Pooh Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 no właśnie ile może kosztować następująca usługa: - dojazd człowieka żeby ocenił sytuacje komputerów - pomoc w zakupie oprogramowania antywirusowego i instalacja na dwóch komputerach - re instalacja systemu na dwóch komputerach wraz z backupem i przywróceniem ustawień, poczty etc - czyszczenie komputerów w środku bo ja niezbyt się orientuję ile może coś takiego kosztować. Z góry dziękuję za każdą sensowną opinię. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Max 150 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 no właśnie ile może kosztować następująca usługa: - dojazd człowieka żeby ocenił sytuacje komputerów - pomoc w zakupie oprogramowania antywirusowego i instalacja na dwóch komputerach - re instalacja systemu na dwóch komputerach wraz z backupem i przywróceniem ustawień, poczty etc - czyszczenie komputerów w środku bo ja niezbyt się orientuję ile może coś takiego kosztować. Z góry dziękuję za każdą sensowną opinię. Pozdr. Nie wiem ile to może kosztowac, chociaż ludzie którzy się tym zajmują biorą ok 50 zł za godzinę, a w każdym razie chcieli wziąśc ode mnie jak mi komp padłtak solidnie A co do postawionych problemów, to: - zakup oprogramowania - wystarczy poczyta na forach tudzież w jakiś pismach które jest dobre - reinstalacja systemu - no to jest dosy łątwe chyba, biorą pod uwagęże instalator XP prowadzi niemal za rękę, a każdy producent dostarcza płytkę ze sterownikami, więc nie trzeba ganiac po necie i szukac ich - czyszczenie komputeraz w środku, takie normalne to po prosty przedmuchanie go sprężonym powietrzem, bądź jak ja to robie - odkurzaczem, trzeba tylko pilnowac żeby nie dotknąc żadnego elementu i już. Tak więc moje zdanie jest takie że nie jest chyba niezbędne płacenie za takie rzeczy, chociaż jak nie czujesz się na siłach, to jak mówiłem - serwisy biorą chyba ok 50 zł za godzinęroboty przy cudzym komputerze, a wiele serwisów oferuje dojazd gratis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ja bym przelozyl to na ilosc godzin i stawke np. 30zl, 40zl / h, albo ile tam chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) Jeśli mieszkasz gdzieś niedaleko Czechowic-Dziedzic to mogę to zrobić za ~50-100zł (nie za godzinę, tylko wszystko) Edytowane 1 Grudnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 witam gratuluje poczucia humoru :P - 50-100 za @ll hehe no chyba ze jakis kolega !!! sam install sysa ( bez update ) 100 zl minimum, siec? nastepna kasa buckup i przywrocenie ustawien i moze innego softu? - baza danych minimum 50 zl za godzine pracy ( a godzin duuuuuuuuuuuzo ) czyszczenie kompow w srodku? - kurz? zalezy jak: z rozlozeniem na czynniki pierwsze: 100 za 1 stacje reasumujac: w zaleznosci od softu na kompach: nawet 1000 zl ( wcale nie tak duzo :P ) same kopie i przywrocenie baz danych moze kosztowac na 1 stacje 500 P.S. gostek to zrobi za 100 zl - bierz i caluj w nogi ( i potem placz :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 (edytowane) - dojazd człowieka żeby ocenił sytuacje komputerów - pomoc w zakupie oprogramowania antywirusowego i instalacja na dwóch komputerach - re instalacja systemu na dwóch komputerach wraz z backupem i przywróceniem ustawień, poczty etc - czyszczenie komputerów w środku - dojazd 50zł w obie strony (przy odleglości na poziomie 30km w jednom strone), - 50zł - 200zł - rozumiem że czyszczenie 2 komputerów- 60zł za oba, Po zaokrągleniu- 400zł --- A przez takich ludzi jest w Polsce tak jak jest. Zamiast fachowca robi kumpel kumpla po znajomości za grosze i branża wygląda jak wygląda. Ehhh.:( Max 150 zl mogę to zrobić za ~50-100zł (nie za godzinę, tylko wszystko) Edytowane 1 Grudnia 2006 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Dzięki za odpowiedzi. Nie będę niestety korzystał z usług kolegi z Czechowic-Dziedzic, bo to ja mam to robić :) I nie wiedziałem ile wziąć od firmy, która zleca. Softu do przenoszenia dużo nie mają, więcej dokumentów. Ponieważ robię hmm powiedzmy, że po znajomości, więc nie chcę brać za dużo. Myślę, że powiem 350,- jak będą marudzić to opuszczę do 300,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 witam zebys sie nie "przejechal" chociaz nawet 1 zl to kasa :P ja od firm biore 100 zl za 1h NETTO ale obsluga w ciagu 12h i "poprawki" gratis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 hmm ja raczej podliczę za dzieło, ale na przyszłość będę wiedział jakie są stawki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 oojj.. za tyle roboty nie spodziewaj sie mniej jak 300 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 A przez takich ludzi jest w Polsce tak jak jest. Zamiast fachowca robi kumpel kumpla po znajomości za grosze i branża wygląda jak wygląda. Ehhh.:(Rozumiem twój ból, gdybym robił w usługach (w pewnym sensie robię - utrzymanie ruchu w dużej drukarni) to też bym psioczył na dumpingowe praktyki konkurencji. Było tak kiedyś ze ściąganiem simlocków - początkowo 50zł, potem pojawili się garażowi przedsiębiorcy, którzy brali 40, potem mieszkaniowi przedsiębiorcy, którzy brali 20 i tak już zostało :> Acz jako klienta może mnie to tylko cieszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 max 150-200 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Acz jako klienta może mnie to tylko cieszyć.Byłbym ostrożny. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 W Jedynej Niepowtarzalnej Ofercie Ultrapromocyjnej !Specjalnie Dla Ciebie! zrobię Ci to za jedyne 9999,99 pln! :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Firma sie tym zajmujaca skasuje Cie kilkaset zlotych bo: musi utrzymac biuro, sekretarke, sprzataczke, prezesa i innych kierownikow od spraw niepotrzebnych, a takze zaplacic podatki. Koles ktory nie ma firmy a zrobi to rownie dobrze wezmie kilkakrotnie mniej. Proste jak drut ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Robota wydaje się prosta, ale jak wiadomo nie zawsze wszystko działa tak jak miało i nawet przy jednym kompie można spędzić pół dnia. Tak wiec, kasę bym brał za godzinę roboty, bo nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h-y-d-e Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 no ja juz kilak razy byłem w firmach gdzie po magikach co robili takie rzeczy za 100-200 zł trzeba było poprawiac cały dzień, czasem po kilku magikach (oczywiscie nie chce nikogo z tego forum, z tego watku urazić, mówie o raczej "innych" magikach). To jest tez tek ze jak sie cenisz tak cie cenią. Ja bym chciał min 500 zł, a moze wiecej po wstepnym rozeznaniu stanu kompów i komplikacji backupów. I wam powiem że firmy te do dzis sie do mnie zwaracają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Ja mialem jeszcze lepiej. Koledze sypnął się komputer. Dali go znajomemu informatykowi (inż. INFORMATYK). Miał go miesiąc i nic nie zrobil i jeszcze ich skasował 100zł. Ja powiedziałem, że mogę spróbować coś z tym zdziałać. Cała naprawa ograniczyła się do zresetowania biosu. :D EDIT: Potem jeszcze z gosciem wygralem 50zl, bo się założyliśmy, czy komp podziała dłużej, niż miesiąc. :D Dziala do dziś. Był fajnie czerwony jak ja (14-latek) mu mowilem jak naprawie się komputery:D Edytowane 7 Grudnia 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 U mnie w okolicy wykosiłem w bezczelny sposob cała konkurencje - podstawowe sposoby : nauczyc ludnosc jak reinstaluje sie system operacyjny, jak przywraca sie ustawienia , antywirusy naprawde sie do czegos przydaja. Siła rozpedu jak cos sie naprawde zjebie , trafia to w koncu do mnie i wtedy mam rozrywke . Moja cena to pewien wspomagacz z chmielu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...