kiedy dokladnie bedzie mozna kupic procka z seri E8xxx, glownie chodzi mi o E8200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 http://www.gram.pl/news_9AzjGO5_Intel_odkl...onkurencji.html no to się ciekawie porobiło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...