Skocz do zawartości
Brush

Material Do Wyrownania Panelu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bede sie kłucił.... takie jest twoje zdanie. To czym wypełnisz tą powierzchnię. Nie ma az tam tak tego duzo zeby bawić sie najpierw w pianke pozniej w zywice i coś tam jeszcze. Poprostu bym to wszystko zrobił zywicą i włóknem szklanym. Jezeli chcesz robić z pianki to ja juz bym wolał to zakleić kawałkami styropianu a na to zywice albo jakąś szpachle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem jak w kompie, ale w oknach pianka sie dość szybko utlenia i staje się taka jakby spruchniała ;) Po pomalowaniu może nie będzie. A co do trzymania się jej to z metalowej szpachelki udało mi się ją zdrapać dopiero po uzyciu rozpuszczalnika ;) ale tak czy tak moim zdaniem nie nadaje sie przez zbyt szybkie utlenianie :]

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zrobil z tektury nowy panel i na to wlokno szklane. powinno sie ladnie trzymac pozniej zywica z jakims ladnym pigmetem i wyszedl by fajny panel ;)

tOMeCK wypelnianie calosci wloknem jest poprostu nie oplacalne..

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do utleniania jak sama nazwa wskazuje potrzebny jest tlen ;) Jezeli zakleisz ją jeszcze zywicą ten tlen nie bedzie miał dojscia. Ale jak juz pisałem nie jestem za pianką. Możnaby przejść się do sklepu i by coś doradzili ;)

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sklepach to oni nic nie doradzą... ze świeczką trzeba szukać jakichś majsterkowiczów z zamiłowania... Zazwyczaj jest tak, że przychodzę, pytam o zawiasy... to koleś się mnie pyta od razu czy do drzwi czy do szafek.... A ja uparcie za kazdym razem odpowiadam.. do niczego standardowego... (przecież nie powiem ze do moda :D ) :) Po prostu z góry uznają Cię za debila który nie wie czego chce i jak powiesz hasło zawiasy... to oni od razu próbują na siłę pomagać jak lamerowi w tej dziedzinie...

Nie wiem, może koszulka z napisem - jestem konstruktorem, szukam natchnienia by sie przydała :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi