Skocz do zawartości
DeeJayWaski

Router Do Stabilnej Pracy Neo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przez modem od Telekomuny ciagle mnie rozlacza (czasami nawet 2 razy na 10 min)!

Chce kupic router aby stabilnie dzialal net i przy okazji udostepnic na drugi komputer!

Prosze o rade, w gre wchodzi sklep www.ESC.pl ! W ich ofercie sa routery i rozutery z ADSL. Nie znam sie na tym, nie wiem ktory wybrac wiec prosze o rade jaki router kupic do moich potrzeb?!

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie to bywa z tym częstym rozłączaniem modemu od tepsy. To wcale nie musi być wina modemu a rozsynchronizowanej lini adsl. Ostatnio u mnie dzieją się takie cyrki na routerze Linksysa a tepsa sama się przyznała, że linia jest z[ciach!]a i do tej pory nie kiwnęła palcem wskazując 20 grudnia na naprawę z powodu braku terminów u monterów. Szlag mnie już trafia. Także jeżeli już coś kupisz, to nie zdziw się, że będzie podobna systuacja. Tak czy siak jakiś router musisz zakupić do rozdzielenia neo. Najważniejsze żeby pracował w standardzie Annex-A. Cena wzrosnie wraz z oferowanymi dodatkami - obsluga WLAN, dodatkowe zabezpieczenia, rozbudowana konfiguracja.

w miare prosty Pentagram Cerberus ADSL za okolo 130 zeta

Edytowane przez thermalfake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mają w tym esc to proponuje:

U.S. Robotics USR999107 Solidny sprzęcik, ma podstawowe QOS http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1884

lub jak się nie boisz to

Pentagram Cerberus ADSL WiFi Lite http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5743

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mają w tym esc to proponuje:

U.S. Robotics USR999107 Solidny sprzęcik, ma podstawowe QOS http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=1884

lub jak się nie boisz to

Pentagram Cerberus ADSL WiFi Lite http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5743

Podales routery juz drozsze...moze cos z tanszych?

Co do problemow z linia (synchronizacja) ADSL to byl ostatnio jakis technik z tepsy sprawdzal to - stwierdzajac ze wszystko w porzadku!

PS. w gre wchodzi jeszcze sklep www.GRAL.pl!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze zajrzal przed zakupem do menedzera urzadzen w WIndowsie, czy czasem nie ejst przy koncentaratorach USB zaznaczona opcja, ze Windows moze je wylaczac w celu oszczedzania energii - u mnie odznaczenie tego znacznie poprawilo komfort korzystania z Neo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jeszcze zajrzal przed zakupem do menedzera urzadzen w WIndowsie, czy czasem nie ejst przy koncentaratorach USB zaznaczona opcja, ze Windows moze je wylaczac w celu oszczedzania energii - u mnie odznaczenie tego znacznie poprawilo komfort korzystania z Neo.

Zawsze mam to odznaczone, walcze z neo juz kilka dni i probowalem wszytkiego, lacznie z tym odznaczeniem.

Chyba jednak zdecyduje sie na ten router za 230zł (U.S. Robotics USR999107)...bo wczoraj gralem na sieci w bf2 i w najlepszym momencie gry nagle neo odmowilo wspolpracy :mur: nim sie znowu polaczylo to runda sie skonczyla...

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Ponowinie!

Sprawa troche sie zmienila, temat nadal aktualny lecz nie ograniczam sie tylko do 2 sklepow! Allegro i wszystkie inne sklepy wchodza w gre...Nadal poszukuje router'a do ~250zl! Pilne bo na dniach (do swiat) mam zamiar kupic!

Pozdr

PS.Sorki za duble post ale za duzo czasu minelo, aby edycja poprzedniego miala sens.

Edytowane przez DeeJayWaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 250 to raczej ten USR 9107 będzie najlepszym wyborem.

Ok, dzisiaj kupilem ten router. Zaczelo sie oczywiscie od problemu..kabel ktory dali z routerem nie jest wykrywany!? I czy kable musza byc skrosowane? Bo podlaczylem przez stary (skrosowany) kabel to wszystko jest ok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Router ma funkcje automatycznego wykrywania i zmiany polaryzacji, dlatego będą z nim dziłały kable proste i crosy. Widocznie ten co dostałeś do routera jest walnięty.

Pozdro

Ok, dzieki za info. Co do kabla to po godzinie nagle zaczal lapac i wszystko jest ok. W przypadku neo jak wlaczam kompa to juz mam neta czy musze sie jakos laczyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi