mariusz654321 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Czy przy instalacji windowsa na dysku sata trzeba doinstalowywać dodatkowe sterowniki (na początku instalacji po nciśnięciu F6) przy wszystkich płytach głównych, czy tylko przy tych gdzie jest oddzielny kontroler sata, a nie zintegrowany z chipsetem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 to zależy czy system ma sterownik dla kontrolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zwykle trzeba naciskac f6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz654321 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Dla chipsetów nowszych od nf3 włącznie, nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zależy jaki masz chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz654321 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Dla chipsetów nowszych od nf3 włącznie, nie trzeba.o to mi właśnie chodziło, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byBlackBelieve Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 ja sie podlacze do tego pytania bo mam problem z instalacja windowsa Xp na dysk sata. mianowicie mam dysk WD1600YS i winXp wczesniej windowsa mialem na dysku Seagate Baracuba IV i wsyztko dzialalo ok aha plyte mam gigabyte DS4 Problem jest taki przy instalacji windowsa dostaje komunikat iz ne da sie zformatowac dysku, wiec zrobilem to w windowsie na starym systemie, jednak nie obylo sie bez klopotow, system mowil moeil mi po 99 % formatowanie ze dysk jest unloaded to format szczerze mowiac rozumiem znaczenie poszczegolnych slow ale nie wsyzstkich razem. po wielu probach trickach i zabawie udalo mi sie zrobic formata .. zabralem sie znow do instalowamia windy no ale za kazdym razem jest ten sam problem nie jest w stanie skonczyc instalowania zawsze jakis blad wyskakuje macie jakis pomysl co mozna zrobic dzieki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Oddac dysk na gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byBlackBelieve Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 ale jestem glupi wzalem ten dysk udalo mi sie sformatowac( myslalem ze cos zle robie ) i zainstalowalem Wina na druga partycje przelalem wszystko co mialem wszystkie rzeczy na studia z pracy i zadowony korzystam sobie z kompa ...az tu nagle zgrzyt pisk iiiii..... restart kompa, no dobra fajnie nie pierwszy raz nie ostatni czekam poszedlem po Cole wracam a tu systemu brak. win sie nie odpala, juz bylem zly, mowie no dobra na gwarancji sie odda, wzialem stary dysk seageta IV zainstalowalem system mysle sobie przegram wszystko zanim zaniose ... a tu co pliki niby widac ale co fatal error i nic siedze juz caly dzien i niczym nie moge odzyskac tych danych, jedynie kilka plikow, a cala reszta to grzechotka z dysku sie robie cos czuje ze nie bardzo sie da to odzyskac ........ mam pytanie czy powinni mi odzyskac dane z dysku i czy poprostu trafilem na Caviara padnietego i warto poprostu wymienic na drugego Caviara czy poprosic zeby mi na seageta wymienili ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Przykleje się A pytanie z innej beczki Np. winda padła dysk jest podzielny (SATA) na cztery partycje. Jak mam sformatować c: żeby zainstalować system na czystą partycję C: i nie stracić danych na innych partycjach. Z dyskami IDE nie było problemu a teraz mam mały kłopot, bo wyciągam dysk idę do innego kompa i tam formatuje c: (oczywiście na innym kompie C: jest jako np. jako E: ) Jak to zrobić żeby nie wyciągać dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byBlackBelieve Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ja robie to tak ze poprostu robie formata podczas instalacji windowsa ( z bootowalniej plytki ) nic prostszego ...... w jaki sposob Ty instalujesz windowsa ( spod windowsa ) ??? nie ma najmniejszego strachu ze co Ci sie stanie z danymi jesli tak zrobisz ustawiasz w Biosie boot disk na cd -room wkladasz plytke z winem ... wciskasz dowolny klawisz i postepujesz zgodnie z info na ekranie .... wciskasz swiez instalacje, wybierasz dysk C formatujesz ( nie Quick) i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Przykleje się A pytanie z innej beczki Np. winda padła dysk jest podzielny (SATA) na cztery partycje. Jak mam sformatować c: żeby zainstalować system na czystą partycję C: i nie stracić danych na innych partycjach. Z dyskami IDE nie było problemu a teraz mam mały kłopot, bo wyciągam dysk idę do innego kompa i tam formatuje c: (oczywiście na innym kompie C: jest jako np. jako E: ) Jak to zrobić żeby nie wyciągać dysku? instalator pyta się na jakiej partycji zainstalować system a następnie pyta sie czy pozostawić system plików na wybranej partycji czy sformatować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 ja robie to tak ze poprostu robie formata podczas instalacji windowsa ( z bootowalniej plytki ) nic prostszego ...... w jaki sposob Ty instalujesz windowsa ( spod windowsa ) ??? nie ma najmniejszego strachu ze co Ci sie stanie z danymi jesli tak zrobisz ustawiasz w Biosie boot disk na cd -room wkladasz plytke z winem ... wciskasz dowolny klawisz i postepujesz zgodnie z info na ekranie .... wciskasz swiez instalacje, wybierasz dysk C formatujesz ( nie Quick) i po sprawie Podpinam dysk (sata) tylko żeby zrobić format c: (na innym kompie będzie to np. e: bo dysk będzie drugi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...