Skocz do zawartości
marco

Geforce 7900 Gs Od Asus I Galaxy

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Gdy na rynku w kategorii cena/wydajność panował 7600GS DDR3 pojawiła się karta, która pokazała, że może być jeszcze lepiej. 256bit-owa magistrala pamięci i 20 procesorów pixeli za przystępną cenę zwróci uwagę każdego, kto chce pograć w gry w dobrych detalach, jednocześnie nie wydając dużych pieniędzy. W gronie 7600GS prym wiodło Galaxy. Czy wśród 7900GS też wygra Galaxy? Zobaczymy... W konkursie wystartuje u nas drugi pretendent: Asus 7900GS TOP.. Zapraszam do przeczytania artykułu.

http://www.purepc.pl/node/833

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto jest autorem?

Z tego co widac po configu, to Chaos. Art na poziomie, jedynie ponizszy fragment jest troche przesadzony ;)

Karty w 2D są cichutkie i niemal ich nie słychać, natomiast w trybie 3D lekko się rozpędzają, jednak poziom hałasu jest jak najbardziej akceptowalny.

Chłodzenie które jest na Asusie, było montowane tez na referencyjnych 7600GT. Miałem 7600GT z takim chłodzeniem, imho w trybie 2D (30%) była głosna, nawet po zjechaniu do 25% obrotow wiatraczka jest głosno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widac po configu, to Chaos. Art na poziomie, jedynie ponizszy fragment jest troche przesadzony ;)

podobno moj .. ale nikt tego nie wie do konca :)

Chłodzenie które jest na Asusie, było montowane tez na referencyjnych 7600GT. Miałem 7600GT z takim chłodzeniem, imho w trybie 2D (30%) była głosna, nawet po zjechaniu do 25% obrotow wiatraczka jest głosno.

tylko ze kawalek który cytujesz dotyczy Galaxy .. a ono ma zalmana ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art dobrze sie czyta, a o to chyba chodzi ;)

Jedyne co troszke razi to częste powtórzenia.

"...Dodatkowo karty posiadają standardowo radiatory na pamięci i nie będzie to chyba niespodzianką jeżeli dodam, że są one firmy Zalman. Reszta zawartości pudełka jest standardowa..."

"...jest całkiem miłym wynikiem. 90 MHz na rdzeniu i pamięciach to już miłe OC..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Zalmana bez wątpienia na pewno jest 100% plusem. "

z pewnoscia bez watpienia niepodwazalnie nalezy to na pewno zmienic ;)

//dotarlem do konca i:

za duzo tych wykresow, godzine mozna by patrzec i dopiero bylyby wnioski, a czesc o oc taka troche krotka, m.in. szkoda ze nie ma porownania zegar z zegar.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wyrkesów ..

zgadzam sie ze sa nieczytelne przez zbyt duża ilosc kart w porownaniu i brak wyszczegolnienia krat testowych .. ale nie ja wykresy robie ..

mam nadzieje ze trafi to do "góry" i wreszcie zaczna robic wykresy wedlug moich wytycznych

co do porownania zegar w zegar..

nie widze najmniejszego sensu .. skomplikowaloby to tylko ilosc wykresów i podwoiło czas testów..

Fotki ok. Tekst też bez zastrzężeń. Ale przydała by się taka fajna tabelka z ładnie rozpisanym configiem i fotkami coś ala PClab

ale po co .. skoro sprzet jest caly czas taki sam .. Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że kupie 7900GS to raczej pewne na 90% ale dzięki tej recenzji tylko utwierdzę się w swoim wyborze (jak to pisze to tekst jest mi obcy). Wielka szkoda że hurtownia w której zaopatruje się firma w której pracuje nie ma na stanie produktów firmy Galaxy....

...Za to mają Asusy ale poczytamy - zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;)

Platformy testowej nie zmienia sie co tydzien... wtedy Chaos musialby testowac wszystkie grafy od poczatku zeby miec porownanie do testu, a chyba o nie to tutaj chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;)

Nie wszyscy mają pieniądze na wyczesany sprzęt.

Platformy testowej nie zmienia sie co tydzien... wtedy Chaos musialby testowac wszystkie grafy od poczatku zeby miec porownanie do testu, a chyba o nie to tutaj chodzi.

no .. a prawda lezy gdzies po srodku waszych 3zdań

i chodzi tez o to ze platforma testowa to moj wlasny sprzet..

nic nie dostalem do niej od sponsorów ...

najbardziej mnie cieszy ze PSU daje rade z najnowszymi grafami bez problemu ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie pasuje że testy są przeprowadzane na komputerach "średniej" klasy. Przynajmniej wiem że mnie na takiego stać i czego można się spodziewać po takim konfigu. Co mi po tekstach na X6800 skoro wiem że raczej w życiu go sobie nie kupuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 3 gru 2006, 20:54' post='2413099']

A mnie pasuje że testy są przeprowadzane na komputerach "średniej" klasy. Przynajmniej wiem że mnie na takiego stać i czego można się spodziewać po takim konfigu. Co mi po tekstach na X6800 skoro wiem że raczej w życiu go sobie nie kupuje :P

tylko widzisz, A64 @2.8ghz jest juz jakims ograniczeniem dla pojedynczej karty, nie mowiac juz o SLI....za jakies pol roku - rok, robienie testow na A64 minie sie z celem bo Hi-ednowe karty beda mialy zblizone wyniki, a C2D pokaze wieksze roznice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda :razz: Za pół, może rok faktycznie A64@2.8GHz będzie niczym specjalnym ale do tego czasu "lepsze" procki stanieją i kółeczko się zamyka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi