arthurrr Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Witam! Piszę ten temat ponieważ zestawy komputerowe są na listopad, a więc ceny się trochę pozmieniały. Znajoma potrzebuje komputera do prac biurowych i nie zależy jej na karcie graficznej. Ja wymyśliłem taki config: Procesor AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice Płyta główna Microstar K8N Neo4-FI nForce4 Ultra Pamięć RAM DDR 2x 512MB PC-400 CL2.5 dual channel GoodRAM Karta graficzna GeForce 6600GT Gigabyte Silent Pipe IC Edition 128MB (500/1000) TV/DVI (PCI-E) BOX Dysk twardy IDE/SATA WD Caviar SE 120 GB 8MB cache Serial ATA-II Obudowa Modecom Step 207 czarny - bez zasilacza Zasilacz Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC Napęd Samsung SH-S182D Tak na szybko to mnie wyniosło 1627zł bez kosztów przesyłki więc trochę za dużo i prosiłbym żebyście trochę osłabili tą konfigurację (moze słabsza karta, albo obudowa z zasilaczem) żeby wyniosło o jakieś 100zł mniej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Skoro nie zależy na grafie, to może coś tańszego, np. 7300GS, zwykłe 6600, X550, X300 itp. Karty mało się nagrzewają i mają pasywne chłodzenie (większość). Zaoszczędzone pieniądze możesz przeznaczyć na większy dysk lup lepszą zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Może coś na zintegrowanym układzie. Zresztą do biura lepiej złożyć coś na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Może coś na zintegrowanym układzie. Zresztą do biura lepiej złożyć coś na Intelu. A co byś zaproponował, bo ja za bardzo na tanich configach Intel'a się za bardzo nie znam. Jak narazie to słabsza grafa i bedzie ok chyba, no chyba że Galago coś zaproponuje pod Intela. Ja nie szukałem pod inntela bo wydawało mi się, że będzie drożej. Najwyżej można złożyć pod AMD i Intel'a i zobaczyć który lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 ehh a to ma byc twoj komputer uzywany jak do biura czy do biura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 ehh a to ma byc twoj komputer uzywany jak do biura czy do biura ?? To ma byćc nie mój komputer, tylko dla znajimej i używany jak do biura, ale będzie w domu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jak nie zależy na grafie, a stricte do "office use" to: Intel Pentium 4 D 820 2.8GHz Smithfield/FSB800/2x1MB 390 zł Asus P5L-MX /i945G/ 299 zł GoodRam 1GB PC667 CL5 355 zł Seagate 160GB 7200rpm 8MB cache SATAII Barracuda 7200.9 220 zł NEC ND-4571A (black) LabelFlash 130 zł 1394zł Do tegu zestawu zasiłka z budą powinna wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Do tegu zestawu zasiłka z budą powinna wytrzymać.Zwłaszcza jak to będzie Tracer :/. Nawet w biurowym sprzęcie nie ryzykował bym zasilaczy od obudowy. A Fortrona można mieć już za ~50zł. Zresztą wolał bym coś na AMD. Po co 2rdzeniowiec do kompa biurowego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jak ma być to komp nie zmieniany przez dłuższy okres czasu to lepiej mieć zapas mocy. Pozatym zasilacz z budą... hmm oczywyście można Fortrona za ~50zł i jakąś budę za ~50zł (np. ten Mustang z allegro, coprawda mały jest, ale mobo to mAtx więc nie będzie problemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 zgadzam sie, u mojej matki chodza 2 kompy biurowe i z zasilaczami marki krzak juz byly niezle perypetie. co do intel/amd - co kto woli, u nas lepiej sie sprawuje amd (sempron 754) niz komp na celeronie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...