shakur_45 Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Nie jestem pewien ale GF 4 4x00 bedzie obsługiwał niektóre efekty z DX9 (zwłaszcza pixel i vertex shadery 2.0) ale bedzie wszytko strasznie wolno chodziło a to ze względu na to że karty te będą je osługiwać tak jakby softwerowo (w kilku przejściach). Karty ati r8500 i r9000 powinny sobie lebiej radzić w środowisku DX9 a to ze wzgledu na to że są zgodne z DX8.1. Prosze cie, podaj mi zrodlo tych swoich rewelacji... :lol: Szczegolnie przypadl mi do gustu argument, ze 8500/9000 beda lepiej radzic sobie w srodowisku DX9 bo obsluguja DX 8.1. Czyli wg ciebie gf4Ti nie oblsuguje w pelni DX8.1?! Ciekawe 8O Dobra rada- nie jestes czegos pewien to nie zabieraj glosu. Moze kogos wprowadzic w blad lub sie osmieszyc... Już ci udowadniam: 1. gf 4 jest w pełni zgody z DX8 nie 8.1 jak ty to napisałeś 2. dx9 musi być kompatybilny do tyłu czyli ma zawarte efekty z dx8 i 8.1 a gdy zaczną wychodzić gry pod dx9 w tedy w tych grach będo też zawarte efekty z pixel shadera 8.1 i gdy gf 4 będzie musiał obrabiać w kilku przejściach pixel shadery w ver. 1.4 i 2.0 (co bardzo spowalnia) radeon bedzie musiał obrabiać efekty w kilku przejściach tylko pixel shadera 2.0. 3. W gierkach pod DX9 teoretycznie (nie jestem pewien) bedzie przeważał nad gf 4 ti4200 radeon ale 8500, 9000 jest za słaby. P.S. Dobra rada- nie jestes czegos pewien to nie zabieraj glosu. Moze kogos wprowadzic w blad lub sie osmieszyc... sorry, ale ten geforce co mam jest w pelni zgodny z 8.1 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Jak sie ta gra nazywa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Jak sie ta gra nazywa ? NASCAR Racing 2003 Season :) Cytat z readme Minimum requirements: Pentium II 450 MHz processor 64 MB of RAM 16 MB Direct3D compatible video card 8X CD-ROM drive DirectX 9.0 or later OpenGL* 1.1 or later Choc nie wiem jak to jest naprawde z tym WYMAGANYM DX9, bo np. nieoficjalne demo chodzilo na 8.1, mimo ze tez bylo napisane DX9 required :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Eee, wydaje mi sie, ze to jest blad. Gralem w demo na dx8.1b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Gry na DX9 będą może za rok... Nie doceniasz developerow gier :wink: Pierwsza gra wykorzystujaca w pelni DX9 JUZ wyszla, dokladnie 4 lutego trafila na polki sklepowe za duza kaluza :P :P :P Co to za gra? ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Gry na DX9 będą może za rok... Nie doceniasz developerow gier :wink: Pierwsza gra wykorzystujaca w pelni DX9 JUZ wyszla, dokladnie 4 lutego trafila na polki sklepowe za duza kaluza :P :P :P Co to za gra? ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No dobra, a ja tak przy okazji spytam, czy DX 9.0 daje jakiegos kopa w przypadku kart R8500???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No dobra, a ja tak przy okazji spytam, czy DX 9.0 daje jakiegos kopa w przypadku kart R8500????Pewnie takiego samego jak na każdej innej nie mającej pełnej specyfikacji DX9. DX9 jak każdy poprzedni DX jest kompatybilny wstecz czyli na takich kartach powinnien działać jak 8.1 :? :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 No dobra, a ja tak przy okazji spytam, czy DX 9.0 daje jakiegos kopa w przypadku kart R8500???? porownywalem 8.1a/8.1b z 9.0 w 3dmarq wynik spada o jakies 100 - 200 pkt po zainstalowaniu dx 9.0. W grach specjalnych roznic nie widzialem pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Wiec jednak nie dziala jeden test. Zakladajac ten temat mialem wlasnie taka obawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...