Jake79 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Dziękuje serdecznie. Wymiary rzędu 22 cm długości moja obudowa wytrzyma (nota bene tyle samo ma mój obecny GF 6800). Gorsza sprawa z tym zasilaczem :cry: , trochę nie uśmiecha mi się wywalanie kasy na nowy. A na jakich konkretnie zasiłkach lecicie przy omawianym ATI X1950 PRO??; inaczej mówiąc nie tracę nadzieji, że mój Chieftec 360 Wat być może jednak się nada :wink: (na kalkulatorku mocy stąd - http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine - wychodzi, że po dołożeniu ww ATI wyjdzie 271 Wat, obecnie zaś 244 Wat; dla przypomnienia - mój zestaw: Asus P4P800, P IV 2,4 GHz, 3x512 DDR Goodram, WD 160 GB sata + chieftec 360 Wat). Edytowane 7 Października 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Dziękuje serdecznie. Wymiary rzędu 22 cm długości moja obudowa wytrzyma (nota bene tyle samo ma mój obecny GF 6800). Gorsza sprawa z tym zasilaczem :cry: , trochę nie uśmiecha mi się wywalanie kasy na nowy. A na jakich konkretnie zasiłkach lecicie przy omawianym ATI X1950 PRO??; inaczej mówiąc nie tracę nadzieji, że mój Chieftec 360 Wat być może jednak się nada :wink: wszystko zalezy ile tluczesz juz ten zasilacz. jesli dluzej niz 2 lata to zmiane narzuca juz sam zdrowy rozsadek. ja zmienilem na 400W Feel Mode Com 9 2 lata gwarancji ) i kosztowalo mnie to 99zl. aha, też mam P4 i po dokładnych pomiarach i zapoznaniu sie ze specyfikacja wychodzi ze starsze procki P4 ciagna minimum 140W wiec nie wiem jak zmiesciles sie w 240 jak ja na starej grafie wchodzilem w 290W. fotki mojego staruszka ;) Edytowane 7 Października 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Dziękuje serdecznie. Wymiary rzędu 22 cm długości moja obudowa wytrzyma (nota bene tyle samo ma mój obecny GF 6800). Gorsza sprawa z tym zasilaczem :cry: , trochę nie uśmiecha mi się wywalanie kasy na nowy. A na jakich konkretnie zasiłkach lecicie przy omawianym ATI X1950 PRO??; inaczej mówiąc nie tracę nadzieji, że mój Chieftec 360 Wat być może jednak się nada :wink: (na kalkulatorku mocy stąd - http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine - wychodzi, że po dołożeniu ww ATI wyjdzie 271 Wat, obecnie zaś 244 Wat; dla przypomnienia - mój zestaw: Asus P4P800, P IV 2,4 GHz, 3x512 DDR Goodram, WD 160 GB sata + chieftec 360 Wat). komputer bedzie dzialac, ale nie wiadomo jak dlugo wiec dla spokoju wymien zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Na pewno się nie nada :q....... miałem szefa 420W DF i nie chciał poprawnie pracować z Powercolorem moim...... ma słabą linię 12V... na Taganie 380W bez problemu chodziła karta i cały komp chociaż był bardzo ciepły, być może dlatego że mam prescotta a on ciągnie prądu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Na pewno się nie nada :q....... miałem szefa 420W DF i nie chciał poprawnie pracować z Powercolorem moim...... ma słabą linię 12V... na Taganie 380W bez problemu chodziła karta i cały komp chociaż był bardzo ciepły, być może dlatego że mam prescotta a on ciągnie prądu...jaki masz wynik w 3dmarku2005 ? bo widze ze tez masz P4 ... u mnie jak widac slabo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Bez OC proca na 3Ghz mam 6500pkt. z OC na 3750Mhz mam 8200pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Bez OC proca na 3Ghz mam 6500pkt. z OC na 3750Mhz mam 8200pktno dzieki ... a czy moglbys pokazac rodzaj swojego P4 ? moj na screenie w PC Wizard 2007 w testach procek moj wypada dosc dziwnie bo w porownawczym wykresie jest gorszy niz jakis celeron ?! o co chodzi ?! czy CPU rzeczywiscie ma az taki wplyw na wyniki testu w 3dmark i ogolnie wydajnosc grafiki ? Edytowane 7 Października 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Ma bardzo duży wpływ na grafe i 3dmarki... zresztą u ciebie jest chyba cos nie tak bo powinien być wynik podobny do mojego, zresztą northwood był troszke wydajniejszy od presa na tych 3Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 w takim razie nie wiem co sie dzieje ... najwyzej jutro postawie system od nowa ale ... sam nie wiem czy zyskam na tym 3000 pkt wiecej zeby miec tyle co ty ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Możesz podkręcić proca na 3.75Ghz?? Jaka mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Możesz podkręcić proca na 3.75Ghz?? Jaka mobo?moge podkrecic max do 3.60GHz w biosie wizardem , recznie tego nie robie. Mam P4P800 ASUS. badales swojego kompa PC Wizard-em 2007 ver 1.73 ? u mnie pokazuje cos takiego Edytowane 7 Października 2007 przez OpenSource Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Wprawdzie w intelu "nie siedzę" ale Wasze procki różnią się ilością pamięci podręcznej- a ilość jej zdaje się w znacznej mierze wpływa na wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 zreszta gdyby wierzyc 3dmarkowi i temu wzrostowi wydajnosci poprzez podkrecenie procesora u mnie o 20% to gry tez powinny chodzic 20% szybciej niz wczesniej. a tu uruchamiam Jericho, Bioshock i inne i pod frapsem taka sama ilosc klatek , a sprawdzalem w stalych miejscach tak jak w benchmarkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ile masz pkt w 3dmarku03? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ile masz pkt w 3dmarku03? sciagne to sprawdze . widze ze w tym wizardzie roznicy tak kolosalnej nie ma ... dzieki surix za wsparcie ;) w takim razie nie wiem o co chodzi z tym 3dmarkiem 2k5 ... moze dlatego ze to jest spatchowana wersja 1.10 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Wprawdzie w intelu "nie siedzę" ale Wasze procki różnią się ilością pamięci podręcznej- a ilość jej zdaje się w znacznej mierze wpływa na wydajność.Tak, ale w Prescottcie została zwiększona dlugość potoku wykonawczego dlatego nawet Prescott 1MB jest wolniejszy zegar w zegar od Northwooda 512KB. Tylko Northwoody się tak dobrze już nie kręcą ;] To tylko 130nm. Natomiast Prescott 2MB jest już szybszy on Northwooda 512KB jak i Prescotta 1MB, ale to już 775, a tam nie ma Northwoodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) sciagne to sprawdze . widze ze w tym wizardzie roznicy tak kolosalnej nie ma ... dzieki surix za wsparcie ;) w takim razie nie wiem o co chodzi z tym 3dmarkiem 2k5 ... moze dlatego ze to jest spatchowana wersja 1.10 ?? Obecnie nie mam 3dmarka05 na kompie więc nie wiem jaka wersje mam... dzisiaj przetestuje :) edit. Wersja 3dmarka05 1.0.0 nic nie podkręcane Wersja 3dmarka05 1.2.0 nic nie podkręcane Edytowane 9 Października 2007 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 surix 3Dmark05 v110( bez żadnego podkręcania ) 3Dmark03 v360 (bez żadnego podkrecania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Widać że wynik CPU score jest o 800 pkt gorszy od mojego... daj test marka05 i proca na równe 3Ghz bo nie wiem czy to nie wina że masz 2.8Ghz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ile masz pkt w 3dmarku03?Ta grafika to u Ciebie nie szaleje... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OpenSource Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Ta grafika to u Ciebie nie szaleje... :P masz ponad 2tysiace na Video pkt. Na jakim kompie to testowales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 masz ponad 2tysiace na Video pkt. Na jakim kompie to testowales ?Na tym z profilu czyli Athlon XP @2.5 itd itd. Teraz mam juz 2.75 wiec moge powtorzyc test ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Słuchajcie dawno nie miałem problemu z kompem, lecz w końcu się stało. Sam problem jest taki że, po zainstalowaniu Ati omega drivers 7.10 (wcześniej były Ati catalist 7.4) zrestartowałem kompa, po czym pojawił się komunikat w windzie "secondary ide channel no 80 conductor cable instaled" i sam się restartuje. Natomiast w trybie awaryjnym windows uruchamia się. Czy ktoś mógłby mi zasugerować co się stało. Pozdrawiam. Ok, już po problemie, ale nigdy takiej jazdy nie miałem ze sterownikami. :? Edytowane 28 Października 2007 przez Corso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 @Corso Masz 2 GB ramu, haczy ci mocno Crysis? Znaczy się dysk w ogóle coś robi czy te 2GB ramu radzą sobie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Ja chyba jestem masochistą :wink: , gdyż odpalałem Crysisa w trybach: 1. Wszystko na High AA0, AF0, rozdzielczość 1024x768 fps 5-25 2. --------- II -------------------------------- 1680x1050 fps 3-18 3. Wszystko na Very high (zmodowane pliki) AA0, AF0, rozdzielczość 1680x1050 fps 2-8 4. -----------------II----------------------------------------------------- 1380x768 fps 3-12 (w tym trybie eksploruję wyspę, walczyć się już nie da) Grając w 1 trybie, najwięcej wykorzystanej pamięci to 988mb, procek 100% (widać że on się najbardziej "dławi". W trybie 2 nie sprawdzałem lecz na pewno 2 giga starczy. Przydałoby się również na karcie z 512 mb ramu, mogłoby to coś dać. Na medium i low nie grałem, nie chce "profanować" gry. :razz: Płynnością będę się cieszył po kupnie nowego kompa. :wink: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Witam Czy któs spotkał sie z takimi objawami jak umnie to jest podczas niektórych gier(tylko niektórych starszych a takze na Crysisie Demo) podczas gry po pewnym czasie (np 10-15min) wyłacza sie monitor (przechodzi w stan czuwania) i nie można go właczyć ponownie. Pomaga tylko wyłaczenie i właczenie komputera. Na większoci gier chodzi wszystko ok np Gothic 3 moge grac nawet kilka godzin i nic sie niedzieje. Nie jestem pewny czy to grafika szwankuje czy coś innego. Prosze o rade. Reszta podzespołów w sygnaturce. Zainstalowane obecnie catalysty 7.7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja chyba jestem masochistą :wink: , gdyż odpalałem Crysisa w trybach (...)Nie zalamuj mnie, az tak tragicznie? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie zalamuj mnie, az tak tragicznie? :| To jest najbardziej wymagająca gierka jak dotychczas. Potrafi "zadławić" QC6600 2GB GF8800GTX. Poczytaj w temacie o Crysisie. Są tam osoby które mają X1950pro z lepszym procem niż ja, a fps jest prawie identyczny. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Qrde proc jedno rdzeniowy i FPS przy rozwalaniu lecąąąą....... OC nawet nie ma sensu, ta fizyka zabija też HT....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Kupiłem 1950 powercolor no i problem w czasie grania ekran robi się czarny ,jedne szybciej inne póżniej .System postawiłem od początku ze trzy razy , sterowniki oryginalne potem 7.9 i 7.10. Nawet zasilacz wymieniłem na corsair 450w (linia 12v ma 33A).Monitor lcd podłączony przejsciówką na sygnał analogowy. W czym problem czyżby karta walnięta (2 tygodnie), nic nie kręcone ani kombinowane .Tydzień chodziło dobrze a pózniej ekran czarny jak noc a ja mam koszmar .Zachciało mi się ati zamiast nvidii .POMOCY :mur: :sad: Znalazłem taki komunikat; Aplikacja zawieszająca CLI.exe, wersja 1.11.0.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000. co to znaczy Edytowane 4 Listopada 2007 przez waldemas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...