mpeg-4 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Co do tego wzmaka Denona PMA-500 to na całym necie ani w żadnym fachowym piśmie poświeconym tematyce audio kompletnie nic nie można znaleźć na jego temat poza tym że jest , po prostu zero informacji i zainteresowania tym wzmakiem ! ,wiec może faktycznie jest coś na rzeczy i ten wzmak jest po prostu kiepski ?. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 No to się nacieszyłem głośnikami ,dziś stoi sobie sub normalnie ,włączone głośniki ,nic nie leci z nich ,praktycznie dziś wogóle nie puszczałem muzy z nich bo nie miałem kiedy nawet ,były tak włączone pare godzin ,no nic jak zawsze ,do tej pory słuchałem rzadko na nich bo nie miałem czasu i mp3 mi przyszło :) ,nie podkręcałem w nich bassu ani nic ,nagle byłem w pokoju ojciec też i nagle położył na subie koszulkę i w tym momencie słychać trzaski ,piski i nagle dym z suba i smród spalenizny ,no to szybko wyłączyłem i narazie stoi ,nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m ich. Cały dzień łaził w tej koszulce i napewno była naelektryzowana ,ale czy możliwe żeby się coś w subie spaliło od tej bluzki jak mogła dotchnąć tylniej części suba ,która jest z metalu (radiator itd)? no i po cholere ten bezpiecznik w nich jak nic nie pomógł. Teraz muszę je odsyłać ,dobrze że gwarka 24miesiące i ze sklepu były Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Kyle bo na dluzsza mete refresh jakiegos starego modelu pma1500AE za to jest super udanym wzmakiem o acoustic energy juz mowilem i zostalem wysmiany za to przez luke`a hehehe chce miec duze kolumny to mu nie bede bronil nie? :) AVRAL co to za sub? od polozonej koszuli nie ma prawa sie zepsuc chyba ze ociekala potem/wodą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Kyle bo na dluzsza mete refresh jakiegos starego modelu pma1500AE za to jest super udanym wzmakiem o acoustic energy juz mowilem i zostalem wysmiany za to przez luke`a hehehe chce miec duze kolumny to mu nie bede bronil nie? :) AVRAL co to za sub? od polozonej koszuli nie ma prawa sie zepsuc chyba ze ociekala potem/wodą -1800 PLN za tego PMA1500AE - allegro Na chwilę obecną myślę nad tym najnowszym SONY TA-FA1200ES - podobno "for audiofile" - mam zero informacji praktycznych ps. słyszałeś coś opartego na wzmacniaczach S-master ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambitn Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Co do tego wzmaka Denona PMA-500 to na całym necie ani w żadnym fachowym piśmie poświeconym tematyce audio kompletnie nic nie można znaleźć na jego temat poza tym że jest , po prostu zero informacji i zainteresowania tym wzmakiem ! ,wiec może faktycznie jest coś na rzeczy i ten wzmak jest po prostu kiepski ?. Denon DRA-500AE oraz DRA-700AE sa testowane w Hi-Fi i Muzyka 11/2006 - nie wydaje mi sie aby modele PMA odbiegaly jakos znacznie od nich jesli chodzi o jakosc dzwieku. a zainteresowania moze i brak, bo jak sie ktos nie zna, slyszy, ze "to kiła" to nie kupi i juz :) Nie czarujmy sie - za 800-900zl nowego wzmacniacza ktory bedzie gral dobrze dla potencjalnego audiofila sie po prostu nie kupi. on zapewne nie bedzie tez gral tak jak jakis uzywany za 900zl z allegro - za tyle mozna kupic wysokie modele z lat 90, ktore maja lepsze czesci, pracuja w wyzszej klasie oraz co tez ma znaczenie: maja wieksza moc, bo Denon PMA-500AE nie ma jej za wiele. ale daleki byl bym od stwierdzenia, ze to "straszna kiła". internetowy Pan Kowalski najczesciej slucha mp3 z przecietnej karty dzwiekowej i nie slyszy strasznej roznicy miedzy 500AE a 1500AE puszczonych na tych samych kolumnach u niego w domu, do tego muzyki slucha zazwyczaj jako tlo i guzik go obchodzi czy gora jest troche zbyt ostra czy tez nie. jemu to obojetne, grunt, ze fajnie gra. wiec moim zdaniem, jesli musi byc nowka, to (PMA-500AE + kolumny)=2000zl i to sa dobrze wydane pieniadze. a i tak najlepiej tak jak pisalem isc do salonu i posluchac - lepszej metody nie ma. reasumujac: albo sie slucha muzyki, albo dzwiekow. jesli tego pierwszego, to Denon PMA-500AE mysle, ze bedzie ok, ale jesli drugiego, to mozna o nim zapomniec, bo tylko niepotrzebnie przyprawi potencjalnego wlasciciela o bol glowy :) Edytowane 21 Grudnia 2006 przez gambitn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVRAL Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 No to jest sub od tego zestawu Genius 5.1 SW-HF ,to ja nie wiem co tu się stało :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nagle byłem w pokoju ojciec też i nagle położył na subie koszulkę i w tym momencie słychać trzaski ,piski i nagle dym z suba i smród spalenizny ,no to szybko wyłączyłem i narazie stoi ,nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m ich. Cały dzień łaził w tej koszulce i napewno była naelektryzowana ,ale czy możliwe żeby się coś w subie spaliło od tej bluzki jak mogła dotchnąć tylniej części suba ,która jest z metalu (radiator itd)? no i po cholere ten bezpiecznik w nich jak nic nie pomógł. Naelektryzowanie się ubrań-ISKRA, tu napięcie dochodzi niekiedy do 30 kV ! ,nie wiem czy gwarancja obejmuje wyładowania elektryczne? ,lepiej nie rozkręcaj obudowy bo zerwiesz plombę i stracisz gwarancje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...