Sens Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam prosze uzytkownikow skody felicji 1.3 o wyrazenie swoich opini na temat tego samochodu. Jestem zainteresowany zakupem jako pierwsza fure i chcialbym sie dowiedziec na co uwazac itp z gory dzieki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Mój dobry kumpel ma taką i dosyć często nią jeździliśmy. Ja bym na twoim miejscu uważał na zawieszenie i układ kierowniczy, to typowe usterki po dłuższym przebiegu. O rdze samego nadwozia raczej nie ma się co martwić, skody są dość długowieczne. Silnik 1.3 wytrzymuje katowanie w mieście nawet na 5 biegu (styl jazdy mojego kolesia), więc nie jest źle. Zużywa od 6(w trasie) do 9 (zima miasto) litrów benzyny na 100km.Uważaj ponadto na wydech, skodowski jest wyjątkowo podatny na rdzę.No i jazda bez zimówek tym autem nie należy do przyjemniejszych więc warto się w nie zaopatrzyć. Jeśli chcesz słuchać czegokolwiek w aucie to zaplanuj od razu zmianę głośników. Seryjne są żałosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Moje doswiadczenia: zawias szybko sie zuzywa na naszych OES'ach. Najlepiej wladowac wzmocnione odpowiedniki jesli sa i cieszyc sie nimi. Korozja, ja mam inne zdanie na jej temat. Auto nie koroduje w "kluczowych" miejscach jednak egzemplaze ktore ja widzialem maja problem z tym ze wychodza purchle spod lakieru po prostu, np. na srodku maski itd. Podejzewam ze po prostu lakier nie ma super jakosci i byle ptasia kupa go zzera. btw. czyja stope podziwiamy w twoim avatarku i czy mozna zobaczyc reszte nogi ze wskazaniem na twarz i biust ;) Edytowane 28 Listopada 2006 przez berkut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 dzieki za odpowiedzi ;] mam poprostu mozliwosc kupna od kuzyna za 3000zł felke z 1999r z 14000 km przebiegu (to nie pomylka 14000)!! Jeszcze bym na niej pocwiczyl do egzaminu na prawko :P stopa nalezy do mojej pani :D fajna no nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Silnik 1.3 wytrzymuje katowanie w mieście nawet na 5 biegu (styl jazdy mojego kolesia), więc nie jest źle. Zużywa od 6(w trasie) do 9 (zima miasto) litrów benzyny na 100km.Uważaj ponadto na wydech, skodowski jest wyjątkowo podatny na rdzę.Dokładnie. Po miescie mozna spokojnie smigac na 5tce :) Co do palenia to moj starszy spokojnie schodzi do 5.5/100 w trasie. Co do wydechu to z rdza nie jest tak najgorzej, za to jest cholernie delikatny. W tym roku wymienialismy przód , a potem tył z powodu....urwania :lol: dzieki za odpowiedzi ;] mam poprostu mozliwosc kupna od kuzyna za 3000zł felke z 1999r z 14000 km przebiegu (to nie pomylka 14000)!! Jeszcze bym na niej pocwiczyl do egzaminu na prawko :PBierz! Za taką cenke , z takim przebiegiem warto. Tylko rakiety sie nie spodziewaj, v-max licznikowe osiagniete przeze mnie to 150km/h. Pomine fakt ze dzialo sie to na zimowych oponach.....Srednia przelotowa to 100-120km/h. Edytowane 28 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 To i tak dużo. Żeby ekonomicznie jeździć felką to trza schodzić poniżej 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 ja zrobiłem w okresie 2000-2006 160tys km tylko że wersją 1.6 co do korozji - sprawdź dokładnie tylnią klape pod uszczelką szyby - korozja to norma - ja wywalczyłem nową klape na gwarancji perforacyjnej zawieszenie nie narzekam - przy 130 tys km wymieniłem wszystkie gumy w zawieszeniu i amortyzatory na kayaba - do dnia dzisiejszego jeżdzą co przy kołach 195/50/R15 i polskich drogach nie uważam za zły wynik. co do spalania się nie wypowiem bo 1.6 to inna jednostka - w favoritce miałem taką 1.3 ale gaźnik 6-8l/100km to norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...