pisarz Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) W najbliższym czasie będe się pozbywał mojego CRT 22" i chciałbym się przesiąść na jakiś dobry Panel LCD. Interesuje mnie przekątna TYLKO I WYŁACZNIE 19", nie mniej ;) Na ten wydatek mam ok. 900zł (moze byc ciut wiecej). LCD bede używał głownie do użytku czysto domowego (word, internet, filmy), ale także od czasu do czasu bede sobie chciał odpalić jakąś gierkę, takze czas reakcji nie moze byc zbyt wysoki. Zastanawiam się nad tym: 19" LG Flatron L1919S Co o tym sądzicie? Czy w tej cenie dostanę monitor o lepszych parametrach? Ważne dla mnie także jest, aby LCD miał bardzo dobra jakość obrazu, kontrast oraz jasność. Proszę o pomoc. P.S. Może być także 19" panoramiczna ;) P.S.2 Złącze DVI mile widziane. edit: Jednak na monitor moge przeznaczyć 1200zł, zatem upatrzyłem sobie takiego Philipsa: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30180 , albo takiego LG: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24736 Teraz to juz mnie interesuje tylko i wyłacznie ze złączem DVI. Czy ktorys z tych dwoch mi polecacie w cenie do 1200zł, czy moze jeszcze coś innego? Edytowane 2 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) pisarz napisał(a): W najbliższym czasie będe się pozbywał mojego CRT 22" i chciałbym się przesiąść na jakiś dobry Panel LCD. Interesuje mnie przekątna TYLKO I WYŁACZNIE 19", nie mniej ;) Na ten wydatek mam ok. 900zł (moze byc ciut wiecej). LCD bede używał głownie do użytku czysto domowego (word, internet, filmy), ale także od czasu do czasu bede sobie chciał odpalić jakąś gierkę, takze czas reakcji nie moze byc zbyt wysoki. Zastanawiam się nad tym: 19" LG Flatron L1919S Co o tym sądzicie? Czy w tej cenie dostanę monitor o lepszych parametrach? Ważne dla mnie także jest, aby LCD miał bardzo dobra jakość obrazu, kontrast oraz jasność. Proszę o pomoc. P.S. Może być także 19" panoramiczna ;) Dobre LCD 19 do 900 zl to sie wyklucza :P Ale juz juz koniecznie muisz kupic tego LCD to choc poszukaj czegos markowego z DVI :P btw. Wg mnie wymiana z dobrego 22' CRT na slaby 19 LCD nie za bardzo ma ses chyba ze chodzi o pradozerwnos i wielkosc monitora to jeszcze jestem w stanie to zrozumiec, dozbieraj jeszcze ze pareset zl i kup cos naprawde OKi :) Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Spookie napisał(a): Dobre LCD 19 do 900 zl to sie wyklucza :P Ale juz juz koniecznie muisz kupic tego LCD to choc poszukaj czegos markowego z DVI :P A mozesz podac jakis przykład? Bo nie ukrywam że DVI by mi się przydało, gdyż na grafie nie mam zadnego D-SUB'a ;) Zmiana progu cenowego, monitor do 1200zł, tylko i wyłacznie ze złaczem DVI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Samsung 940B wyniki testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 harryt napisał(a): Samsung 940B wyniki testówa czy Samsungi daja jakas gware na bad piksele? Bo wiem ze ten Philips ktory podalem udziela 3 letniej gwarancji i wymiana juz od 1 bad piksela, a LG udziela miesiecznej gwarancji na to. Jak jest z Samsungami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Jak z gwar. na bad-pixele to nie wiem. Spełnia podane wymagania. W cenie 1200 PLN mieści się wersja z HAS i Pivotem. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 harryt napisał(a): Jak z gwar. na bad-pixele to nie wiem. Spełnia podane wymagania. W cenie 1200 PLN mieści się wersja z HAS i Pivotem.a czy 8ms to nie jest jak na chwile obecna troche za duzo? Czy ten monitor ktory podales bedzie lepszy od Philipsa oraz LG ktore podałem wyzej? (1 post > edit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Działam na 8ms i nie zauważam smużenia w grach(np. CoD, NFS),widać lekkie przy szybkim przewijaniu tekstu. Miałem do czynienia z dwoma Samsungami 920N i 940B. Pierwszy to porażka, drugi moim zdaniem całkiem niezły wybór. Jedno jest pewne, fabryczne nastawy w obydwu nie nadają się do użytku (trzeba parametry obrazu ustawić ręcznie, na szczęście jest dużo możliwości). Miałem też LG, i za matryce daje "+" Samsungowi. Ale Nie sugerowałbym się firmą, każda ma modele lepsze i gorsze. Najlepiej poczytać testy, poszukać opinii (chociaż te są przeważnie subiektywne). I takie moje zdanie, nie sugerowałbym się typem matrycy. Każda ma wady i zalety, zależy do czego ma być wykorzystana. Prawdą jest jedno niewiele osób będzie widziało różnicę między 262 tys. kolorów a 16,2 mln. a jeszcze mniej między 16,2 a 16,7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...