Skocz do zawartości
AVRAL

Głośniki Komputerowe Czy Kolumny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tego wzmaka Denona PMA-500 to na całym necie ani w żadnym fachowym piśmie poświeconym tematyce audio kompletnie nic nie można znaleźć na jego temat poza tym że jest , po prostu zero informacji i zainteresowania tym wzmakiem ! ,wiec może faktycznie jest coś na rzeczy i ten wzmak jest po prostu kiepski ?.

Edytowane przez mpeg-4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się nacieszyłem głośnikami ,dziś stoi sobie sub normalnie ,włączone głośniki ,nic nie leci z nich ,praktycznie dziś wogóle nie puszczałem muzy z nich bo nie miałem kiedy nawet ,były tak włączone pare godzin ,no nic jak zawsze ,do tej pory słuchałem rzadko na nich bo nie miałem czasu i mp3 mi przyszło :) ,nie podkręcałem w nich bassu ani nic ,nagle byłem w pokoju ojciec też i nagle położył na subie koszulkę i w tym momencie słychać trzaski ,piski i nagle dym z suba i smród spalenizny ,no to szybko wyłączyłem i narazie stoi ,nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m ich. Cały dzień łaził w tej koszulce i napewno była naelektryzowana ,ale czy możliwe żeby się coś w subie spaliło od tej bluzki jak mogła dotchnąć tylniej części suba ,która jest z metalu (radiator itd)? no i po cholere ten bezpiecznik w nich jak nic nie pomógł. Teraz muszę je odsyłać ,dobrze że gwarka 24miesiące i ze sklepu były

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle bo na dluzsza mete refresh jakiegos starego modelu

pma1500AE za to jest super udanym wzmakiem

o acoustic energy juz mowilem i zostalem wysmiany za to przez luke`a hehehe chce miec duze kolumny to mu nie bede bronil nie? :)

AVRAL

co to za sub? od polozonej koszuli nie ma prawa sie zepsuc chyba ze ociekala potem/wodą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle bo na dluzsza mete refresh jakiegos starego modelu

pma1500AE za to jest super udanym wzmakiem

o acoustic energy juz mowilem i zostalem wysmiany za to przez luke`a hehehe chce miec duze kolumny to mu nie bede bronil nie? :)

AVRAL

co to za sub? od polozonej koszuli nie ma prawa sie zepsuc chyba ze ociekala potem/wodą

-1800 PLN za tego PMA1500AE - allegro

Na chwilę obecną myślę nad tym najnowszym SONY TA-FA1200ES - podobno "for audiofile" - mam zero informacji praktycznych

ps. słyszałeś coś opartego na wzmacniaczach S-master ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego wzmaka Denona PMA-500 to na całym necie ani w żadnym fachowym piśmie poświeconym tematyce audio kompletnie nic nie można znaleźć na jego temat poza tym że jest , po prostu zero informacji i zainteresowania tym wzmakiem ! ,wiec może faktycznie jest coś na rzeczy i ten wzmak jest po prostu kiepski ?.

Denon DRA-500AE oraz DRA-700AE sa testowane w Hi-Fi i Muzyka 11/2006 - nie wydaje mi sie aby modele PMA odbiegaly jakos znacznie od nich jesli chodzi o jakosc dzwieku. a zainteresowania moze i brak, bo jak sie ktos nie zna, slyszy, ze "to kiła" to nie kupi i juz :) Nie czarujmy sie - za 800-900zl nowego wzmacniacza ktory bedzie gral dobrze dla potencjalnego audiofila sie po prostu nie kupi. on zapewne nie bedzie tez gral tak jak jakis uzywany za 900zl z allegro - za tyle mozna kupic wysokie modele z lat 90, ktore maja lepsze czesci, pracuja w wyzszej klasie oraz co tez ma znaczenie: maja wieksza moc, bo Denon PMA-500AE nie ma jej za wiele. ale daleki byl bym od stwierdzenia, ze to "straszna kiła". internetowy Pan Kowalski najczesciej slucha mp3 z przecietnej karty dzwiekowej i nie slyszy strasznej roznicy miedzy 500AE a 1500AE puszczonych na tych samych kolumnach u niego w domu, do tego muzyki slucha zazwyczaj jako tlo i guzik go obchodzi czy gora jest troche zbyt ostra czy tez nie. jemu to obojetne, grunt, ze fajnie gra. wiec moim zdaniem, jesli musi byc nowka, to (PMA-500AE + kolumny)=2000zl i to sa dobrze wydane pieniadze. a i tak najlepiej tak jak pisalem isc do salonu i posluchac - lepszej metody nie ma.

reasumujac: albo sie slucha muzyki, albo dzwiekow. jesli tego pierwszego, to Denon PMA-500AE mysle, ze bedzie ok, ale jesli drugiego, to mozna o nim zapomniec, bo tylko niepotrzebnie przyprawi potencjalnego wlasciciela o bol glowy :)

Edytowane przez gambitn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nagle byłem w pokoju ojciec też i nagle położył na subie koszulkę i w tym momencie słychać trzaski ,piski i nagle dym z suba i smród spalenizny ,no to szybko wyłączyłem i narazie stoi ,nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m ich. Cały dzień łaził w tej koszulce i napewno była naelektryzowana ,ale czy możliwe żeby się coś w subie spaliło od tej bluzki jak mogła dotchnąć tylniej części suba ,która jest z metalu (radiator itd)? no i po cholere ten bezpiecznik w nich jak nic nie pomógł.

Naelektryzowanie się ubrań-ISKRA, tu napięcie dochodzi niekiedy do 30 kV ! ,nie wiem czy gwarancja obejmuje wyładowania elektryczne? ,lepiej nie rozkręcaj obudowy bo zerwiesz plombę i stracisz gwarancje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi