PelzaK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 żywica jak najbardziej.. ale wystarczy jedna warstwa, góra dwie.. wiem bo mam ochlastany włóknem i matą szklaną cały komputer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zależy od grubości jaką chce nałożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ino włókno nie jest materiałem wypełniającym a usztywniającym... więc grubość nie ma tu nic do rzeczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Nie bede sie kłucił.... takie jest twoje zdanie. To czym wypełnisz tą powierzchnię. Nie ma az tam tak tego duzo zeby bawić sie najpierw w pianke pozniej w zywice i coś tam jeszcze. Poprostu bym to wszystko zrobił zywicą i włóknem szklanym. Jezeli chcesz robić z pianki to ja juz bym wolał to zakleić kawałkami styropianu a na to zywice albo jakąś szpachle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ja bym to wyłożył zwykłym kartonem.... jeśli o mnie chodzi... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) niewiem jak w kompie, ale w oknach pianka sie dość szybko utlenia i staje się taka jakby spruchniała ;) Po pomalowaniu może nie będzie. A co do trzymania się jej to z metalowej szpachelki udało mi się ją zdrapać dopiero po uzyciu rozpuszczalnika ;) ale tak czy tak moim zdaniem nie nadaje sie przez zbyt szybkie utlenianie :] Edytowane 11 Stycznia 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) ja bym zrobil z tektury nowy panel i na to wlokno szklane. powinno sie ladnie trzymac pozniej zywica z jakims ladnym pigmetem i wyszedl by fajny panel ;) tOMeCK wypelnianie calosci wloknem jest poprostu nie oplacalne.. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Do utleniania jak sama nazwa wskazuje potrzebny jest tlen ;) Jezeli zakleisz ją jeszcze zywicą ten tlen nie bedzie miał dojscia. Ale jak juz pisałem nie jestem za pianką. Możnaby przejść się do sklepu i by coś doradzili ;) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 w sklepach to oni nic nie doradzą... ze świeczką trzeba szukać jakichś majsterkowiczów z zamiłowania... Zazwyczaj jest tak, że przychodzę, pytam o zawiasy... to koleś się mnie pyta od razu czy do drzwi czy do szafek.... A ja uparcie za kazdym razem odpowiadam.. do niczego standardowego... (przecież nie powiem ze do moda :D ) :) Po prostu z góry uznają Cię za debila który nie wie czego chce i jak powiesz hasło zawiasy... to oni od razu próbują na siłę pomagać jak lamerowi w tej dziedzinie... Nie wiem, może koszulka z napisem - jestem konstruktorem, szukam natchnienia by sie przydała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...