Skocz do zawartości
hubi_89

Polska Siatkówka

Rekomendowane odpowiedzi

maziboss, nie przesadzasz troche?

Polacy rozprawili sie z takimi druzynami jak Serbia czy Rosja, a Ty mowisz, ze sa kalekami?

jak w takim razie nazwiesz Bulgarow, ktorzy przeciez z nami przegrali.

jak nazwiesz Wlochow, ktorzy zajeli dopiero piate miejsce.

nasz zespol odniosl najwiekszy sukces od trzydziestu lat grajac naprawde piekna siatkowke. nie wystarczylo sil na dwa ostatnie mecze (z Bulgaria sie troche meczyli), ale srebrny medal to cholernie dobry wynik.

trzeba byc dumnym!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psychika im siadła... Imho wina trenera. Nie powinen pozwalać kontuzjowanemu zawodnikowi decydować czy chce grać! Po takim ciosie trudno się podnieść. A ze srebra to mogliśmy się cieszyć już wczoraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się cieszyć z tego co osiągnęli, bo przecież tego i tak mało kto się spodziewał!

W meczu finałowym było widać, że dla naszych zawodników to za duży stres. Młoda drużyna więc i stres większy. Tym bardziej, że Polacy nie są przyzwyczajeni do gry o taką stawkę, a Brazylia tak.

Było widać znaczną różnicę poziomów. Ale nie uważam, aby Brazylia była od nas o tyle lepsza jak to było widać dziś. Po prostu to był słaby mecz naszej drużyny.

Chwała im za to, że nie poddali się bez walki i oczywiście należy pogratulować v-ce mistrzostwa !

@maziboos, ciekaw jestem czy kiedykolwiek grałeś na poważniej w siatkówkę i wiesz jak to wygląda z "parkietu". Bo nie wydaje mi się, abyś miał o tym jakie kolwiek pojęcie.

Ty się wstydzisz za nich, a ja się wstydzę za Ciebie że jesteś Polakiem.

To było do przewidzenia, że pozytywne opinie będą tylko w momencie pełnego sukcesu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Wiecie, to właśnie w was lubie. Zamiast cieszyć sie z drugiego miejsca, po przegranej z Brazylią która była od nas lepsza o klase albo i dwie, to wy jedziecie po nich. Jeżeli tak potraficie krytykować to idźcie, bo widocznie to was brakuje na boisku do świetnej gry. Ja naszym gratuluje sukcesu, nie zapominajmy że oprócz finałowego o wygrali wszystkie mecze.

racja, polscy tan nagle sie wzbili w niebo, trza poczekac az sie oswoja ze sa dobrzy (psychcznie), ze sa w stanie walczyc z najlepszymi i w nastepnych MS zdobedziemy zloto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej by bylo jakby w ogole nie wychodzili na parkiet :lol: Po tym finale to mi wstyd po prostu wstyd

EDIT

Dobrze ze sie skonczylo bo nie moglem patrzec dzisiaj na te nasze kaleki.

5tka :-)

zal mi Cie :-)

Brazylia wygrala jak najbardziej zasluzenie. Wychodzilo im wszystko a to co wyczyniali blokiem to masakra (oczywiscie zasluga w tym tez naszych atakujacych i zagumnego ktory w ogole nie potrafil zgubic bloku brazyli ) Trzeba przyznac racje komentatorom Brazylia nadaje nowy styl siatkowce. Ich akcje sa niesamowite te podwojne przesuniete krotkie poprostu cudo. Szkoda ze polacy nie grali w ataku jak we wczesniejszych meczach.

Srebro i tak weieeeeeeelki sukces trzeba sie cieszyc :-)

Kazda druzyna podczas wielkich turniejow przechodzi kryzys i chyba wlasnie na niego trafilismy.

btw konstruktywna krytyka nalezy sie po tym meczu finalowym ale nazywanie tych siatkarzy kalekami i to pewnie przez osobe ktora ogladala mecz siatkarski moze drugi raz w zyciu bo POLSKA w finale jest debilstwem i ku.....

pozdrawiam wszystkich znawcow siatki z tygodniowym stazem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rofl był niezły na polsacie gdy nomimowali nvp. Nominacje miał Wlazły a oni odrazu myśleli ze juz wygrał :lol:.

Ogólnie gg. Brazylie da sie obcykać ważniejsze ze Rosje pokonalismy bo imo ona jest/była/i pewnie bedzie zawsze najtrudniejszym przeciwnikiem dla PL. GG jest raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw konstruktywna krytyka nalezy sie po tym meczu finalowym ale nazywanie tych siatkarzy kalekami i to pewnie przez osobe ktora ogladala mecz siatkarski moze drugi raz w zyciu bo POLSKA w finale jest debilstwem i ku.....

Czlowieczku schowaj sie lepiej z takimi postami. Nie wiesz nie odzywaj sie.

Ja powiedzialem to co mysle. Polscy siatkarze grali dzisiaj jak amatorzy. Przestraszyli sie ich i tyle dlatego dostali wpierdziel i to pozadny - to mnie wlasnie boli. Nie dali z siebie wszystkiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos mi wytłumaczy zamieszanie powstałe gdy za P. Gacka mial wejsc Bąkiewicz? (nie wiem czy dobrze nazwisko zapamietalem).

Dla mnie to byl smiech na sali.. W takiej koszulce nie, potem mu jakas odblaskowa dali, na koncu i tak gral w normalnej koszulce Libero - takie cos podczas finału?

Edytowane przez ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieczku schowaj sie lepiej z takimi postami. Nie wiesz nie odzywaj sie.

Ja powiedzialem to co mysle. Polscy siatkarze grali dzisiaj jak amatorzy. Przestraszyli sie ich i tyle dlatego dostali wpierdziel i to pozadny - to mnie wlasnie boli. Nie dali z siebie wszystkiego...

koleszko ja tez napisalem to co mysle

5tka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaki stres?? O co chodzi?? Wszyscy nasi zawodnicy sa zawodowymi graczami, wiekszosc gra za granica, sporo we Wloszech ktora ma najlepsza lige. Z Brazylia gralismy juz nie raz i nie raz wygrywalismy.

Poprostu zachowali sie jak amatorzy zobaczyli po drugiej stronie lepszych i sie wystraszyli, ale lepszych w czym?? Mielismy najlepszy atak i blok na tych mistrzostwach. Raptem wszystko znika.

Powiem tak. Rozumiem ze oddali pierwszego seta. Brazylia narzucila duze tempo i nas pognala. Ale drugi set?? Gdzie prowadzili dwoma punktami? Po czym oddaja je glupimi bledami. Trzeciego seta nie komentuje bo to byla czysta kompromitacja. Jak mozna sobie tak poprostu odpuscic w polowie seta??

I zeby nie bylo. W siate gralem kilka lat w klubach. Wiem co to jest gra przed kamerami i publicznoscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratz Polaczki.

Mecz jak mecz. Akurat bylem nastawiony do tego meczu bez emocji. I tak faktycznie bylo. Nasi nie wierzyli, ze moga wygrac z Brazylia. Byc moze zadowolilo ich srebro i sie poddali bez walki. Nikt by sie nie spodziewal, ze bedziemy miec medal na tych mistrzostwach. Ale mamy :) - to jest bardzo wazne. A ze srebro to dobrze, nawet bardzo dobrze :D [ofc jest pewien niedosyt :)]. Polaczki potrafia ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaki stres?? O co chodzi?? Wszyscy nasi zawodnicy sa zawodowymi graczami, wiekszosc gra za granica, sporo we Wloszech ktora ma najlepsza lige. Z Brazylia gralismy juz nie raz i nie raz wygrywalismy.

Poprostu zachowali sie jak amatorzy zobaczyli po drugiej stronie lepszych i sie wystraszyli, ale lepszych w czym?? Mielismy najlepszy atak i blok na tych mistrzostwach. Raptem wszystko znika.

Powiem tak. Rozumiem ze oddali pierwszego seta. Brazylia narzucila duze tempo i nas pognala. Ale drugi set?? Gdzie prowadzili dwoma punktami? Po czym oddaja je glupimi bledami. Trzeciego seta nie komentuje bo to byla czysta kompromitacja. Jak mozna sobie tak poprostu odpuscic w polowie seta??

I zeby nie bylo. W siate gralem kilka lat w klubach. Wiem co to jest gra przed kamerami i publicznoscia.

Jaki stres? Mecz o mistrza swiata. Rozumiem, ze grales o taka stawke? :-P

Imo nasi psychicznie nie wytrzymali i grali tak jak wszyscy widzielismy. Oczywiscie za caly turniej naleza sie ogromne brawa dla naszego zespolu i wielkie slowa uznania (przed mistrzostwami o takim wyniku moglismy marzyc, a teraz stal sie faktem). Brazylia jest poza naszym zasiegiem niestety, ale kto wie moze w przyszlosci sie to zmieni. Wazne by ten sukces przelozyc na nastepne sukcesy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Santi czy Ty ogladales jakies mecze po za MS??

Tak sie sklada ze w ostatnich latach pokonywalismy Brazylie. W drugim secie takze potrafili nawiazac walke. W trzecim poprostu odpuscili.

Stawka nie jest wazna. Wazna jest pilka i boisko i na tym maja sie skupiac zawodnicy a nie na tym "a co bedzie jak przegramy". Jezeli maja takie podejscie to niech daruja sobie wszystkie mecze poza liga.

Przed nimi olimpiada i jeszcze wazniejsze trofea.

A co do Mistrzostw Swiata od poczatku stawka byla ta sama i jakos potrafili grac [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada ze w ostatnich latach pokonywalismy Brazylie. W drugim secie takze potrafili nawiazac walke. W trzecim poprostu odpuscili.

Stawka nie jest wazna. Wazna jest pilka i boisko i na tym maja sie skupiac zawodnicy a nie na tym "a co bedzie jak przegramy". Jezeli maja takie podejscie to niech daruja sobie wszystkie mecze poza liga.

A co do Mistrzostw Swiata od poczatku stawka byla ta sama i jakos potrafili grac [;

To nie jest tak, że odpuścili. Czasem jak się gra to wpada taka niemoc i nic nie wychodzi... niestety czasem się to zdarza i najczęściej w meczach o dużą stawkę, zatem stawka jest ważna, bo tutaj dochodzą nerwy. Wcześniej jak grali to wszystko było ok, bo to nie był finał. Presja była, ale potrafili sobie z nią poradzić.

Jest możliwe, że problem z libero trochę zaważył na przegraniu 1 seta, ponieważ Polacy byli trochę zmieszani. Dziwi mnie tu decyzja naszego trenera, że Gacek wyszedł grać w pierwszej 6'tce. Powinien mieć go w zanadrzu jakby Bąkiewicz się dobrze nie sprawował. Ominęłoby się takich sensacji jak pod koniec 1 seta, gdy był problem z koszulką, przerwa w grze, konsternacja i nerwy zawodników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomity turniej w wykonaniu naszej reprezentacji.Szkoda tylko,że ten finał był za bardzo jednostronny.Mogliśmy przełamać sie w 2 secie ale trudno się mówi.Brazylia pokazała ogień siatkówke.Jakby nie było mamy k...a wicemistrzostwo świata,nagrode dla najlepszego rozgrywającego turnieju( Zagumny) i nominacje MVP dla Wlazłego.Jest zajebiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz Prog, czescia zawodowego sportu jest panowanie nad swoimi nerwami i emocjami.

Zgadzam się z tobą w 100%. W Finale Brazylijczycy wyszli na parkiet pewni siebie i tej pewności im nawet na chwilę nie odebraliśmy. Udało się to nam w meczu z Rosjanami. Wygrywaliśmy na tym turnieju mecze bardzo trudne psychicznie. Także z bardzo trudnych momentów w niektórych setach wychodziliśmy obronną ręką, ale cóż. Dzisiaj ten atut gdzieś został z boku. Nie udało się im dzisiaj grać po swojemu, ale i tak chwała im za to co "wyczyniali" w poprzednich meczach. Tego nigdy nie zapomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawka jest wazna i przeciwnik z jakim gramy. Brazylia jest numerem jeden swiatowej siatkowki i smiem twierdzic, ze ten mecz przegralismy zanim sie rozpoczal. Oczywiscie zawodnicy mogli w wywiadach mowic, ze sie nie obawiaja Brazylii, zagraja na luzie itd., ale nie oznacza to, ze odcieli sie od mysli z kim i o co beda grali. Nasz przeciwnik przekonany o swojej wyzszosci (nie bezpodstawnie) wyszedl na mecz i pokazal kto tu rzadzi. Kontuzja Gacka tez byla nie bez znaczenia. A to, ze potrafilismy wygrac z Brazylia w ostatnich latach to nie wiekszego znaczenia bo te mecze w porownaniu z dzisiejszym byly praktycznie bez stawki. Z Ekwadorem w meczu towarzyskim przed pilkarskimi MS tez latwo sobie poradzilismy, a juz na MS dostalismy od nich lanie (taka analogia). ;]

Podobna sytaucja jak ta z dnia dzisiejszego miala miejce w Atlancie gdzie Brazylia gladko nas ograla 3:0, o ile dobrze pamietam w 1/8 finalu. Wtedy mielismy zespol, ktory mial tak wiele osiagnac i jakos 10 lat musielismy czekac na pierwszy 'powazny' sukces.

Prawda jest taka, ze by wygrac z Brazylia w finale musielibysmy zagrac najlepszy mecz na mistrzostwach, a niestety nie potrafilismy dzis sie wzniesc na wyzyny siatkarskich umiejetnosci. Wicemistrzostwo tez syci. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, ważne, że mamy medal. I to po tylu latach. Nie ma co zrzucać winy na trenera, ponieważ odwalił on kawał dobrej roboty. Trzymał chłopców krótko, spóźnienie na trening - kara finansowa, zabawy - kara finansowa, wykluczenie. Jak się chce coś w siatkówce osiągnąć to trzeba się skupić tylko na grze i trener wbił to naszym chłopakom do głowy. Szkoda tego meczu z Brazylią, podeszliśmy do niego trochę bojaźliwie. Ale szacunek się należy naszym i to wielki. Zapisali się w historii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że są profesjonalnymi graczami i nie grają byle gdzie, ale jednak wciąż uważam, że swoje stres zrobił. Nigdy nie grali o taką stawkę i po raz pierwszy ciążyła na nich taka presja. Do tego dochodziła jeszcze niewiadoma czemu na boisku na siłe jest trzymany P. Gacek, przecież nie ma cudów- nie wyzdrowiał przez 24h to i nie uda się to w ciągu kilku minut pierwszego seta. Koledzy chyba sami nie mogli uwierzyć, że on jeszcze jest na boisku.

W drugim secie podeszli do walki jak równy z równym, a w pewnym momencie coś pękło. Nie wierzę, że sobie odpuścili- w końcu są profesjonalistami i nie grają "o pietruchę".

Trzeci set, to totalna niemoc i jakieś zrywy, które nie mogły wiele wnieść skoro później nie była kontynuowana dobra gra przez kilka kolejnych akcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze z Brazylijczykami pare razy wygralismy jakis czas temu nic nie oznacza. Liczy sie "tu i teraz" a dzisiaj momentami Brazylijczycy grali kapitalnie, chociaz wydaje mi sie ze byli do ogrania. Szkoda ze nasi zagrali jak zagrali, no ale coz. Wazne ze jest srebro, a teraz trzeba mierzyc w zloto na ME ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, to właśnie w was lubie. Zamiast cieszyć sie z drugiego miejsca, po przegranej z Brazylią która była od nas lepsza o klase albo i dwie, to wy jedziecie po nich. Jeżeli tak potraficie krytykować to idźcie, bo widocznie to was brakuje na boisku do świetnej gry. Ja naszym gratuluje sukcesu, nie zapominajmy że oprócz finałowego o wygrali wszystkie mecze.

jest ZAJEBISCIE łuu huuu !!!! :D

(chyba stes ich troche zjadl)

szczegolnie podobalo mi sie jak po medale wszyscy zalozyli koszulki z numerem 16...

o to mi chodziło... zasrani znawcy siatkówki, którzy się interesują tym sportem od tygodnia zasrani pr0 gracze, którzy nie grali nigdy o tak wysoka stawkę ...

Ten mecz.. to srebro jest dedykowane jednemu .... JEDNEMU graczowi ... Arkowi Gołasiowi... Myślicie, że naszych siatkarzy krew nie zalewa, że nie mogli dedykować Mu złota?? Mistrzostwa ??

Szesnastego września 2005 roku płakałem ... płakałem jak zasrany gó.wniarz ... bo Arek odszedł z reprezentacji na dobre ... dzisiaj popłakałem się znów... bo Oni dedykowali Mu to srebro.... to wicemistrzostwo... więc proszę, żeby żaden pr0 el0 znawca tematu się wiecej nie wypowiadał. Żeby żaden pr0 gracz z ligi okręgowej nie zabierał głosu pod względem oceny sposobu gry naszych chłopaków. Jak chcecie dyskutować to sobie najpierw poczytajcie o treningu Brazylijskich siatkarzy na plażach Copacabana i potem komentujcie jakie szanse mieli nasi chłopcy.

Dla mnie Nasza reprezentacja pokazała nawyższy poziom jaki mógł mieć miejsce ... wszyscy "dziennikarze" skreślali ich przed meczem z Rosją.... Powini polecieć z pracy... pseudo - dziennikarstwo. Jeszcze wyżej polecieli dedykując ten mecz, to wicemistrzostwo Arkowi. Człowiekowi, który wraz z Papkem i innymi przyczynił się do odrodzenia Polskiej Siatkówki....

Za tę 16-tkę na koszulkach, za nazwisko Gołaś na plecach ... wielkie brawa... i wielki Respekt dla Naszych chłopaków...

Z całym należnym szacunkiem... Zapamiętajcie to.

EDIT: Srebro jest srebrem... na razie od 28 lat nikt nie odebrał Brazylijczykom złota ...

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... miało być od 4 lat .... powalłio mi się podczas pisania .. bo mnie el0 pr0 gracz wkur...ił.. przepraszam za błąd...

Ale tak.... tak cisną ... po kolana w piachu trenują więc cisną niemiłosiernie.

Poza tym zasugerowałem się tą wypowiedzią ;

Można pokonać, ale trzeba zagrać bardzo dobrze. To jest drużyna, która najwięcej zwyciężyła w historii siatkówki. Nie przegrała nigdy finału wielkiej imprezy, wygrała cztery razy Ligę Światową, jeden Puchar Świata, dwie olimpiady. Nikt inny tego nie dokonał, ani Rosjanie, ani Polacy z Wagnerem, ani Włosi, kiedy grali najlepiej. Te sukcesy powodują, że paraliżuje gra z nimi, my dziś nie zagraliśmy na swoim poziomie, bo trochę zjadła nas trema. Jak będę świętował sukces? Spotkamy się z zawodnikami, wypijemy coś, pogadamy, poświętujemy w naszym gronie, chwilę posiedzimy razem a potem jak będą chcieli kontynuować festę, mają na to pozwolenie. Dyscyplina kończy się z chwilą końca wielkiej imprezy. Mogą robić to co chcą.

...trener Raul Lozano.

link: http://www.e-siatka.pl/news3094.html

Edytowane przez PC_Speaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi