Skocz do zawartości
hubi_89

Polska Siatkówka

Rekomendowane odpowiedzi

Nieznalazłem żadnego takiego tematu więc zaczynam.

Będziemy prowadzić dyskusje o Polskiej siatce a także o wszych osobistych osiągnięciach i fascynacjach tym naprawde popularnym sportem zespołowym. :D

Stworzyłem ten temat w napływie emocji po zwycięstwie Polski z Bułgarią. Zagraliśmy naprawde świetny mecz i myślę że Brazylia będzie sie nas obawiać.

Jutro finał trzymam kciuki za Polaków. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo drużyna!!!

Dają nam dużo radości. Jutro trzymam kciuki i liczę, że wzniosą się na wyżyny. Dziś grali rewelacyjnie w 1 secie, później zresztą też. Bułgarzy byli też świetni, tym większe gratulacje dla naszych.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czekałem na taki temat bo...:

Grupl (9:32)

bo wygrywaja to wszyszy beda to ogladac

Grupl (9:32)

dobrez ze nie lubie siatki

narcyz (9:32)

no to fakt, narobi się znawców niczym od F1 i skoków

[;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia jak oni zagrali rewelacyjnie to ja nie wiem jak nazwac gre brazyli ,

Giba sam rozmontował serbie a ostatni set wygrali do 12 !!!

ale miejmy nadzieje że nasi jutro pokażą jeszcze lepszą gre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieznalazłem żadnego takiego tematu więc zaczynam.

Będziemy prowadzić dyskusje o Polskiej siatce a także o wszych osobistych osiągnięciach i fascynacjach tym naprawde popularnym sportem zespołowym. :D

Stworzyłem ten temat w napływie emocji po zwycięstwie Polski z Bułgarią. Zagraliśmy naprawde świetny mecz i myślę że Brazylia będzie sie nas obawiać.

Jutro finał trzymam kciuki za Polaków. :D

Mysle ze to by Mamy sie obawiac Brazylii. Dzisiaj Polacy zagrali na poziomie ale bez rewelacji. Wlazly sadzil takie auty jak malo kto. Swider rowniez ale dzieki libero ktory je bral zdobywal punkty. W pewnym momencie nie mieslimy bloku i ataku. Jako taka funkcjonowal srodek. 1 set najlepszy potem juz sredniawo. Srodek bardzo ladnie wygldal w porowaniu z atakami dwuch wyrzej wymienionych. Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można narzekać dzisiaj nie było źle mogło być lepiej ale liczy sie to że wygraliśmy.

Teraz drużyna powinna odpocząć przed jutrzejszym meczem żeby jutro zagrać na 100% możliwości.

A z tym bumem narodowym no niestety ale polskie społeczeństwo ma taką dziwną mentalność że sie zachwyca tym co jest na topie a o reszcie zapomina bardzo szybko.

Siatke zawsze lubiłem chociaż nigdy nie byłem w nią dobry.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już się obawiałem, że na naszym forum brakuje kibiców siatkówki.. :wink:

Co do dzisiejszego spotkania, to racja, że gra Polaków może nie zachwyciła jednak wystarczyło to na Bułgarów więc co chcieć więcej. Patrząc na grę naszej reprezentacji w całym turnieju to należą się wielkie brawa i uznanie dla tej drużyny.

Jutro trzymamy kciuki choć na pewno będzie ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już się obawiałem, że na naszym forum brakuje kibiców siatkówki.. :wink:

Są są. I to chyba nie tylko tacy, co się nią interesują w dobrych momentach naszej reprezentacji.

Co do dzisiejszego spotkania, to racja, że gra Polaków może nie zachwyciła jednak wystarczyło to na Bułgarów więc co chcieć więcej.

Ano tego chcieć więcej, żeby jutro grali cały mecz równo, bez próby jakichś głupich zrywów i "knock- outu" ;) Dziś w pewnym momencie przypominali mi to jak grali 2-3 lata temu, gdzie teoretycznie byli dobrze dysponowani, a jednak grali bardzo nierówno. Taka gra jak dziś nie wystaczy na znaną nam Brazylię u której znacznie trudniej o zły dzień niż u nas.

Patrząc na grę naszej reprezentacji w całym turnieju to należą się wielkie brawa i uznanie dla tej drużyny.

Oczywiście, że należą się brawa. Ci co mówili, że to tylko wynik słabej grupy na początku, to już chyba jasne, że się mylili. A nawet jeśli ta słaba grupa w czymś miałaby pomóc, to tylko w tym żeby reprezentacja się podbudowała.

Widać jednak, że jest to stosunkowo młody zespół i stresowe sytuacje nam nie służą. Chociaż i tak okazaliśmy się dojżalsi od takiej Bułgarii.

Patrząc na mecz z Rosją, gdzie grali z większym luzem (bo to właściwie polegało na wyborze przeciwnika w kolejnym meczu, a nie tym czy wyjdą z grupy), to spokojnie można powiedzieć, że właśnie takie podejście naszych zawodników dałoby znacznie większą szansę na wygraną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i Wlazły popełnia sporo błędów dzisiaj naprawiał to Winiarski i Świderski, ale jeśli trzeba skończyć match balla to nie ma pewniejszego zawodnika niż on :)

Pobobało mi się gdy przy stanie 23:21 dla Bułgarów wziął na siebie odpowiedzialność i huknął wściekłą torpedę dzięki temu i pudle Jordanowa mogliśmy wygrać tą partę :)

Co do całeog meczu to był on dla mnie jakiś dziwny, 0 blokowania, praktycznie każda lepsza piłka oznaczała punkt, aż mi się wierzyć nie chciało, że blok może być tak nieskuteczny u Polaków i u Bułgarów, za to ataki u jednych i u drugich to światowa klasa.

Mam nadzieję, że Brazylia zostanie rozbita przez polską husarię ;]

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siatkówka to piękny, nieprzewidywalny i widowiskowy sport. Trzeba mieć dobrą technikę i psychikę. Wszystko siedzi w głowie. Trzymać kciuki panowie i panie za naszych jutro. Medal już mamy, tylko jakiego koloru? Wkrótce się przekonamy. I Brazylii nie należy się bać, trzeba wyjść z nastawieniem, że można ich pokonać. Przecież oni też są ludźmi, to nie roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto wygram mecz ?

No kto ?

POLSKA

###########################

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda tego drugiego seta, byl do wygrania.

zupelnie nie wiem co sie dzieje z Kadziewicz, zepsul chyba wszystkie swoje zagrywki.

mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej, chociaz w zwyciestwo w meczu juz raczej nie wierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, to właśnie w was lubie. Zamiast cieszyć sie z drugiego miejsca, po przegranej z Brazylią która była od nas lepsza o klase albo i dwie, to wy jedziecie po nich. Jeżeli tak potraficie krytykować to idźcie, bo widocznie to was brakuje na boisku do świetnej gry. Ja naszym gratuluje sukcesu, nie zapominajmy że oprócz finałowego o wygrali wszystkie mecze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi