Skocz do zawartości
zajec

Pc->tv X1800gto Vivo

Rekomendowane odpowiedzi

witam , juz mnie cholera bierze od przerzucania tych kabli i glowienia sie nad podlaczeniem tej wrednej karty do tv.

karta ma wyjscie VIVO (osiem wtykow) nie S-Video, wiec jak ja mam podlaczyc do TV?

do zestawy wchodza kable S-Video (tV ma takie wejscie), kabelek ViVo i rozgaleznik, ktorego znaczenia nie moge rozgryzc( najprawdopodobniej cos do hdtv) tylko jego koncowka pasuje do wyjscia karty graficznej a konczy sie on 3 krotkimi kabelkami w 3 kolorach...

Prosze o pomoc, co jeszcze musze dokupic aby wreszcie podlaczenie stalo sie wykonalne? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz tv hd to chyba potrzebujesz kabla z 3 czinczami do tych wlasnie kolorowych kabelkow. Jesli normalny tv to wpinasz to 8 pinowe do karty i jak z tylu tv wystaje czincz to czincz a jak euro to euro. Ja mam normalny tv i podpinam sie czinczem. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz telewizora HDTV, to "trójkolorowy trój-kabelek" zostawiasz w spokoju.

Na fotce jest rozpakowany ten, który ci się przyda.

Dwie końcówki to wyjścia, dwie - wejścia. Do wyboru, S-video lub kompozyt. "Kierunki" powinny być wytłoczone na wtyczkach.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz telewizora HDTV, to "trójkolorowy trój-kabelek" zostawiasz w spokoju.

Na fotce jest rozpakowany ten, który ci się przyda.

Dwie końcówki to wyjścia, dwie - wejścia. Do wyboru, S-video lub kompozyt. "Kierunki" powinny być wytłoczone na wtyczkach.

nie cytujemy obrazków

//narcyz

znaczy koncowke tego kabelka wpinam w karte, a pod jeden z zoltyvh zalaczam s- Video, nastepnie tv i juz?

A i b. wazne pytanie czy ten kabel ktory opisujesz ma wejscie 9 pinowe bo tylko takie pasuje do karty...

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to jest kabel vivo. Był u mnie w komplecie.

Reszty trochę nie załapałeś. Masz 2 żółte (kompozyt) in/out i dwa czarne (s-video) in/out. Masz dwa rodzaje, żeby był wybór - co ci pasuje do odbiornika. Musisz jedynie uważać na "kierunek" sygnału.

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to jest kabel vivo. Był u mnie w komplecie.

Reszty trochę nie załapałeś. Masz 2 żółte (kompozyt) in/out i dwa czarne (s-video) in/out. Masz dwa rodzaje, żeby był wybór - co ci pasuje do odbiornika. Musisz jedynie uważać na "kierunek" sygnału.

ok, dzieki i przepraszam za zawracanie glowy :wink: , ale czasami mam wrazenie, ze producenci sprzetu utrudniaja sobie i nam zycie... dzieki jeszcze raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi