Skocz do zawartości
rade

Nauka Gry Na Gitarze

Rekomendowane odpowiedzi

ogólnie znośnie..

wady:

- coś mi się menu nei podoba trochę..czcionka hederków do menu jest mniejsze niż czcionka opcji - może i jest w tym jakiś cel, ale mi to jakos bruździ

- storna kontakt, nierówno okienka na dole w FF 1.5, jest jakies przesunięcie minimalne górnego edita, i ozanczenia typu WIADOMOŚĆ powinno być chyba na górze niźli na dole textarea...

I kolorystyka jest taka, w kolorach takich sennych.. być może przydało by się jakieś zdjecie wmontować w to, nie wiem.. to juz zależy od Twoich upodobań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za rady

- w tym menu to niedopatrzenie - miało być mniej rzucające się w oczy i zmniejszyłem czcinkę zamiast jej kolor

- kontakt poprawiłem (taki znalazłem w sieci)

co do kolorów to miałem już różne sprzeczne opinie

od bardzo na + do bardzo na -

ale myślę nad nimi jak je ożywić żeby być w zgodzie ze sobą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

strona mi sie podoba- troche mało informacji technicznych:innych akordów,technik grania.Fajnie by było,zeby jakis spiewnik z akordami sie znalazł na stronie (świnoujście=shanty=j.porebski?),moze na poczatek cos prostgo do grania.

Kolory sa moim zdaniem są,ok - bo z kolorami to tak jest,że jeszcze sie nikomu nie dogodziło.

dodałem do ulubionych - bo sam brzdąkam - będe patrzył jak strona sie rozwija.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strojenie dość ubogo opisałeś. istnieją jeszcze inne techniki, oparte na flazoletach, które imho mają lepszą dokładność. jeśli chodzi o flażolety to znam 2 techniki strojenia. flażolet na 12. progu porównuję z dźwiękiem na 7. progu (dla struny G na 8.) lub flażolet na 5. porównuję z flażoletem na 7. progu. jednak jeżeli gitara nie stroi na progach technika ta może okazać się złudna. ja stosuję wszystkie 3 naraz (trzecia to ta opisana na stronie: 5. - pusta), aby optymalnie (na miarę mojego zdegenerowanego pudła) zestroić gitarę

co do samej strony to dość uboga w treść, ale wierzę, że będziesz ją rozwijał dodając coraz to nowe akordy, jakiś śpiewnik, historię gitary, głównych kompozytorów (np. Tarrega), itp. generalnie dużo pracy przed Tobą, jeżeli masz zamiar ją rozwijać oczywiście.

tyle ode mnie

życzę powodzenia :)

pozdrawiam

mystery

Edytowane przez mystery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bym uważał z tymi flażoletami. Szczególnie przy elektryku, gdzie zwykle sie stroi gitarkę normalnie, a dopiero później sie ustawia menzure aby dźwięki na 12 progu były o oktawe wyżej. Nie raz się z tym męczyłem. Inna grubość strun i odrazu trzeba przy każdej strunie menzure korygować. Nie ra zsię z tym męczyłem. Piekielny Floyd Rose... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę uboga, ale mam nadzieję, że będzie się rozwijała. Kolory mogą być. Prosty układ także powinien przypaść do gustu.

Moim zdaniem jak na sam początek to jest za mało dla startujących z grą na gitarze. Kiedyś chciałem się nauczyć grać... było to dość niedawno i szukałem odpowiedniej strony. Niestety nie znalazłem takiej, która by choć w 50 % spełniła moje oczekiwania. Niestety twoja także ma parę mankamentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi