BananZwykly Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Obecnie posiadam pamięci Nanya 512 MB PC3200 DDR (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) i zastanawiałem sie nad kupnem kolejnej kości 512 DDR. Jestem zainteresowany nabyciem pamieci : DDR 512MB PC3200 400MHz Kingston HyperX2 http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/17704. Moj problem polega na tym, ze nie wiem czy te pamieci beda dobrze wspolpracowaly ze soba. Czy moja obecna pamiec nie bedzie spowalniala tej upatrzonej? Prosze o pomoc :) PS. Sorry za takie pytania, ale naprawde nie znam sie na sprzecie komputerowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 szybsza kosc zawsze zwolni do predkosci wolniejszej, tzn ze jezeli teraz masz 166mhz to ta nowa tez bedzie dzialac na 166, co to znaczy spowolni, bedzie chodzic tak sam szybko jak ta teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ypsilanti Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam. Mam pytanie - mam kości: 512 MB PC 133, 128 MB PC 100 i 128 MB PC 100 <-wszystko Kingstony SDRAM. Co się stanie, gdy wszystkie wsadzę do kompa? Naturalnie chodzi mi o dołożenie tych 2 słabszych kości. Czy szybsza 512 zwolni do prędkości 128-mek? Czy ogólnie komputer mimo wszystko przyspieszy? W końcu to zawsze dodatkowe 256 MB :) No i jaki to może mieć wpływ na podkręcanie procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Teoretycznie predkosc bedzie narzucana przez najwolniejsza kosc pamieci. A rzeczywistosc moze byc bardziej brutalna - RAM moze zaczac sie grysc pomiedzy soba/ z plyta glowna. Co tu jeszcze dodac... Moze tyle ze w testach syntetycznych bedzie spadek przepustowosci ale system i aplikacje zyskaja na czasie ladowania? I dysk nie bedzie tak mielic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...