Proofit Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Pojawił się mały problemik. A mianowicie po kilku minutach grania występują frezy :( Czyżby czekała mnie wymiana zasilacza czy to nie od tego o czym myślę?? Co sądzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Standardowa odpowiedź: sprawdź kartę u kogoś innego :) lub skombinuj na próbe mocniejsza zasiłke Edytowane 17 Maja 2007 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Pojawił się mały problemik. A mianowicie po kilku minutach grania występują frezy :( Czyżby czekała mnie wymiana zasilacza czy to nie od tego o czym myślę?? Co sądzicie?? nie chcę Cię martwić ale ja już 3 razy odsyłałem taką samą kartę do serwisu... ostatnio odesłali z komentarzem "test ok" - w sklepie od razu sprawdzili na nowiutkim, dopiero co złożonym kompie i dalej to samo ... tyle, że u mnie to wieszała się już na testach w 3dmarku , o graniu nie było mowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Poradziłem sobie z tym, wystarczyło zmienić szyne agp na 67 MHz i ustawic standartowe napiecie 1.5v. Po graniu pol godziny w carbona zadnych frezow nie zauwazylem. :D A teraz z innej beczki. Chcac krecic karte to jakiego najlepiej programu uzywac?? Bo jak krece w sterach to jak podniose gpu chociaz o 1 MHz to mi obraz miga <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Poradziłem sobie z tym, wystarczyło zmienić szyne agp na 67 MHz i ustawic standartowe napiecie 1.5v. Po graniu pol godziny w carbona zadnych frezow nie zauwazylem. :D A teraz z innej beczki. Chcac krecic karte to jakiego najlepiej programu uzywac?? Bo jak krece w sterach to jak podniose gpu chociaz o 1 MHz to mi obraz miga <_< Widze ze z jednym problemem sobie poradziłeś. Martwi mnie Twój wynik w Markach05 tym bardziej ze masz jeden rdzen co gry bardziej lubią. Ja mam9800 - 05 bez ruszania grafiki(standard) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Widze ze z jednym problemem sobie poradziłeś. Martwi mnie Twój wynik w Markach05 tym bardziej ze masz jeden rdzen co gry bardziej lubią. Ja mam9800 - 05 bez ruszania grafiki(standard)eee to i tak słabiutka ja bez podkręcania czwegokolwiek mam tyle :arrow: Proofit podłączyłeś zasilanie przez przejściówke ? jak tak to czy do obu molexów przejsciówki podpiąłeś dwa osobne kable od zasilacza a nie przez rozgałęźnik ? Edytowane 18 Maja 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 :arrow: Proofit podłączyłeś zasilanie przez przejściówke ? jak tak to czy do obu molexów przejsciówki podpiąłeś dwa osobne kable od zasilacza a nie przez rozgałęźnik ? Moj zasilacz ma swoj kabel 6-pin i wlasnie przez niego jest zasilana moja karta graficzna, a moj zasilacz ma 2 linie 12v lacznie 34A. Według mnie powinien wystarczyc do dej grafy, czy sie myle? zmienilem stery na warcat 7.4 i jest troche lepiej w smarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 eee to i tak słabiutka ja bez podkręcania czwegokolwiek mam tyle :arrow: Proofit tylko jaki Ty masz sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 tylko jaki Ty masz sprzęt ?nie ma się czym chwalić, szafirek x1950pro płytka na archaicznym chipsecie I865G i parkę ramków DDRI 400 i Intelek C2D E4300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 nie ma się czym chwalić, szafirek x1950pro płytka na archaicznym chipsecie I865G i parkę ramków DDRI 400 i Intelek C2D E4300C2D E4300 - i tu jest pies ... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) W tych sterach 7.4 jest cos nie tak :angry: Na nich mam jakies dziwne zawiechy, frezy etc. A na 7.3 już nie, nawet po kilku godzinach grania w two worlds. według mnie AMD/ATI nie popisalo sie z tymi nowyni sterami Dlaczego nie moge podkrecic pamieci nawet o 1mhz? gpu tam jakos do 620 idzie a pamiatki juz nie co robie nie tak? A probowalem juz trzech roznych rzeczy: ati tool, ati tray tool i sterow 7.4 potem 7.3 i caly czas to samo Edytowane 18 Maja 2007 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Jak wcześniej wspomniałem odgiął mi się lekko regulator napiecia, po prostu karta siedziała w budzie, wyciągam i takie coś już było, teraz pytanie czy karta może sobie pracować z tym wygiętym regulatorem, narazie wszystko OK, Proofit możesz zobaczyć czy u ciebie nie ma podobnej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Nie u mnie nic podobnego nie zauważyłem ;) Surix powiedz jak u ciebie z podkręcaniem?? Jakich używasz sterów?? Czy występują/występowały frezy/resety?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Nie podkręcam tej karty :-P , po prostu uważam że to nie jest karta do OC, poza tym te kilkadziesiąt Mhz na GPU/MEM dają raczej marny wzrost wydajności... :wink: Stery to Catalyst Omega 7.01, żadnych freezow/resteów nic podobnego w żadnej grze nie występowało. Edytowane 19 Maja 2007 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Jak wcześniej wspomniałem odgiął mi się lekko regulator napiecia, po prostu karta siedziała w budzie, wyciągam i takie coś już było, teraz pytanie czy karta może sobie pracować z tym wygiętym regulatorem, narazie wszystko OKmoże tak być, możesz dogiąć jak masz ochotę na trochę emocji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Próbowałem :wink: ale jak sam piszesz jest obawa ze to po prostu się urwie i będę 800zł w plecy, użyłem dość siły i ani drgnęło więc wole zostawić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Proofit --> podkręcaj z w atitool, w ustawieniach zmień poziom podkręcania na 'driver level' (domyślnie jest na 'low level'). Wtedy pamięci powinny ruszyć z kopyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Proofit --> podkręcaj z w atitool, w ustawieniach zmień poziom podkręcania na 'driver level' (domyślnie jest na 'low level'). Wtedy pamięci powinny ruszyć z kopyta.Wszystko by było fajnie ale w w tej wersji atitool 0.26 nie moge tego znalesc :( Albo jestem slepy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Przycisk opcji po prawej na dole albo u góry - nie pamiętam (a nie mam przed sobą). Wyskoczy okno właściwości z listą rozwijalna u góry. Tam wybierasz różne grupy opcji - tam też jest overclocking. A w nim to co pisałem wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Hura!!! udało mi sie w końcu podkręcic mojego PC do wartości 575/1380 @ 621/1566 wszystko full stabine :D Programem którego uzyłem do tej operacji był najlepszy (moim zdaniem :D ) program do OC grafiki, który się zwie RivaTuner v2.01 B-) A na innych polecanych programach typu ATT czy Ati Tool nie mogłem w ogóle podkrecac grafy :blink: występowały dziwne resety etc. A za pomoca Rivy wszycho jest tak jak powinno byc :D Edytowane 26 Maja 2007 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon407 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Zakupiłem Ati 1950 GT pod AGP i zasiłkę 450 Watt.W tej zasiłce nie ma tego 6 pinowego wtyku do grafy.Natomiast jest rozgałęnik dzie mozna podpiąc pod zasilanie dysku.Mam podłaczone 3 dyski i nagrywarkę.Jak sobie poradzi z zasilaniem żeby wszystko grało tzn 3 dyski i nagrywarka plus grafa?Na starym zasiłku 300Watt wszystko pasi i na razie na tym jade.Czy mogę podkeca tą kartę graficzną? Procek Pentium 4 2,66 ,1GB RAM.płyta intel 845 Edytowane 9 Czerwca 2007 przez zenon407 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Probowac mozesz zawsze ;) ale zasilka troche za slaba ja bym na tej 300 watowej nie ryzykowal :) A jezeli chodzi o podkrecanie to mnie sie to udalo za pomoca Rivy, bo inne polecane programy na forum nie chcialy z moja grafa ruszyc :D Moze w twoim przypadku bedzie inaczej? sprawdz... Edytowane 9 Czerwca 2007 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 (edytowane) Czy 512MB ramu na tych kartach (Pro) daje duzo korzysci w 1920x1200 :?: Edytowane 9 Czerwca 2007 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Wlasnie dostalem info od Arche ze moga sprowadzic GeCube`a X1959XT AGP za 775zl + przesylka 16zl Z drugiej strony nowego Powercolor`a mozna miec w tej chwili za 498zl Chyba nie warto doplacac 300zl, zgodzicie sie :?: [edit] Zgodzicie sie czy nie a ja i tak zamowilem Powercolora :D Edytowane 12 Czerwca 2007 przez sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 I bardzo dobrze zrobiłeś :P bo 300 to imo zbyt duża dopłata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Mam małe pytanko odnosnie grafiki HIS Radeon X1950 Pro 512MB pod AGP. Są na karcie 3 piny. Na 2 i 3 pinie jest zworka łaczaca obydwa, mozna ja przełozyc na 1 i 2 pin lub zdjac wogóle. Zupełnie nie wim do czego to moze służyc napewno nie do zasilania wentylatora bo jest osobny 2 pinowy. Nie mam pomysłu a i znalesc na ten temat nic niemogę. Bardzo prosze o wskazówkę . Nie dam fotki bo chwilowo nie mam czym zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 PAL/NTSC na TV-OUT :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 No to sie chwale :lol2: PowerColor juz zainstalowany, dodatkowo nowa zasilka HK 350AP i trzecia kostka HyperX Bez krecenia karty na procku z podpisu w 3D2005 8030 pkt. Nie reinstalowalem systemu po gforce. Chlodzenie karty fenomenanie ciche. A x1950xt na allegro po 799zl i jakos nie ma chetnych.. z tego co czytalem srednio karta szybsza o 20% od naszych Pro, za karte dalem z wysylka 510zl takze wiec doplata raczej nie adekwatna do osiagow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Czy ktoś juz kombinował cos z napęciami dla X1950 Pro, bo mam ta kartę (his 512 MB agp) i zrobił bym jakiegoś moda na biosie tylko nie wiem czy się da, nigdy tego nie robiłem na Radkach, i nie wiem jakiego programu uzyc chyba cos ala RaBiT, tylko czy sie da tam wogóle to zrobic i czy bios ma tą funkcję odblokowana ? chodzi mi o modowanie biosu na stałe nie za pomoca programu do krecenia....thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiltel Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nie reinstalowalem systemu po gforce. I to jest błąd bo cos mało tych punktów ja robie na x1650xt ponad 7100 punktów na sprzęcie z podpisu wiec bardzo podobnym do twojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...