surix Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Najlepsze wyjście to sprawdzić u kogoś kartę, miałem tak jak zasiłka nie wyrabiała no ale ty masz corsaira wiec chyba nie tu jest problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 trochę mnie poniosło i zaniosłem na gwarancji, ale czy coś znajdą? |Heroes company staje dęba a po wejściu w opcje zacina się i czarny ekran (reset pomaga tylko) a 6600gt chodzi pięknie (jak na nią). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 To jest najbardziej wymagająca gierka jak dotychczas. Potrafi "zadławić" QC6600 2GB GF8800GTX.Czyli kiepski kod :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beni0 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Krotka pilka: czy x1950 pro 256/512mb pod AGP pociagnie na moim sprzecie? Ponoc Chieftec, ktorego juz mam 2latka, jest nie do zdarcia :) Pozdrawiam Edytowane 6 Listopada 2007 przez beni0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam. Krotka pilka: czy x1950 pro 256/512mb pod AGP pociagnie na moim sprzecie? Ponoc Chieftec, ktorego juz mam 2latka, jest nie do zdarcia :) Pozdrawiam Witam Chieftec 360 HPC pociagnie tylko, że bedzie sie grzał u mnie chodziło tak jakies 3 m-ce i zasiłka się nie buntowała. Wymieniłe mtylko ze wzgledu na temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Krotka pilka: czy x1950 pro 256/512mb pod AGP pociagnie na moim sprzecie? Ponoc Chieftec, ktorego juz mam 2latka, jest nie do zdarcia :) Mysle ze pojdzie bardzo ladnie na tym co masz, jedyne do czego mialbym zastrzezenia to wlasnie zasilacz :|. Rozumisz wisz, wszystko jest nie do zdarcia do momentu az padnie :P a Radzio serii X1950 potrafi wydusic z zasilacza siodme poty ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam. Krotka pilka: czy x1950 pro 256/512mb pod AGP pociagnie na moim sprzecie? Ponoc Chieftec, ktorego juz mam 2latka, jest nie do zdarcia :) Pozdrawiam Ja bym miał wątpliwości że te 360W pociągną X1950..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Powinien zmienić, ja musiałem wymienić Neoteca 420W bo były zawieszki a napięcia ''wyjątkowo niskie". Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beni0 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Dzieki chlopaki za rady ;) A jesli juz bede wymienial to na jaki najlepiej zasilacz? Duze znaczenie ma tu cena ;) Sianko na radka juz mam, ale widze, ze faktycznie trzeba bedzie pomyslec z tym zasilaczem:) Pozdro P.S Tak w ogole to dzisiaj zamontowalem X2 4200 :) Komp chodzi bardzo fajnie, ale czekam az mi oddadza Samsunga 250gb SATE z gwarancji, bo IDE jednak mnie znaczaco ogranicza:) P.S2 Na allegro sprzedaje AMD 64 3000 Venice 939 - jak ktos bylby zainteresowany to priv! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 miałem zasilacz Chieftec 360 i mi nie pociągnął wszystko zależy ile ma amper na 12v(u mnie było 17 a to mało musi być z 25-30A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam dylemat jakiego x1950pro kupic, kusi mnie Saphhire 512MB, obecnie mam 9800pro rowniez Saphhire i zlego slowa nie moge powiedziec, widze ze rowniez dosc popularne sa Power Colory, co do tej firmy to mialem dwie jej karty i nie chcialbym sie ponownie wpakowac w produkty tego uznanego producenta ;) Pozostaje rowniez kwestia, 256MB czy 512MB. Uslyszalem gdzies ze ta karta jest za slaba na 512MB :huh: Zdaje sobie sprawe ze moj procesor bedzie waskim gardlem, ale czy nie warto kupic 512 i miec max co mozna kupic pod AGP :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beni0 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Jesli chcesz grac w gierki w rozdzielczosciach ponad 1280-1024 (w co watpie biorac pod uwage Twoj procek) to sprobuj opcje 512mb. Ale zakladam, ze 1024x768 do 1280x1024 Ci wystarczy - zatem bierz 256mb. No chyba ze 50-70zl miedzy tymi pojemnosciami nie robi Ci roznicy. Najlepsze x1950pro robi obecnie PowerColor (dobre chlodzenie) i HIS, ale jego ciezko dostac (ponoc zaje.... sie kreci:)) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Polecam Powercolora ale HIS też jest bdb, a i proc napewno spowolni karte..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 To ze spowolni to wiem, a co do chlodzenia to i tak woda go ochlodze :) Jakie pamiatki (czas dostepu, producent) sa na PC a jakie na Sapphire :?: roznica w cenie znikoma wiec bardziej sklaniam sie ku wersji 512MB. Patrzylem dzisiaj pod GUS-em to Sapphire 512 maja po 640,- (drogo :/ ) Sapphite 256 nie wiem sprzedawca nie byl skory mi powiedziec PC 256MB po 520,- (do przelkniecia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ale Sapphire ma kijowe chłodzenie więc nie wiem czy warto te 512mb, lepiej kup 256mb + fajne chłodzenie i nie będzie problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 jak juz wspomnialem chlodzenie i tak bedzie wodne wiec to nie moze byc podstawa do wyboru karty. Jak wygladaj mozliwosci oc tych kart :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 U mnie sappihire 512MB kreci sie nastepujaco 580/700@621/729 powyzej sa juz arty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Ogólnie to tej karty nie kupuje się do OC taka kicha ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Lecą ceny- co cieszy ofkoz, np: gecube ati radeon x1950pro 256mb - 506zł powercolor x1950pro 256mb - 509zł Wersję GT można już kupić w okolicach 450zł. A będzie jeszcze taniej- amd zapowiedziało nową generację kart również na AGP: Według doniesień strony The Inquirer, koncern AMD nie zapomniał również o posiadaczach starszych komputerów ze złączem AGP, i szykuje dla nich wersję Radeona HD3850. Nieco inne PCB i mostek konwertujący sygnał AGP/PCIexpres/AGP z pewnością spowodują trochę wyższą cenę, niż odpowiednik na PCIexpres. Karta ma pobierać od 90 do 110 wat, więc zaopatrzono ją w sześciopinowe gniazdo dodatkowego zasilania (PEG). A wiadomo- nowa generacja wychodzi- poprzednia tanieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Przecież pomiędzy serią 1XXX a 3XXX masz 2600 PRO i XT na AGP za około 350-400zł. Płacenie 500zł za co prawda szybkie, ale już dość leciwe 1950 wydaje się nieopłacalne. No chyba, że chcemy mieć lux wydajna kartę DX9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MakaKam Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Panowie mam kompa: sempron 2800+ @2400, 1,5gb ramu, radka x1650pro i zasilacz chieftec 400W. Chce zamienic tego radka na x1950pro. I mam takie pytanie: czy zasilacz go pociagnie i czy znaczaco podniesie fps. Widzialem ze tutaj polecacie Powercolora. Faktycznie jest najlepszy jesli chodzi o tego radka? Zaznaczam ze gram na 1024x768 max bo monitor to 15. Dzieki z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 no wlasnie Szawel zauwazyl ciekawa rzecz, czy nie oplaca sie kupic radeona hd2600 i go wykrecic i miec obsluge dx10, oczywiscie wiadomo ze hd2600 sa wolniejsze od 1950, chociaz w moim przypadku procesor bedzie dlawil obie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Nie widze woógle sensu brac 2600 na AGP bo jest wolniejsza w DX9 a pozatym do Dx 10 się nie nadaje, jak juz to od 2900 XT ale one są tylko na PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Prawda, 2600 jest wolniejsze. Weź jednak też pod uwagę, że w większości sprzętów z AGP 1950 tak czy tak nie rozwinie skrzydeł. Co prawda, gdybym chciał wydać te 500zl na AGP, pewnie bym kupił 1950. Jednak nie wiem czy warto wydawać tą kasę przy sempronie, jakimś 32bit-owcu itp. Wolałbym dać ~400 za 2600XT ddr3 i zapodać mu OC, a za resztę kupić ramu. Edytowane 12 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Kupiłem Zalmana VF 1000 Led. Za parę dni zamontuje i zobaczymy czy coś wycisne z radka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Fajny ten Zalmanik. Na 1950 może dawać ciekawe efekty. To jedna z ciekawszych konstrukcji. Jak tylko zamontujesz zdaj relacje z testów. :) Ciekaw jestem jak się ma do HR-03 Edytowane 12 Listopada 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Pewnie w sobotę zrobię testy, bo w ciągu dnia praca zabiera czas a wieczorkiem siłka jest grana. Może pamięci pójdą na 1600. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Corso sprzet masz zblizony do mojego, zapuszczales moze u siebie wiedzmina :?: jezeli tak napisz na jakich ustawieniach jest grywalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie mam jeszcze Wiedżmina... wiem wstyd się przyznać. :-P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 to moze jakas inna gierka ? fear, nfs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...