marek123 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 jestem super początkującym więc chciałem się czegoś dowiedzieć o modingu więc postanowiłem kupić książkę http://helion.pl/ksiazki/tuning.htm co o niej sądzicie? czy można na niej polegać i robić to co autor tam napisał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Szczerze mówiąc, to nigdy nie widzialem tej książki, ale mysle że za dużo się z niej nie dowiesz.... Lepiej jeśli poczytasz forum, poprzyglądasz się co i jak, sam coś popróbujesz zrobić to raczej będzie lepsze niż jakiekolwiek książki. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) jestem super początkującym więc chciałem się czegoś dowiedzieć o modingu więc postanowiłem kupić książkę 2408992[/snapback] Szczerze mówiąc, to nigdy nie widzialem tej książki, ale mysle że za dużo się z niej nie dowiesz.... Lepiej jeśli poczytasz forum, poprzyglądasz się co i jak, sam coś popróbujesz zrobić to raczej będzie lepsze niż jakiekolwiek książki. Pzdr W książce jest sporo podstawowych zagadnień, wszystko jest ładnie opisane krok po kroku. Jeśli jesteś na prawdę zielony, warto kupić. EDIT: btw mogę sprzedać w cenie promocyjnej 29zł, stan bardzo dobry Edytowane 30 Listopada 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 jestem kompletnie zielony a książka wczoraj doszła więc co sądzisz o opisie wstawienia szyby w boczną ścianę ? czy warto się tego podejmować jeśli jest się naprwdę zielonym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 jestem kompletnie zielony a książka wczoraj doszła więc co sądzisz o opisie wstawienia szyby w boczną ścianę ? czy warto się tego podejmować jeśli jest się naprwdę zielonym ? szyba na uszczelce...lepiej użyć śrub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) tzn. żeby plexi zamontować a nie szybę ? jeszcze mam pytanie bo ja mam taką obudowę jak w tym zestawie http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=-12084 i na ścianie bocznej jest taka kratka(okrągła) i ona prowadzi do wentylatora który jest na procku (chyba powietrze doprowadza) i stąd wiąż się moje pytanie czy mogę go wyciąć i wstawić szybę i czy nie będzie żadnych skoków temperatur z tego powodu (widziałem że inne kompy mają normalnie szybę i nie mają żadnego odprowadzenia do wentylatora na procku Edytowane 30 Listopada 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Nie będzie. Różnica w temperaturach będzie najwyżej 1-2'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 aha to bardzo dobra wiadomość a jeszcze mam pytanie którym ze sposobów opisanych w książce wyciąć miejsce na okno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Nie będzie. Różnica w temperaturach będzie najwyżej 1-2'. Mi wydaje się że moze to być ponad 5 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 aha to bardzo dobra wiadomość a jeszcze mam pytanie którym ze sposobów opisanych w książce wyciąć miejsce na okno ? najwygodniejsza jest wyrzynarka, ale to wydatek minimum 50zl, lepszy jest dremel, bardziej uniwersalny, ale trzeba sie najpierw nauczyć go używać żeby nie popsuć sobie obudowy, albo nie zrobić sobie krzywdy. Jeszcze można szlifierką kątową - najtańsze rozwiązanie co prawda, ale jest najmniej dokładna, dość trudna w obsłudze i najbrdziej niebezpieczna. jak jesteś bardzo początkujący to radzę zacząć od małego kalibru - jakiś dremel za 60-80zł wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Tylko musisz pamietac o dobrych tarczach, te z "dremelami" za 80zł szybko sie niszcza i nic prawie nie da sie nimi wyciac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 czyli dremelem najlepiej będzie wyciąć otwór a nie jakąś wyrzynarką ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 czyli dremelem najlepiej będzie wyciąć otwór a nie jakąś wyrzynarką ? lepiej wyrzynarką, bo otrzymuje się równą i gładką krawędź cięcia, poza tym jest wygodniejsza w użyciu i szybsza, ale dremel jest bardziej przyszłościowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 msn a jak to będzie z tymi temperaturami ? jeżeli wstawię szybę tam gdzie był ten "tunel" do wentylatorka to czy mi podskoczy temperatura procka? i czy jak zrobię te dodatkowe wentylatorki tak jak jest to opisane w książce żę jeden na froncie (u dołu) drugi na górze obudowy, a trzeci pod zasilaczem to czy spadną temperatury w kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) jesli wstawisz pleksę z boku ;]... to temp skoczy o jakieś 5 stopni jeśli potem dasz wentyl na froncie lub na dole to temp wróci do poprzedniej bo zostanie zachowana cyrkulacja powietrza poza tym myślę że nie potrzebnie kupiłeś książkę skoro i tak się tutaj o wszystko pytasz i możesz tutaj dowiedzieć się wielu rzeczy Edytowane 1 Grudnia 2006 przez RadeX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 dzięki tej książce wiem przynajmniej o czym mówicie wcześniej nie miałem pojęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 dzięki tej książce wiem przynajmniej o czym mówicie wcześniej nie miałem pojęcia imo książka to dobry wybór, pozwala "zaklimatyzować" się w temacie. Najlepiej jak zaczniesz sam sobie próbować coś robić, z czasem nabierzesz wprawy i doświadczenia do tego stopnia, ze nie będziesz musiał nikogo pytać co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 EDIT: btw mogę sprzedać w cenie promocyjnej 29zł, stan bardzo dobryto juz wiemy skąd się wziął gta :lol: imo książka to dobry wybór, pozwala "zaklimatyzować" się w temacie. Najlepiej jak zaczniesz sam sobie próbować coś robić, z czasem nabierzesz wprawy i doświadczenia do tego stopnia, ze nie będziesz musiał nikogo pytać co robić. nie żebym znów marudził... ale książka to jedynie teoria... Jeśli ktuś nie ma smykałki do majsterkowania to na modowaniu teoretycznym się ta cała zabawa zakończy... oczywiście ja Ci zycze jak najlepiej.. za to ja wydaję ksiażkę pt. "Moding PC w 24h" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 za to ja wydaję ksiażkę pt. "Moding PC w 24h" :lol:a to h to chyba lata oznacza ;) Sorki że sie wetne trochę nie na temat, ale mam takie pytanko, czy taki dremel będzie dobry?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 godziny... :wink: to jest taka parafraza ongiś popularnej zabawy na pure w wymyślanie książek... :) Jeśli chodzi o multiszlifierkę... to powiem tyle: większosć z nich od toya przez pagasusa po fermy i inne wyglądają identycznie... Mają takie same obudowy. Ja za taką ( ota kim ksztalcie) dałem 170pln.. wiec można domniemywać iż jakościowo jest lepsza niż to co pokazujesz. Teraz odpowiedź na Twoje pytanie.. Tak, będzie dobry - pytanie tylko do czego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Teraz odpowiedź na Twoje pytanie.. Tak, będzie dobry - pytanie tylko do czego...No nie bede go męczył niewiadomo jak. Czasami chce tylko cos pociąć, wyszlifowac, a szlifierki kątowej się trochę boje. Znalazłem jeszcze coś takiego, chyba będzie lepsze, co nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 No nie bede go męczył niewiadomo jak. Czasami chce tylko cos pociąć, wyszlifowac, a szlifierki kątowej się trochę boje. Znalazłem jeszcze coś takiego, chyba będzie lepsze, co nie?? imo weź drugą, niby wyglądają identycznie, ale ta druga z tego co widzę na zdjęciu ma lepsze tarcze do metalu w komplecie, przesyłka gratisowa więc dużo nie przepłacisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 no dobra to już pora zabrać się do roboty mam zamiar kupić narazie tylko szybę i katody no i jeszcze wentylatorki zamontuję dla lepszej cyrkulacji katody:http://www.4max.pl/default.asp?g=122&gg=20&produkt=1653 (lub niebieskie jeszcze nie jestem pewny) okno:http://www.4max.pl/default.asp?g=86&gg=20&produkt=119 wentylatorki no i tu proszę o pomoc nie wiem które wybrać proszę o radę co sądzicie o katodach i o oknie czy znajdę gdzieś indziej taniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Katody: http://www.realitynet.pl/shop/index.php?p7...l-2in1-czerwone Szyba: idź do idź do zakładu gdzie sprzedają wyroby szklane (lustra szyby i inne takie [ciach!]ły) i powiedz że chcesz kupić Plexi bezbarwną 3mm - za taki sam kawałek zapłacisz 10-12zł. Wentylatorki... jakie mają być? świecące, nieświęcące, drogie, tanie, ciche, głośne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 wentylatorki to w sumie sam nie wiem chcę je zamontować dla lepszej cyrkulacji no i do tego zrobię jeszcze panel regulujący obroty lepiej żeby były ciche no i nie za drogie ale też żeby to nie był tani szmelc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 wentylatorki to w sumie sam nie wiem chcę je zamontować dla lepszej cyrkulacji no i do tego zrobię jeszcze panel regulujący obroty lepiej żeby były ciche no i nie za drogie ale też żeby to nie był tani szmelc http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144099948 tutaj masz świetny wiatrak z regulacja obrotów, a podświetlenie zawsze można wyłączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a jeszcze grille czy jest jakaś firma która na zamówienie laserowo wytnie konkretny wzorek? a ten wentylaorek to w jakimś sklepie nie mam razem z katodami bo trochę szkoda płacić dwa razy za przesyłkę ? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a jeszcze grille czy jest jakaś firma która na zamówienie laserowo wytnie konkretny wzorek? Jak umiesz korzystać z corela i zrobisz ładny projekt to TomekJod wytnie Ci to na laserze trochę szkoda płacić dwa razy za przesyłkę takie życie ;) Edytowane 3 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a to nie żadne problem bo chodzi mi tu o herb drużyny piłkarskiej czyli do niego mogę się zgłosić ? ile to będzie kosztowało? możesz dać jeszcze inne propozycje wentylatorków ? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez marek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) a to nie żadne problem bo chodzi mi tu o herb drużyny piłkarskiej ja $#^&*%$@ czyli do niego mogę się zgłosić ? ile to będzie kosztowało? jak mówiłem zgłoś się z projektem powiedz z jakiego koloru plexi ma być i zapytaj ile będzie kosztowało możesz dać jeszcze inne propozycje wentylatorków ? proszę bardzo http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144737098 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=143996351 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144013123 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=144854711 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=146085343 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=145331698 Edytowane 3 Grudnia 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...