DeeJayWaski Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Witam! Przez modem od Telekomuny ciagle mnie rozlacza (czasami nawet 2 razy na 10 min)! Chce kupic router aby stabilnie dzialal net i przy okazji udostepnic na drugi komputer! Prosze o rade, w gre wchodzi sklep www.ESC.pl ! W ich ofercie sa routery i rozutery z ADSL. Nie znam sie na tym, nie wiem ktory wybrac wiec prosze o rade jaki router kupic do moich potrzeb?! Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 do jakiej kwoty ? przewodowy czy z WLAN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 do jakiej kwoty ? przewodowy czy z WLAN ?Mysle ze moze byc 100-200zl, kabel mi nie przyszkadza wiec przewodowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Różnie to bywa z tym częstym rozłączaniem modemu od tepsy. To wcale nie musi być wina modemu a rozsynchronizowanej lini adsl. Ostatnio u mnie dzieją się takie cyrki na routerze Linksysa a tepsa sama się przyznała, że linia jest z[ciach!]a i do tej pory nie kiwnęła palcem wskazując 20 grudnia na naprawę z powodu braku terminów u monterów. Szlag mnie już trafia. Także jeżeli już coś kupisz, to nie zdziw się, że będzie podobna systuacja. Tak czy siak jakiś router musisz zakupić do rozdzielenia neo. Najważniejsze żeby pracował w standardzie Annex-A. Cena wzrosnie wraz z oferowanymi dodatkami - obsluga WLAN, dodatkowe zabezpieczenia, rozbudowana konfiguracja. w miare prosty Pentagram Cerberus ADSL za okolo 130 zeta Edytowane 30 Listopada 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Z tego co mają w tym esc to proponuje: U.S. Robotics USR999107 Solidny sprzęcik, ma podstawowe QOS http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1884 lub jak się nie boisz to Pentagram Cerberus ADSL WiFi Lite http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5743 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Z tego co mają w tym esc to proponuje: U.S. Robotics USR999107 Solidny sprzęcik, ma podstawowe QOS http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1884 lub jak się nie boisz to Pentagram Cerberus ADSL WiFi Lite http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5743 Podales routery juz drozsze...moze cos z tanszych? Co do problemow z linia (synchronizacja) ADSL to byl ostatnio jakis technik z tepsy sprawdzal to - stwierdzajac ze wszystko w porzadku! PS. w gre wchodzi jeszcze sklep www.GRAL.pl! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Z tych tańszych to osobiście nic Ci nie polecam, bo potem będziesz miał pretensje jak coś nie będzie trybić. Ten USR to bardzo dobra i sprawdzona konstrukcja, z którą nie będzie na pewno problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ja bym jeszcze zajrzal przed zakupem do menedzera urzadzen w WIndowsie, czy czasem nie ejst przy koncentaratorach USB zaznaczona opcja, ze Windows moze je wylaczac w celu oszczedzania energii - u mnie odznaczenie tego znacznie poprawilo komfort korzystania z Neo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Ja bym jeszcze zajrzal przed zakupem do menedzera urzadzen w WIndowsie, czy czasem nie ejst przy koncentaratorach USB zaznaczona opcja, ze Windows moze je wylaczac w celu oszczedzania energii - u mnie odznaczenie tego znacznie poprawilo komfort korzystania z Neo.Zawsze mam to odznaczone, walcze z neo juz kilka dni i probowalem wszytkiego, lacznie z tym odznaczeniem. Chyba jednak zdecyduje sie na ten router za 230zł (U.S. Robotics USR999107)...bo wczoraj gralem na sieci w bf2 i w najlepszym momencie gry nagle neo odmowilo wspolpracy :mur: nim sie znowu polaczylo to runda sie skonczyla... Edytowane 2 Grudnia 2006 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Ponowinie! Sprawa troche sie zmienila, temat nadal aktualny lecz nie ograniczam sie tylko do 2 sklepow! Allegro i wszystkie inne sklepy wchodza w gre...Nadal poszukuje router'a do ~250zl! Pilne bo na dniach (do swiat) mam zamiar kupic! Pozdr PS.Sorki za duble post ale za duzo czasu minelo, aby edycja poprzedniego miala sens. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez DeeJayWaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Do 250 to raczej ten USR 9107 będzie najlepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Do 250 to raczej ten USR 9107 będzie najlepszym wyborem.Ok, dzisiaj kupilem ten router. Zaczelo sie oczywiscie od problemu..kabel ktory dali z routerem nie jest wykrywany!? I czy kable musza byc skrosowane? Bo podlaczylem przez stary (skrosowany) kabel to wszystko jest ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Router ma funkcje automatycznego wykrywania i zmiany polaryzacji, dlatego będą z nim dziłały kable proste i crosy. Widocznie ten co dostałeś do routera jest walnięty. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Router ma funkcje automatycznego wykrywania i zmiany polaryzacji, dlatego będą z nim dziłały kable proste i crosy. Widocznie ten co dostałeś do routera jest walnięty. Pozdro Ok, dzieki za info. Co do kabla to po godzinie nagle zaczal lapac i wszystko jest ok. W przypadku neo jak wlaczam kompa to juz mam neta czy musze sie jakos laczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 W routerze jest modem i to on łączy się z neostradą (praktycznie jest non stop połączony), dlatego po uruchomieniu komputera już masz neta :) . Oczywiście musisz sobie skonfigurować połącznie PPPoE na WANie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam! Jak ustawic tak abym ja mial pierwszenstwo do lacza (bral tyle ile potrzebuje) a drugi komp bral by reszte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...