djadik Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Witam! Zamierzam kupić płyte główna na której jest jedne złącze IDE. Zamierzam podpiać dysk twardy i nagrywarke dvd na jednej taśmie. Czy nie będzie problemów w działaniu napedów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Nie powinno, lecz wydajność takiego rozwiązania pozostawia wiele do życzenia... Poszukaj lepiej innej płyty... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djadik Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 lecz wydajność takiego rozwiązania pozostawia wiele do życzenia...Co masz na myśli mówiąc wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 To, że jeżeli masz szybki dysk, np. ATA 100/133, to będzie on pracował z szybkością standardu nagrywarki tj. ATA 33. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djadik Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 To, że jeżeli masz szybki dysk, np. ATA 100/133, to będzie on pracował z szybkością standardu nagrywarki tj. ATA 33.No to troche mnie zmartwiłeś, szukam taniej płyty na chipsecie intela, z obsługa ddr1, pci-expres i w takim razie musiała by miec dwa gniazda ide. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 albo kup kontroler na pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 To, że jeżeli masz szybki dysk, np. ATA 100/133, to będzie on pracował z szybkością standardu nagrywarki tj. ATA 33. Jak czytam takie glupoty to az mnei skreca :| dysk bedzie dzialal na pelnej predkosci ( zastosowawszy 80 zylowa tasme ) Zwolni jedynie gdy zacznie dzialac CD-rom ( czy tam DVD ) : np kopiowanie cd->hdd i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djadik Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 A czy da rade nagrac płyte dvd na 8 prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 jezeli nagrywarka i plyta obsluguja 8, to dlaczego mialo by sie tak nie nagrac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Jak czytam takie glupoty to az mnei skrecaA mi się wydaje, żeś się mnie uczepił. Wystarczyło mnie poprawić. Te "głupoty" mogłeś sobie odpuścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 jeżeli na jednej taśmie podłączone są dwa urządzenia, to w danym momencie przez taśmę może transmitować jedynie jedno urządzenie (uprzywilejowanie jest to ustawione jako Master) drugie musi czekać i jest blokowane, w przypadku napędów CD/DVD czas jaki zajmuje im transmisja danych może się przedłużać, tym samym opóźniając moment kiedy pasmo się zwolni i drugie urządzenie będzie mogło przesyłać dane, czas okupacji jest limitowany ale limit jest dość duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 A mi się wydaje, żeś się mnie uczepił. Wystarczyło mnie poprawić. Te "głupoty" mogłeś sobie odpuścić... nie uczepil poprostu piszesz glupoty to wole poprawic Cie ot tyle ps nie mam nic do Ciebie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) nie zapomnij o SATA, mozesz uzyc przejsciowki z IDE (naped) na SATA (plyta głowna), nie ma problemów z predkością Edytowane 3 Grudnia 2006 przez bertold15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...