Skocz do zawartości
maevius

Poszukiwany Dobry Laptop, Max 6000 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję laptopa do max 6000 zł, spełniającego następujące warunki (niestety wygląda to na liste życzeń niemożliwą do spełnienia):

a) dwa rdzenie na pokładzie + 1024 mb ram

a) więcej niż 3 złącza usb, s - video, port DVI + standardowe IO

b) matryca wide, najchętniej 14 cali i nie odbijająca wszystkiego jak leci ( to dopiero będzie ciężkie do osiągniecia )

d) nie zintegrowana karta graficzna ( dowolnego typu, aczkolwiek mam nadzieję że nadchodzący armed assault "jakoś" na tym pójdzie )

e) piekielnie ważny jest fakt, by notek generował dobry obraz na zewnętrznym monitorze LCD WS ( przez DVI -> 1440x900 )

f) trwała obudowa oraz wytrzymała klawiatura ( byleby uniknąć startego plastiku na obudowie po 3 miesiącach )

g) bezszelestna praca ( oczywiście za wyjątkiem pracy napędu dvd-rw )

To by było na tyle, mam nadzieję że istnieje na rynku komputer przenośny który chociaż po częśći spełnia powyższe założenia.

Wyboldowałem rzeczy, na których zależy mi najbardziej. Zdaje sobie sprawę, że taki dokładnie taki model ciężko jest dostać -

dlatego jestem gotów pójść na kompromis podczas dyskusji.

Bardzo proszę o opinie,

pozdrawiam

Paweł

post scriptum: na ewentualne posty odpowiem jutro, muszę niestety już uciekać, czekam na propozycje!

edit: małe poprawki pewnych faktów

Edytowane przez maevius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na moj gust powinienes sie przejechac do Czech po Asusa A8 z GF7700/X1700, teraz juz powinny byc do wyrwania w takiej cenie jak sie dobrze rozejrzysz. Ma 2 rdzenie, RAM to kwestia dogrania ale chyba w standardzie ma 1GB, 5 USB, DVI, obudowa i klawa tez daja rade (w koncu to Asus). 2 lata gwarki, 14" 1440x900 z tego co sie orientuje. Idealny. Tylko raczej nie nastawialbym sie absolutnie na jedna rzecz: bezszelestna praca. Jak poprzednik zauwazyl lapki z dedykowanymi kartami grafiki NIE SA ciche, a juz pomijam fakt ze to jest 14" lapek wiec tym bardziej nie ma miejsca na upchanie lepszego chlodzenia. Takze A8 sciagnij i bedziesz happy, ja osobiscie innej alternatywy nie widze.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jako iż w ostatnim czasie szukam lapka o podobnych wymaganiach a innego wyboru jak a8js na chwilę obecną nie widzę chciałbym się dowiedzieć czy w wypadku zakupu A8js w czechach nie będzie żadnych problemów z:

a)Realizacją gwarancji

b)Klawaiaturą (układ klawiszy)

Ogólnie jak myślicie warto poczekać z zakupem do wiosny i polować na coś z Santa Rosa i być może lepszą grafiką czy też brać tegoż Asuska, w chwili obecnej mam na czym grać/pracować jednak chcę w najbliższym czasie kupić coś mniejszego (17" to jednak nie dla mnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Gwara miedzynarodowa, no problem, mojego lapka mam z UK i to samo

2. Wg mnie bedzie angielska czyli normalna

Generalnie zasada jest taka, ze nigdy z zakupem sie nie czeka. Nie musisz kupowac to nie kupuj a jak musisz to nie przeciagaj nawet dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi