Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to sa te nowe w 0,13 mikrona. Stary XP 1700+ kosztuje 80$

Nawiasem mowiac mysle sobie co by zrobic zeby jeszcze swojego starego XP1800+ sprzedac po dobrej cenie(500zl), a sprowadzic juz skads te nowe....

Skąd masz informację, że te wszystkie ceny dotyczą procesorów z 0,13 mikrona? Z informacjii nic takiego nie wynika, a na stronie ze źródłem tej wiadomości http://www.theinquirer.net/30050203.htm piszą, że "But there are big, big problems with the official price list, given that street prices have been far lower than these "official" prices for several weeks". Wynikałoby z tego, że takie oficjalne cenniki AMD mają raczej mało wspólnego z rzeczywistością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiasem mowiac mysle sobie co by zrobic zeby jeszcze swojego starego XP1800+ sprzedac po dobrej cenie(500zl), a sprowadzic juz skads te nowe....

Skąd masz informację, że te wszystkie ceny dotyczą procesorów z 0,13 mikrona? Z informacjii nic takiego nie wynika, a na stronie ze źródłem tej wiadomości http://www.theinquirer.net/30050203.htm piszą, że "But there are big, big problems with the official price list, given that street prices have been far lower than these "official" prices for several weeks". Wynikałoby z tego, że takie oficjalne cenniki AMD mają raczej mało wspólnego z rzeczywistością.

Spytaj Liska czy kto to pisal newsa skad wie - bo tak w newsie jest podane. A wczesniej ktos juz podawal na forum nowe ceny starych XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja, którą napisał marco jest taka: "Kilka dni po obniżce Intela, AMD idzie w jego ślady i czyści magazyny przed spodziewanym na 10 czerwca athlonem 2200+ z jądrem Thoroughbred. Nowe ceny (hurtowe): ........", z czego nie wynika, że następujace dalej ceny dotyczą nowych Athlonów. Może faktycznie spytam marco.

Z szukaniem informacjii na starych postach jest ciężko, bo przy uruchomieniu wyszukiwania wykakuje piekny komunikat: SQL Error : "2006 MySQL server has gone away" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj linka do tekstu, ze nedzie XP1700+ w 0,13u :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe ceny podane na pc.com.pl wyglądają bardziej realnie. Athlon XP 1700+ ma tam po obniżce cenę hurtową 109$ (ok. 436zł), a obecna cena detaliczna w Komputroniku to 528zł (w jakimś http://www.ptr.pl/ to nawet znalazłem 489zł). Z kolei cena podana przez marco na Tweaku po obniżce to 140$ (ok. 560 zł) wiec znacznie wyższa od obecnej detalicznej. Jak już wyżej pisałem te ceny na Tweaku są bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe ceny podane na pc.com.pl wyglądają bardziej realnie. Athlon XP 1700+ ma tam po obniżce cenę hurtową 109$ (ok. 436zł), a obecna cena detaliczna w Komputroniku to 528zł (w jakimś http://www.ptr.pl/ to nawet znalazłem 489zł). Z kolei cena podana przez marco na Tweaku po obniżce to 140$ (ok. 560 zł) wiec znacznie wyższa od obecnej detalicznej. Jak już wyżej pisałem te ceny na Tweaku są bez sensu.

Ceny podalem za Inquirerem ktory z reguly jest wiarygodnym zrodlem informacji. To co jest na pc.com.pl to nieoficjalne informacje z przed prawie miesiaca.

Teraz pozwole sobie przytoczyc cytat:

"There are big problems with AMD's pricing which we've reported on before. For example, the XP 1900+ costs £118 in the UK according to the latest "official" price releases.

But the XP1900+ has cost as little as £96 as recently as a week ago in the UK.

And even before then it's been priced similarly for several weeks.

Distributors and dealers who buy through the established channel are furious at these type of discrepancies, and wonder how they can compete with so-called "grey market" pricing.

They also wonder where the CPUs come from – if they don't come from AMD itself, where do they come from?

We have repeatedly asked AMD these questions but without getting any kind of satisfactory answer to the question.

And if the prices vary so widely between "official" and "unofficial" pricing, what point is there to AMD having a distribution channel at all?"

IMHO to rozwiazuje watpliwosci i konczy watek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja napisałem mniej wiecej to samo kilka godzin temu, tylko ktoś tu wyskoczył z jakimiś Athlonami 0.13 :)

Już tylko nawiasem mówiąc te same ceny co na Inquirer i Tweaku są na stronie AMD, więc to na pewno oni namieszali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...