spavatch Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A x1950xt na allegro po 799zl i jakos nie ma chetnych.. z tego co czytalem srednio karta szybsza o 20% od naszych ProJak chcesz sie przekonac o ile szybsza jest tak naprawde to znajdz mi taka w granicach 750 zl to kupie i przetestuje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Na allegro spadly do 780zl a jak popytasz juhasa albo arche to moze i taniej sie znajdzie Jaki masz cfg :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Na allegro spadly do 780zl a jak popytasz juhasa albo arche to moze i taniej sie znajdzieZaufal bys komus kto ma 11 komentarzy? Ja zaufalem komus kto mial 30 i do dzis nie otrzymalem ani dysku ani zwrotu pieniedzy, a minelo juz 9 miesiecy :roll:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Jak chcesz sie przekonac o ile szybsza jest tak naprawde to znajdz mi taka w granicach 750 zl to kupie i przetestuje :). http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-437 749zl Czekam na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-437 749zl Czekam na testy. stan magazynowy: brak produktu w magazynie! Tak dobrze zaopatrzonych sklepow Kolego znajde Ci 10 w ciagu minuty :P. Potrzebuje sklepu ktory bedzie ja mial od reki :?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Witam w czerwonych :D Vobis podarował mi x1950gt 512 za 6800gs (gwara). Jako że jestem "czerwonym nowicjuszem" mam kilka pytan: 1) Dlaczego do cholery Omegi instalują soft ale disp drivera NIE ! ? -jak je zainstalować -wybrac fast writes on czy off, potem pyta o stary interfejs czegos co wybrac ? co z tym OC na ATT (co kolwiek to jest - co wybrac) 2) Why Winda wykrywa 2 karty (2 ma dopisane Secondary) 3) Dlaczego po zainstalowaniu sterów z plyty po pierwszym ribucie zaliczam black screena, po drugim zwiech, a po trzecim spowolniony rendering na poczatku (potem sie normuje) - czy to może za slaby zasilacz (18A na +12V) czy moze zmienic taktowanie AGP/PCI (jest 66/33) - podczas grania brak zwiechów GPU wiec sam nie wiem... Edytowane 30 Lipca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 2) Why Winda wykrywa 2 karty (2 ma dopisane Secondary)Dlatego ze karta ma dwa przetworniki analogowo-cyfrowe obrazu, innymi slowy mozna do niej podlaczyc dwa monitory jednoczesnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis666 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Bardzo proszę wszystkich o pomoc w następującym problemie: Mam Sapphire Ati Radeon x1950 Pro pod AGP, po wrzuceniu jakichkolwiek aplikacji 3D komputer zawiesza się i wyłącza. Problemu nie rozwiązała wymiana zasilacza Chieftec 400W na Chieftec 450W, następnie na Pentagram 500W, jak i również przeinstalowanie systemu oraz instalacja sterowników Catalyst 7.5 . Odesłałem kartę do serwisu gdzie powiedzieli mi że jest 100 % sprawna, napisałem też do polskiego przedstawiciela firmy Abit ale nie odpisał i teraz nie wiem co robić ;(. Mój sprzęt: Abit NF7 2.0 2*512 MB ram Geil 400MHz Athlon Barton 3200+ Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Bardzo proszę wszystkich o pomoc w następującym problemie: Mam Sapphire Ati Radeon x1950 Pro pod AGP, po wrzuceniu jakichkolwiek aplikacji 3D komputer zawiesza się i wyłącza. Problemu nie rozwiązała wymiana zasilacza Chieftec 400W na Chieftec 450W, następnie na Pentagram 500W, jak i również przeinstalowanie systemu oraz instalacja sterowników Catalyst 7.5 . Odesłałem kartę do serwisu gdzie powiedzieli mi że jest 100 % sprawna, napisałem też do polskiego przedstawiciela firmy Abit ale nie odpisał i teraz nie wiem co robić ;(. Mój sprzęt: Abit NF7 2.0 2*512 MB ram Geil 400MHz Athlon Barton 3200+ Z góry dziękuję za odpowiedź. za każdym razem się wyłącza, odrazu po włączeniu programu korzystającego z 3D, sam się wyłącza, opisz dokładnie jak to się odbywa do karty prąd podłączyłeś do oby gniazd molex, za pomocą dwóch osobnych przewodów ? pobierz ATITool i włacz poszukiwanie artefaktów, no i napisz czy również się zawiesza i rastartuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jeśli serwis znajduje się w towim mieście, przejedź się tam z całym komputerem. Ale uważaj, jeśli zamierzasz go u nich zostawić, licz sie z tym, że ci sformatują dysk na dzień dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis666 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 no to sprawa ma sie tak, zawiesza się jakoś 10-15 sec po rozpoczęciu rozgrywki(nie w menu). Tak podłączyłem dodtakowe zasilanie. Co do ATiTool jest napisane że nie obsługuje Radeon x1950 PRo : "Filename: ATITool_0.26.exe All NVIDIA and ATI cards except for Radeon X1950 Pro are supported in this release. " Chyba że jest jakaś nowsza wersja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 no to sprawa ma sie tak, zawiesza się jakoś 10-15 sec po rozpoczęciu rozgrywki(nie w menu). Tak podłączyłem dodtakowe zasilanie. Co do ATiTool jest napisane że nie obsługuje Radeon x1950 PRo : "Filename: ATITool_0.26.exe All NVIDIA and ATI cards except for Radeon X1950 Pro are supported in this release. " Chyba że jest jakaś nowsza wersja :(jest nowa wersja 0,27b, pobierz i sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemesis666 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dziękuje. Niestety sprawdze dopiero jak karta wróci z serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Dziękuje. Niestety sprawdze dopiero jak karta wróci z serwisu.Miałem podobny problem - tyle, że z PowerColorem ... 4 razy karta jechała do serwisu, 3 razy wracała nowa (inne numery seryjne) ... ostatnim razem z nowej edycji - i problem ten sam ... ktoś tu pisał zeby spróbowa podnieśc taktowanie szyny AGP z 66 na 67 Mhz ... spróbowałem - nie pomogło - ale poszedłem ciut dalej, podniosłem napięcie na AGP o 0,1v i szynę na 68 Mhz i ... chodzi ... co prawda zupełnie nie mam czasu grać ale póściłem 3Dmarki i parę godzin pochodziły ... wcześniej zależnie od egzemplarza karty chodziła kilkanaście sekund do kilku minut - 1 egzemplarz przeszedł 1 (jeden raz) 3Dmarka 05 ... kolejne nie przechodiły ani jednego testu ... Co ciekawsze sprawdzałem kartę (tą pierwszą i tą 4 na jeszcze 2 komputerach i problem był ten sam ... ale po złozeniu w sklepie nowego na jakiejś - jak twierdził sprzedaca - badziewnej, najtańszej -ale jeszcze produkowanej płycie głównej poszło bez problemu ..) Wnisek dla mnie jest następujący - karta wymaga bardzo dokładnej częstotliwości 66Mhz - albo ciut więcej - być może moja płyta (Gigabyte K8NS pro 939) daje w standardowym ustawieniu mniejszą ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Dziękuje. Niestety sprawdze dopiero jak karta wróci z serwisu.Ten sam problem miałem, zwalone pamięci były, dostałem drugą i jest ok. :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ten sam problem miałem, zwalone pamięci były, dostałem drugą i jest ok. :) Pozdrawiam.Może grałeś w Stalkera na swoim sprzęcie ? Bo jestem ciekawy czy jest duża różnica pomiędzy 1GB vs 2GB bo karty to mamy prawie identyczne no i proce porównywalne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jak myślicie Athlon64 Venice 3200+ (2000mhz) @ 3800+ (2700mhz) pchał by tego radka do jego pełnych możliwości ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Co do pełnych to nie wiem ale i tak przy 2.7ghz będzie wystarczać do obecnych gierek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 :-P no bo tak się zastanawiałem czy warto by było.... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak myślicie Athlon64 Venice 3200+ (2000mhz) @ 3800+ (2700mhz) pchał by tego radka do jego pełnych możliwości ?Do osiagniecia pelnych mozliwosci musisz poczekac jeszcze kilka lat :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Może grałeś w Stalkera na swoim sprzęcie ? Bo jestem ciekawy czy jest duża różnica pomiędzy 1GB vs 2GB bo karty to mamy prawie identyczne no i proce porównywalne ;)Dawno nie grałem w Stalkera, z 4 miesiące temu. Powiem że rewelacyjnie nie było, muszę sprawdzić ustawienia i powiem dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek666 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 witam zakupiłem sobie ostatni Sapphire X1950 512 mb szyna 256 bitów z myślą o PES 2008 ale mam problem że jak uruchamiam grę to wszytko jest wolne powolne nawet menu wcześniej miałem geforca 6800GS i wszystko było ok a teraz mam problem najgorsze to jest to że tylko PES mi muli żadna inna gra tak nie działa każda inna w pełnych detalach chodzi próbowałem sterowników omegi i oryginalnych ati i nic oczywiście najnowszych ati 7.8 a omegi 7.4 proszę pomóżcie mi numer gg 8370270 P.S Format już robiłem dwa razy raz pełny i raz szybki robiłem pod rożnymi sterownikami proszę pomóż cie mi karta w 3dmarku 05 przechodzi test bez zająknięcia a co do innych gier śmigają PES 6 mam oryginalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Podaj tutaj cały sprzęt + wyniki w 3dmark 2005 + jaki masz zasilacz i może ile % ci jedzie z procesora podczas włączonego PESa (alt+ctrl+del i tam patrzysz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek666 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 wynik 3Dmarka05 8500 około już nie pamiętam komputer AMD athlon 64 3700+ san diego zasilacz chieftec 450 W płyta główna ASUS A8V-X 2GB ramu DDR dysk SEAGATE SATA II 320 GB a co do procesu ile pes bierze to nie wiem jestem teraz w pracy bede po południu w domu ale jak moze wiecej brac jak wczesniej miałem 6880GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Zdarzają się takie przypadki, po prostu z proca idzie 100% bez powodu i zaczyna strasznie mulić gre..... Jakie dokładnie masz te sterowniki? Bo wymieniłeś 2 wersje....... jakie teraz masz? Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek666 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ma zainstalowane teraz 7.8 ati ale jestem w pracy i ściągam wszystkie od 6.11 do 7.8 a co do tego procesu to co może na to wpływać jeśli pes zabiera 100% a wcześniej na 6800GS było wszystko ok a co do sterowników wystarczy same sterowniki czy trzeba tez wgrać ccc i WDM jak jest na stronie ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 VIA 4in1 masz zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek666 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 oczywiście 5.12a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) To jest nowa gra, zaczekaj na sterowniki 7.9 albo hotfixa jakiegoś. Możesz nawet napisać do supportu amd/ati. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek666 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 to nie jest nowa gra premiera była w listopadzie 2006 roku mój kumpel ma 9550 i mus smiga ładnie na medium a mi na low się tnie a na 6800GS co miałem to chodziła na high ok mogę napisać ale jeśli ktoś by mógł mi to napisać po angielsku bo nie kumam języka angielskiego a co do SURIXa to jeśli pójdę do domu zobaczę że pes6 bierze 100% procesora to co wtedy mogę zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...