Skocz do zawartości
reikeb

Team Speak.help!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam taki problem zainstalowalem team speak odpalam a tu spraszne echo ,slychac to co robie na komputerze np.gg i slychac to co mowi glos w ts czym to moze byc spowodowane bo to uniemozliwia mi rozmowe.Posiadam zintegrowana karte dzwiekowa z plyta glowna msi neo-f.Prubowalem podlaczyc inny mic i to samo sie dziej.Prosze o pomoc i z gory wielkie dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W "settingu" to sprawdzanie jest po to, żeby się właśnie usłyszeć, czy wszystko jest dobrze.

Wejdź w ustawienia głośności (ten głośnik w trayu, nie ts) i w odtwarzaniu wycisz mikrofon. Ustaw w TSie "push to talk" tak jak mówił Pabliq. Jeżeli jesteś na głośnikach, odsuń od nich mikrofon ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tez mam taki problem ze w ustawieniach glosnosci nagrywania cos mam zwalone bo tak jak by nie bylo aktywne nie moge wogule ich regulowac nie wiem czemu i jak wycisze mica w opcjach odtwarzania to wogule mic mi nie dziala i na tym forum pisalem tylko w innym dziale o tym problemi i nikt nie wie co jest nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wycisze mica w opcjach odtwarzania to wogule mic mi nie dziala

Może działa jak należy, tylko Ty siebie nie słyszysz i uważasz, że nie działa ;) Poza tym jak masz coś "niekatywne" to pewno jest to wina złych/źle zainstalowanych sterów od dźwieku.

Testowane na innym mikrofonie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak testowalem na innym mikrofonie i bylo to samo.Sterowniki tez przeinstalowywalem.Ciekawostka zainstalowalem skype i normalnie moge gadac a na ts jest te glupie echo.Juz nie mam do tego glowy.Moze to wina windowsa bo mam 2000 moze xp pro zainstaluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

echo może sie brać stąd, że jak Ty coś powiesz a ktoś inny słucha na głośnikach, to Twój tekst wraca do Ciebie przez jego mikrofon... Tylko, że Ty twierdzisz że echo jest także gdy jesteś sam na kanale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi