Skocz do zawartości
Kubass53

Drażniący "ding"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wczoraj rozpoczął ataki na moją psychikę do tej pory z pozoru niegroźny dźwięk ding. Oczywiście mogę wyłączyć i będzie spokój, ale jeżeli w tym momencie gdy występuja alerty w tle, dodam że ciągły kilkukrotny "ding", dzieje się coś na moją niekorzyść to nie bedzie za wesolo gdy nagle wszystko utrace. Brzmi śmiesznie, ale nie spotkałem się z tym nigdy i nie wiem co tak naprawde sie wyprawia w moim systemie. Nie zauwazyłem nowości wśród procesów a w podgladzie zdarzen błedy pojawiajace się podczas pracy systemu występują w dość dużym odstepie czasu więc na pewno nie odnoszą sie do tego problemu.

Mam nadzieje ze kogoś spotkał podobny problem i mi pomoże, chociaż z drugiej strony nikomu nie życzę takich zajawek:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asterixa :D

dobra... ale o co w ogóle chodzi? Kiedy ten dźwięk Ci się pojawia?

W tle, co pewien okres czasu. Każdy śmiechem na to reaguje, ale mi to niestety sprawia problem, a reinstalka systemu to męcząca procedura, nie mam zamiaru przez jakiś "ding" do tego się posuwać. Co gorsza zaczęło mi się to kojarzyć z tą żabą i jej hitami, więc wyłączyłem dźwięk w opcjach =]. Mniejsza o sam drażniący defekt, ale o to, co to wywołuje.

dobra... ale o co w ogóle chodzi?

No własnie o co chodzi, przydałby się ktoś, kto nie musiałby zadawać tego pytania:D:D

Edytowane przez Kubass53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bład.. to pytanie musiałęm zadać bo z pierwszego posta absolutnie nic nie rozumiem. wiem tylko że jakiś dźwięk... ale kiedy.. co wtedy robisz.. jakie programy używasz... to są bardzo istotne rzeczy w dochodzeniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, własnie mi przypomnieliście o dingu:D:D bo jak wylaczylem w dzwiekach systemowych tego wave'a to już zapomniałem o problemie, a jednak gdzieś tam w tle nadal coś działa prawdopodobnie na moją niekorzyść ;/

Acha, Kaspersky nie znajduje wirusa przy pelnym skanowaniu, do zabezpieczenia przed robalami stosuje pest patrol i tez nic:D Mozliwe ze problem z samą windą wystąpił bo nie dokonałem od 2 tygodni aktualizacji. Postaram sie to uzupelnic instalujac autopatcher, jak to nie pomoze, to na stałe: Domyslny dzwiek sytemowy -> brak (żegnaj ding)

Prosze:

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXPService.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe

C:\Program Files\Diskeeper Corporation\Diskeeper\DkService.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Cyberlink\Shared files\RichVideo.exe

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\Services.exe

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe

C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\WINDOWS\system32\RunDLL32.exe

C:\WINDOWS\TBPanel.exe

C:\Programy\Winamp\winampa.exe

C:\Programy\DAEMON Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe

C:\Program Files\CA\eTrust PestPatrol\PPActiveDetection.exe

C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe

C:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe

C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\TaskbarIcon.exe

C:\Programy\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_09\bin\jusched.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe

C:\Program Files\TGTSoft\StyleXP\StyleXP.exe

C:\Programy\AutoConnect\AutoConnect.exe

C:\Program Files\Siber Systems\AI RoboForm\RoboTaskBarIcon.exe

C:\Programy\girder32\Girder.exe

C:\Programy\TC PowerPack\totalcmd.exe

C:\Programy\Tlen.pl\tlen.exe

C:\Programy\Winamp\winamp.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

Nie dostrzegam nic niepokojącego.

Edytowane przez Kubass53

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można pokusić się o namierzenie drania... :) ściągasz program filemon z www.sysinternals.com , ustawiasz mu filtr na plik ding.wav i czekasz aż ktoś spróbuje go ruszyć :).. wtedy będzie wiadomo przynajmniej kto jest taki dowcipny... a następnie wyrwać chwasta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można pokusić się o namierzenie drania... :) ściągasz program filemon z www.sysinternals.com , ustawiasz mu filtr na plik ding.wav i czekasz aż ktoś spróbuje go ruszyć :).. wtedy będzie wiadomo przynajmniej kto jest taki dowcipny... a następnie wyrwać chwasta...

Tyyyy, dzieki, dobry pomysł. Tak sobie myślę, może przyszła kobieta a ja ją zbywam :D

Dobra, to idę próbować, niech Ding będzie z Wami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden koleś z tego co zrozumiałem ( :) ) utworzył folder o nazwie Removed wav files, tam przeniósł Dinga i problemu zniknął - winlogon nie może znaleźć pliku to sobie nie "dinga" ;)

No tak, tylko, że zdarzenie nadal występuje w tle. On tylko uciął drogę winlogon do dinga:D zachowując jednocześnie domyślny dźwięk systemowy uruchomiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi