M4TEUSZ Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Mój asus P5B (non dlx) bez v-moda nie zapodaje napięć wyższych niż 2,1V na pamięci, co skutecznie ogranicza oc procka do okolic 3GHz przy obecnej kostce, co jest sądząc po napięciach znacznie poniżej jego możliwości :| Tak więc czy jakaś "markowa" kostka jest w stanie pracować przy fsb ponad 500MHz, co powinno już zaspokoić moje ambicje overclockerskie ;) Najluźniejsze timingi jakie moja płyta jest w stanie stabilnie zapodać to 5-6-6-17. Największa ilość kasy jaką jestem w stanie wyłożyć, po opchnięciu obecnej kości to 1000zł za 2x1GB dual select. Oczywiście zasiłka i chłodzenie też zostaną wymienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Crucial Anniversary 2x1GB mysle ze to kostki dalyby rade ;) o ile jeszcze je mozna gdzies dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Crucial Anniversary 2x1GB mysle ze to kostki dalyby rade ;) o ile jeszcze je mozna gdzies dostac. Największa ilość kasy to 1000zł za 2x1GB dual Nie kupi za tyle bardzo dobrych D9, a raczej tylko takie robia 1000 na 2.1V. Szukaj czegos na elpidach, które tak dużych voltów jak microny nie wymagają. Najciekawsze oferty ktore znalazlem to te lub te Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Na tym co ja mam powinieneś tyle spokojnie wyciągnąć przy 5-5-5-15; link w sygnaturce, zapraszam jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Na tym co ja mam powinieneś tyle spokojnie wyciągnąć przy 5-5-5-15Masz odpowiedni sprzet sprawdz memki...chyba ze sprawdziles i nie spelniaja Twoich oczekiwań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) Tak - ale P5W mi głupieje przy luzowanych timingach... Na 4-4-4-12, 2.1V i 4x1GB wyciągam tyle: Więc mogę przypuszczać, że przy przyluzowaniu timingów i komplecie 2x1GB, przekroczy się 1000Mhz, true? Btw, ja nie chce sprzedać ramów używanych przeze mnie - tylko nówki w pudełku leżące ;) Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) 465MHz już brzmi kusząco, ale mam jeszcze trochę wątpliwości, mój lipny apacer przy 4-4-4-12 dociąga do 410, a przy 5-6-6-17 podchodzi pod 450, tyle że przy takich timingach wyniczek w SPI raczej nie jest rewelacyjny, a sądząc z wynikającej z tego proporcji podobnie będzie z tymi pamięciami w okolicach 500MHz. No nic popatrze jeszcze na pamięci, może coś ciekawego się trafi, na razie te g-skille najbardziej mi się podobają. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 myślę że mam coś co może cie zainteresować..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 heh, myślę, ze mam coś CIEKAWSZEGO. Szczegóły w wiadomym dziale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Owszem lecz cena zaporowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam Mam podobny problem co kolega M4TEUSZ tyle ze potrzebuje 2 x 512 Jako ze wszyscy zachwalają marke Crucial czy G.Skill (wiem ze dobre tylko cena nie ta) interesuje mnie co koledzy sądza o ultra Geil czy PatriotLLK glównie w kwestii niskiego napiecia. Ktoś może próbował ile "pójdą" na 2.1 v? co do Patriotów LLK znalazłem na necie ze do !000MHz potrzebują 2.3 V nie wiem jak jest z Geilem ale moje poczciwe 533 robia spokojnie 860 (4-4-4-15) 2.1V pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Owszem lecz cena zaporowa... Odpowiednia do możliwości memek :). Zobacz na Allego jakie badziewia za 1200 latają.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Sprawdzał ktoś moze ile Crucial Balistix (800MHz) wyciagnie na 2.1 v bo nie wiem czy jest mi sens na nie czekac z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Sprawdzał ktoś moze ile Crucial Balistix (800MHz) wyciagnie na 2.1 v G.Skille HZ poszły tak na 2,1. Cruciale powinny podobnie albo jeszcze lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) No więc, ceny pamięci spadły i po nieplanowanych przejściach finansowych już mogę sobie pozwolić na wymianę pamięci. Budżet: 500zł + sprzedaż obecnej kostki (liczę na 200-250zł) + możliwa dziura budżetowa w wysokości do 100zł, oczywiście im taniej tym lepiej :) Cel: 2x1GB dual select DDR2 @~950MHz 5-5-5-15 przy 2,1V (wymagania dostosowałem do realnych możliwości mojej płyty, oraz zapędów oc.) moi kandydaci: PDP PATRIOT 2x1GB 800 MHZ CL 5 GEIL DDR2 PC800 DUAL 2x1GB 800MHz CL5-5-5-15 Obaj mają wadę w postaci zbyt wysokiej ceny, czy jakaś kość 667MHz będzie w stanie zaspokoić moje oczekiwania? Czy może jakieś ciekawe tanie pamięci zmierzają do polski i warto się wstrzymać? Edytowane 11 Lutego 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponx Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Poszukaj Goodramów PRO na D9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 GR napewno nie zrobić 1000MHz na 2,1V więc nawet nie ma co szukać ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Patriot LLK [ u mnie idzie na 1050 przy 2,2V ].............na 2.1 spoko idzie na 970 , ale to dużo zależy od płyty i samych pamięci.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) A co myślicie o tych OCZ'tach całkiem ciekawie wyglądają, skoro w specyfikacji mają 900MHz przy 2,1-2,3V to 950 pewnie też jest w ich zasięgu :rolleyes: Edytowane 12 Lutego 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 A co myślicie o tych OCZ'tach całkiem ciekawie wyglądają, skoro w specyfikacji mają 900MHz przy 2,1-2,3V to 950 pewnie też jest w ich zasięgu :rolleyes:Chyba raczej nie, skoro robią 980 na 2.4... Tutaj więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponx Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 GR PRO 1GB tak na szybko: Napięcie 2,1V SG troche przekłamuje. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Pięknie poszły te GR PRO, cena też nie jest zniechęcająca, więc wpisuje je na listę kandydatów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponx Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Tylko pamiętaj, że jak się na nie zdecydujesz to brać je tylko na D9! Na allegro widziałem kilka ofert właśnie z kostkami micorna i gwarancją. Te dostępne w sklepach to chyba elpidy. Także uważaj. U mnie pracują 1000Mhz 4-4-4-5 przy 2.3V I myśle, że na 2.1V da się zacieśnić jeszcze tamte timingi ( 5-5-5-8 ) bo teścik robiłem na szybko ;) Niestety nie da się osiągnąć na nich wysokich taktów >1100Mhz Wina PCB? Cóż i tak to dobre pamiątki ;) Edytowane 13 Lutego 2007 przez Pnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 witam. mam pytanie jakie jest bezpieczne vdimm do pamięci na micronach d9 do pracy na codzień 24 h ? w wekeend dostane najprawdopodobniej adaty na micronach d9 i chciał bym dla siebie małą selekcje zrobic ale zalezy mi na tym zeby chodziły non stop wiec nie wiem na jakie vdimm sie nastawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 z nawiewem lajcikowo do 2,4v bez nawiewu do 2,2v chociaż jak nie będzie kompletnie zero przewiewu to się mocno nagrzeją i będą sypać błędami ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Chyba raczej nie, skoro robią 980 na 2.4... Tutaj więcej.Przecierz w teście sa 800MHz,a tu mowa jest o 900Mhz :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Panowie, Co jakie pamieci byśle polecili za ~ 750 zł mam na oku takie pamiątki: OCZ 2x1GB DDR2-800 CL4 4-4-15 1T XTC EPP (fajne timingi ale nie wiem jak z max MHz) http://allegro.pl/show_item.php?item=170054285 Mushkiny (nie znam dokładnego modelu) od pana Loloferrari ;) 800 - 4-4-4-12 1000 - 5-5-5-15 do tego dochodza jakies OCZ 900 5-5-5-15 Jak narazie z tego co szukałem to 2 pierwsze pozycje wydaja sie najciekawsze. Chyba ze macie inne sugestie. . . Nie chciałbym ich za szybko wymienic dlatego prosze o pomoc. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) OCZ 2x1GB DDR2-800 CL4 4-4-15 1T XTC EPP (fajne timingi ale nie wiem jak z max MHz) http://allegro.pl/show_item.php?item=170054285 O tych OCZ poczytaj sobie Tutaj Co do Mushkinow jezeli masz do wyboru XP2 800 lub 1066 to są to bardzo dobre pamieci oparte o D9GMH. Edytowane 2 Marca 2007 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Panowie, Co jakie pamieci byśle polecili za ~ 750 zł mam na oku takie pamiątki: OCZ 2x1GB DDR2-800 CL4 4-4-15 1T XTC EPP (fajne timingi ale nie wiem jak z max MHz) http://allegro.pl/show_item.php?item=170054285 Mushkiny (nie znam dokładnego modelu) od pana Loloferrari ;) 800 - 4-4-4-12 1000 - 5-5-5-15 do tego dochodza jakies OCZ 900 5-5-5-15 Jak narazie z tego co szukałem to 2 pierwsze pozycje wydaja sie najciekawsze. Chyba ze macie inne sugestie. . . Nie chciałbym ich za szybko wymienic dlatego prosze o pomoc. Pozdrawiam :) Od pana Tomka (loloferrari) polecam Muskin PC6400 CL5 na Elpidzie. Z testów na szybko robią 500 5-5-5-15 2,35v (testy pana Tomka). Niedługo powinny też być testy na PMC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Tylko pamiętaj, że jak się na nie zdecydujesz to brać je tylko na D9! Na allegro widziałem kilka ofert właśnie z kostkami micorna i gwarancją. Te dostępne w sklepach to chyba elpidy. Także uważaj...Jeżeli myślisz o tych aukcjach o których ja myślę to powiem, że ta fotka ze zdjętym radiatorem (niby przez sprzedającego) jest chamsko podpierniczona z recki pamiątek na stronie głównej PPC :angry: _______________________________________ Jak ktoś zainteresowany to jest sporawy test pamięci DDR2 800MHz na czeskiej stronie Svet Hardware - cz.1 - cz.2 - cz.3 - podsumowanie Jak widać cena jaką spiewają na Alledrogo.pl za te GoodRamy to pomyłka :mur: (lepiej od nich wypadają nawet zwykłe A-Daty) nie dajcie się zrobić w bambuko :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...