Skocz do zawartości
KaT

DOOM III na E3 chodzil na detalach na medium !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem poprostu w szoku, zreszta sami sobie poczytajcie :)

http://www.rage3d.com/board/showthread.php...readid=33619963

http://www.shacknews.com/onearticle.x/20717

http://www.rage3d.com/board/showthread.php...readid=33619995

A tak przy okazji to dowiedzialem sie, ze na moim radku i nawet na GF4 ti 4600 nie bedzie sobie mozna raczej zbyt dobrze pograc w DOOMa III :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczylem na jakas ciekawa dyskusje na temat hardware'u :)

Nie ma o czym dyskutowac :?

Trzeba by wywalic qpe kasy na grafe i tyle 8O

Właśnie, grafika i bajery będą niezłe ale jak z grywalnością? Czy będzie piła łańcuchowa, stada impów i innych paskudztw? Na filmikach widać 2 przeciwników na krzyż, mam nadzieję że wersja finalna będzie dopracowana tak jak Serious Sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ch... dolina muminków. Ja sądziłem ,że kupie sobie w grudniu GF3 ti200 Gainwarda jak bedzie już gra i jakoś sie da pograć a tu taki cios. Ech może na 640 będzie jakoś chodzić :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmikach widać 2 przeciwników na krzyż, mam nadzieję że wersja finalna będzie dopracowana tak jak Serious Sam :)

Do premiery jeszcze dobrze ponad 1/2 roku wiec badz spokojny :) Pozatym nikt odrazu nie pokazuje wszystkich asow z rekawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bodziek dowcipy się ciebie trzymają :D a tak wogóle to zanim Doom się pojawi to gf4 4200 będzie kosztował z 650zł a A xp1800+ z 450zł więc jakoś to będzie

dla mnie bez różnicy bo i tak muszę kupić grafę+proca tylko czekam aż się rynek wyklaruje czyli jeszcze z dwa miesiące

założe sie że GF4+xp 1800+ wystarczy na Dooma po prostu dlatego że inaczej to Doom zostałby tylko ciekawostką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o skora, to na moim sprzecie pewnie nawet sie menu nie zaladuje :D Ale coz, widzialem trailera dooma 3 i nie spodobal mi sie takze nie bede w to gral :lol: Mam problem z glowy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że Doom III to będzie dobra grafika i nic poza tym. Jeżeli nie może tego pociągnąć GF4 to oznacza że kod gry mało dopracowali.....

Inną sprawą jest grywalność - nawet najlepsza gra przy 5-10fps/s nie będzie sprawiała przyjemności przy zabawie. Zresztą jeżeli nie będzie to działać na GF3 + Athlon XP w 1024x768 to ja sobie odpuszczam i nie będę w to grał........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bodziek dowcipy się ciebie trzymają :D a tak wogóle to zanim Doom się pojawi to gf4 4200 będzie kosztował z 650zł a A xp1800+ z 450zł więc jakoś to będzie

dla mnie bez różnicy bo i tak muszę kupić grafę+proca tylko czekam aż się rynek wyklaruje czyli jeszcze z dwa miesiące

założe sie że GF4+xp 1800+ wystarczy na Dooma po prostu dlatego że inaczej to Doom zostałby tylko ciekawostką

Radze przeczytac uwaznie to co zawarte w linkach :)

Na E3 puszczali Dooma na PIV 2.2 i R300 czyli nastepcy radeona 8500 ktory zjada na sniadanie GF4Ti4600 ktory jest do tej gry za slaby!!!

I to wszystko dzialalo tylko na srednich detalach! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radze przeczytac uwaznie to co zawarte w linkach :)

Na E3 puszczali Dooma na PIV 2.2 i R300 czyli nastepcy radeona 8500 ktory zjada na sniadanie GF4Ti4600 ktory jest do tej gry za slaby!!!

I to wszystko dzialalo tylko na srednich detalach! :)

No tak!

Ale radek to wersja prototypowa a Intel pewnie zaplacil by uzyli jego procka.

Zobaczycie co bedzie na gotowym juz radku 300 z gotowymi pod niego sterami, gotowym DirectX 9 oraz Hammer.

Bedzie chyba dobrze co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nigdzie nie podali w jakis rozdzialce to puszczali! Jezeli to bylo np. 1024 med-detail to nie jest tak zle, ale jak to bylo 640 med-detail to ja dziekuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadajac na temat topica to musze powiedziec, ze trzeba jeszcze bedzie poczekac na sprzet ktory w pelni wykorzysta ta gre. Jezeli dzis na R300 Doom3 poszedl w miare plynnie na medium detalach to se wyobrazcie jak sie bedzie slimaczyl na gf4 lub R8500 - w low to moze sie pogra na tych 20 fps :)

Gra wyjdzie za poltora roku to wtedy kazdy bedzie mial gf5 (znany pod inna xywa :) ) lub kolejnego Radeona albo matroxa. No i oczywiscie Athlony hammery i Intele w 0.09u.

Nie pekajcie, kazdy tez sral po gaciach jak sie dowiedzial o wymaganiach Unreal w pierwszych przeciekach z 5 lat temu, nie ?

A zanim wyszedl to polowa ludzi juz miala spoko sprzet do udzwigniecia tej gry. Carmack nie jest glupi i specjalnie opozni premiere zeby mu sie zwrocilo te pare lat pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam co sie dzialo przed premiera q3, mowili ze bedzie wymagal 2 procesorow, 1 odpowiedzialny za grafe,a drugi za gre. A okazalo sie ze na 300 i 64ramu mozna se bylo spokojnie pograc. Podobna panika byla przed Black&White, ze niby te otwarte przestrzenie i super wielkie wymagania, takei <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly, zawsze tak jest, moze specjalnie zawyzaja wymagania zeby ludzie biegli do sklepu i ulepszali sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

handel o tym właśnie mówię, zanim ta gra się ukaże to sprzet będziemy mieli szybszy a poza tym nie wierzę że będą takie niebotyczne wymagania

Dokładnie. Po co mieli by wypuszczać gre która chodziła by 5 osobom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myśle tak, że całe to zamieszanie jest po to aby podnieść atmosfere przed ujawieniem się gry oraz co oczywiste żeby ludzie pobiegli do sklepu po nową grafe, proca itd. Gre testowali na takim sprzęcie gdyż możliwe, że Ati lub Intel zapłacili za to (a raczej napewno) Ati chciał zrobić sobie reklame i sprawdzić czy ten Radeon poradzi sobie z grami i czy jest w ogóle wydajny, a Intel tylko reklame :P dlatego puścili tylko na mediumach bo proc nie wytrzymywał :P. A gra jest w version alfa więc cały kod gry jeszcze zoptymalizują, że gra jeszcze na pewno będzie w 640x480 na medium detalach będzie działać na GF2mx 400. Carmack głupi nie jest i gry dla milionerów tylko nie zrobi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIT_er dobrze gada, zastanowcie sie nikt ni wypusci gry ktora malo kto moglby kupic,oprocz paru tysiecy rozwydzrzonych amyrykanskich nastolatkow z r300 ;), to jest specjalna sciema zeby wzbudzic zainteresowanie ta gra, i spowodowac ze dzikei takim rozmowami jak teraz prowadzimy wiecej ludzi sie o niej dowie, mysle ze wymagania beda nizsze i ze pojdzie w sensownych rozdzialach na ge4 tylko ze trzeba bezdie 128 ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle że na AMD XP1.7+ + GeForce 4MX 440 + 256MB DDR

będzie ciężko max 640x480 grywalne i z minimum detali.

Na GeForce 3 około Tit 500 grywalne 800x600 a na 4 grywalne 1024

a na następncy max detali 1280x1024.

Ot co.

Niestety Pixel Shadera nikt nie przeskoczy :(((

Będe usiał zmienić karte na coś szybszego.

Mam tylko nadzieje że ten filmik nagrywali w 1024x768 + max detali na R8500. albo 7500 :))) w co wątpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...