tanx Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Witam mam do wyboru albo P4 2,4ghz fsb 800 z HT albo ten sempron z sygnaturki, oc radzicie bo ostatnio mi wpadl ten penitum i albo jego sprzedam albo tego semprona, co jest bardziej wydajne?? chodzi mi głównie o normalne użytkowanie ew jakies starsze gry czy linux, co lepiej sobie zostawic?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 W aplikacjach pentium bedzie lepszy. Chyba , ze zaczniesz krecic tego semprona ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Wydaje mi sie ze PIV bedzie lepszy bo ten semp to na s.A zawydajne to nie jest :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Raczej P4.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ta płyta dużo mi nie da podkręcić.... nie ma zmainy napiec, ustawilem fsb 200 czyli predkosc semprona = 1,9ghz niby stabilnie superpi przechodzi 32mb ale zadrza sie np zwis cvzy restart od czsu do czasu....... Tego P4 pewnie dało by się też ździebko podkręcić sądz,e tylko jaka plyte byscie polecili tak zeby na 2,8 poszedl(wiem ze to zalezy od porcka ile sie podkreci ale jaka plyta mu nie bedzie w tym przeszkadza :D )?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Intel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Dzsiaj kupilem na gieldzie gigabyte za 100zl na sis-ie i odpalilem tego p4 i w testach jest identyczny w wydajnosci jak sempron puszczony na fsb 200(2700+) z tym że na tym P4 wyraźnie jednak odczuwa się te zalety HT więć prawdopodobnie sprzedajęsempa ;) Szkoda ze ten gigashit nie ma nawet mozliwosci zmieniania fsb..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Próbowałeś Ctrl+F1 w BIOSie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Niestety tak..... jest mozliwość zmiany timingow pamieci i... nic wiecej. Jest to wersja dla fujitsu siemens i bios jest przez te firme modyfikowany, dlatego nie ma tych wszystkich bajerow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nie tylko BIOS. Z tego co pamiętam konstrukcje robione dla FS miały też obciętą sekcję zasilania procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No to wspanialnie żeś mnie pocieszył.... teraz rozumiem czemu kosztowała 100zl gdy inne po 160zl....;] No cóż ale bez OC i tak ten penitum jest lepszy ze wzgledu chocby na HT ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...