marco Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Gdy na rynku w kategorii cena/wydajność panował 7600GS DDR3 pojawiła się karta, która pokazała, że może być jeszcze lepiej. 256bit-owa magistrala pamięci i 20 procesorów pixeli za przystępną cenę zwróci uwagę każdego, kto chce pograć w gry w dobrych detalach, jednocześnie nie wydając dużych pieniędzy. W gronie 7600GS prym wiodło Galaxy. Czy wśród 7900GS też wygra Galaxy? Zobaczymy... W konkursie wystartuje u nas drugi pretendent: Asus 7900GS TOP.. Zapraszam do przeczytania artykułu. http://www.purepc.pl/node/833 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Kto jest autorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Kto jest autorem? Z tego co widac po configu, to Chaos. Art na poziomie, jedynie ponizszy fragment jest troche przesadzony ;) Karty w 2D są cichutkie i niemal ich nie słychać, natomiast w trybie 3D lekko się rozpędzają, jednak poziom hałasu jest jak najbardziej akceptowalny. Chłodzenie które jest na Asusie, było montowane tez na referencyjnych 7600GT. Miałem 7600GT z takim chłodzeniem, imho w trybie 2D (30%) była głosna, nawet po zjechaniu do 25% obrotow wiatraczka jest głosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Bardzo fajne. Az miło sie przeglada i czyta ;) ps. w podsumowaniu lepiej by wygladała ta zielona czcionka, gdyby była mniej jaskrawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ładnie. Nawet bardzo, bo czyta się z przyjemnością. Przyczepiłbym się do wykresów (porównanie z innymi kartami). Możnaby odznaczyć testowane karty innym kolorem - imo byłoby czytelniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Z tego co widac po configu, to Chaos. Art na poziomie, jedynie ponizszy fragment jest troche przesadzony ;)podobno moj .. ale nikt tego nie wie do konca :) Chłodzenie które jest na Asusie, było montowane tez na referencyjnych 7600GT. Miałem 7600GT z takim chłodzeniem, imho w trybie 2D (30%) była głosna, nawet po zjechaniu do 25% obrotow wiatraczka jest głosno.tylko ze kawalek który cytujesz dotyczy Galaxy .. a ono ma zalmana .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 No art fajny i się go super czyta. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Fajny artykuł. Mogłoby jeszcze być w nim porównanie do X1950PRO, ale nie można mieć wszystkiego. :) Brawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Art dobrze sie czyta, a o to chyba chodzi ;) Jedyne co troszke razi to częste powtórzenia. "...Dodatkowo karty posiadają standardowo radiatory na pamięci i nie będzie to chyba niespodzianką jeżeli dodam, że są one firmy Zalman. Reszta zawartości pudełka jest standardowa..." "...jest całkiem miłym wynikiem. 90 MHz na rdzeniu i pamięciach to już miłe OC..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) "Zalmana bez wątpienia na pewno jest 100% plusem. " z pewnoscia bez watpienia niepodwazalnie nalezy to na pewno zmienic ;) //dotarlem do konca i: za duzo tych wykresow, godzine mozna by patrzec i dopiero bylyby wnioski, a czesc o oc taka troche krotka, m.in. szkoda ze nie ma porownania zegar z zegar. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 przyjemne dla oka, jednak ktos wcześniej już pisał, ze porównanie do 1950pro byłoby miłym dodatkiem do arta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Świetny art. Wszystko jasne, proste i przejrzyste, bez zbędnych dupereli. Dobra robota Chaos :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Fotki ok. Tekst też bez zastrzężeń. Ale przydała by się taka fajna tabelka z ładnie rozpisanym configiem i fotkami coś ala PClab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 no niby fajnie ;) ale znalazłem troche powtórzeń (będę pisał z pamięci ;P ) miłe, chłodzenie, referencyjnej, do karty itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) co do wyrkesów .. zgadzam sie ze sa nieczytelne przez zbyt duża ilosc kart w porownaniu i brak wyszczegolnienia krat testowych .. ale nie ja wykresy robie .. mam nadzieje ze trafi to do "góry" i wreszcie zaczna robic wykresy wedlug moich wytycznych co do porownania zegar w zegar.. nie widze najmniejszego sensu .. skomplikowaloby to tylko ilosc wykresów i podwoiło czas testów.. Fotki ok. Tekst też bez zastrzężeń. Ale przydała by się taka fajna tabelka z ładnie rozpisanym configiem i fotkami coś ala PClabale po co .. skoro sprzet jest caly czas taki sam .. Edytowane 2 Grudnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Fajny art :-P na bdb poziomie, chociaż faktycznie za dużo kart na jednym wykresie, ale ja tam kminie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Przydało by się napisać , że GX2 wykorzystuje G71 mobilne - to tyle z czepania się. Artykuł zwięzły i na temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 napisze drugiego posta bo tamtego nikt juz nie przeczyta :D moglibyście pokazac vmoda do galaxy o ile takowy istnieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 ten 7900gs, ho ho . Tylko Arche sprzedawał za 730, teraz już są za 770 łoł :) No to wiem co kupię oprócz procka i ramów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 No ładnie ładnie - czyli ogólnie dobra przeesiadka była z 7600|GS na 7900GS :) za jedyne 150 zł !! Spadam grać heh Art świetny krótko zwiezle i na temat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 ale po co .. skoro sprzet jest caly czas taki sam .. A jak ktoś przypadkowy, nowy będzie czytał arta to co? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 To że kupie 7900GS to raczej pewne na 90% ale dzięki tej recenzji tylko utwierdzę się w swoim wyborze (jak to pisze to tekst jest mi obcy). Wielka szkoda że hurtownia w której zaopatruje się firma w której pracuje nie ma na stanie produktów firmy Galaxy.... ...Za to mają Asusy ale poczytamy - zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;) Nie wszyscy mają pieniądze na wyczesany sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;) Platformy testowej nie zmienia sie co tydzien... wtedy Chaos musialby testowac wszystkie grafy od poczatku zeby miec porownanie do testu, a chyba o nie to tutaj chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Wszysfo fajnie i pięknie, tylko "platforma" testowa jednak nie najwyższych lotów, co pewnie w jakimś stopniu przekłada się na wyniki ;) Nie wszyscy mają pieniądze na wyczesany sprzęt. Platformy testowej nie zmienia sie co tydzien... wtedy Chaos musialby testowac wszystkie grafy od poczatku zeby miec porownanie do testu, a chyba o nie to tutaj chodzi. no .. a prawda lezy gdzies po srodku waszych 3zdań i chodzi tez o to ze platforma testowa to moj wlasny sprzet.. nic nie dostalem do niej od sponsorów ... najbardziej mnie cieszy ze PSU daje rade z najnowszymi grafami bez problemu ;] Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 A mnie pasuje że testy są przeprowadzane na komputerach "średniej" klasy. Przynajmniej wiem że mnie na takiego stać i czego można się spodziewać po takim konfigu. Co mi po tekstach na X6800 skoro wiem że raczej w życiu go sobie nie kupuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ' date=' 3 gru 2006, 20:54' post='2413099'] A mnie pasuje że testy są przeprowadzane na komputerach "średniej" klasy. Przynajmniej wiem że mnie na takiego stać i czego można się spodziewać po takim konfigu. Co mi po tekstach na X6800 skoro wiem że raczej w życiu go sobie nie kupuje :P tylko widzisz, A64 @2.8ghz jest juz jakims ograniczeniem dla pojedynczej karty, nie mowiac juz o SLI....za jakies pol roku - rok, robienie testow na A64 minie sie z celem bo Hi-ednowe karty beda mialy zblizone wyniki, a C2D pokaze wieksze roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgoda :razz: Za pół, może rok faktycznie A64@2.8GHz będzie niczym specjalnym ale do tego czasu "lepsze" procki stanieją i kółeczko się zamyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...