Skocz do zawartości
tanx

Pentium 4 2,4ghz Ht Vs. Semrpon Socket A 2300+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam do wyboru albo P4 2,4ghz fsb 800 z HT albo ten sempron z sygnaturki, oc radzicie bo ostatnio mi wpadl ten penitum i albo jego sprzedam albo tego semprona, co jest bardziej wydajne?? chodzi mi głównie o normalne użytkowanie ew jakies starsze gry czy linux, co lepiej sobie zostawic?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta dużo mi nie da podkręcić....

nie ma zmainy napiec, ustawilem fsb 200 czyli predkosc semprona = 1,9ghz niby stabilnie superpi przechodzi 32mb ale zadrza sie np zwis cvzy restart od czsu do czasu.......

Tego P4 pewnie dało by się też ździebko podkręcić sądz,e tylko jaka plyte byscie polecili tak zeby na 2,8 poszedl(wiem ze to zalezy od porcka ile sie podkreci ale jaka plyta mu nie bedzie w tym przeszkadza :D )??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzsiaj kupilem na gieldzie gigabyte za 100zl na sis-ie i odpalilem tego p4 i w testach jest identyczny w wydajnosci jak sempron puszczony na fsb 200(2700+) z tym że na tym P4 wyraźnie jednak odczuwa się te zalety HT więć prawdopodobnie sprzedajęsempa ;)

Szkoda ze ten gigashit nie ma nawet mozliwosci zmieniania fsb.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak..... jest mozliwość zmiany timingow pamieci i... nic wiecej.

Jest to wersja dla fujitsu siemens i bios jest przez te firme modyfikowany, dlatego nie ma tych wszystkich bajerow....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi