Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pojawily sie takie podkladki SpeedLink'a, ale bardzo malo w necie mozna o nich poczytac (nie ma testow itd). Postanowilem nabyc 1szt na allegro (19zl :]) zeby sie przekonac co to jest. Ogolnie tanio jak za 30x40cm, szmto-plastik.

Wrazenia raczej pozytywne, mamy podkladke z gatunku takich co mozna zwijac w ryulon (jak qck), ale nie jest to material, tylko rodzaj plastiku-gumy. Daje to naprawde niezly poslizg nawet bez zastosowania teflonu, na standardowych slizgaczach (np od mx310), juz nie mowiac o teflonie czy tym co jest pod G5.

Wada to brak wchlaniania potu, troche sie trzeba przywyczaic (bedac uzytkownikiem icemata gdzie ten problem nie wystepuje z racji na natychmiastowe odparowywanie). Poza tym ciekawy pad za naprawde male pieniadze. Chcac kupic qck+ trzeba juz wydac sporo kasy, a to jest jeszcze wieksze i 2-3x tansze. No i fajny design:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

battlee001.jpg battlee002.jpg battlee003.jpg battlee004.jpg

battlee005.jpg

Moje zdjecia slabiutkie, ale bylo ciemno i sie spiesze :wink:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurczę! Ale super wygląd tego pierwszego! no mega po prostu [;

Teraz już kosztują 30zł ;/ + przesyłka wychodzi prawie 40zł...

Może napiszesz coś więcej o ślizgu? Jak się ma do qck i icemata?

Albo małe porównanie z innymi, co? ;>

Bo widzę, że myszek masz *dostatek*, to podkładek pewnie też (;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, no mam obecnie bezposrednie porownanie do icemata i steelpada S. No to poslizg jest bardzo dobry, wrecz lepszy. Nawet na zwyklych slizgazcach prawie dorownuje teflonowi. Przegrywa chyba tylko ze slizgaczami z G5 na icemacie. Ale za to nie trzeba sie meczyc z kurzem, wycieraniem i niz nie szoruje. Musze troche na tym pograc to bede mogl powiedziec wiecej.

A te myszki to tak z roznych zrodel, czesc na handel, mx310 jest na stale na 1 kompie, a ja gram od roku na diamondbacku i narazie nic sie nie zmienia w tej kwestii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ciagle testuje :wink: Moja opinia byla poparta na pierwszych wrazeniach, a wiadomo jak w przypadku myszek/podkladek takie wrazenie moze byc bledne w perspektywie dalszego uzytkowania. Mozliwe ze sie szybko wyciera ten pad - trzeba poczekac.

Po paru dniach moge stwierdzic ze duza wada plastiku to jednak brak wchlaniania (jak szmaty, ktore za to sie odbarwiaja), i w miejscu gdzie mamy najczesciej kontakt z padem ma troche inne wlasciwosci. Tarcie statyczne jest dosc spore przez to, mysz ciezej 'rusza' :wink: Chociaz to takie wstepne uwagi. Za takie pieniadze mozna jeszcze poeksperymentowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ciagle testuje :wink: Moja opinia byla poparta na pierwszych wrazeniach, a wiadomo jak w przypadku myszek/podkladek takie wrazenie moze byc bledne w perspektywie dalszego uzytkowania. Mozliwe ze sie szybko wyciera ten pad - trzeba poczekac.

Po paru dniach moge stwierdzic ze duza wada plastiku to jednak brak wchlaniania (jak szmaty, ktore za to sie odbarwiaja), i w miejscu gdzie mamy najczesciej kontakt z padem ma troche inne wlasciwosci. Tarcie statyczne jest dosc spore przez to, mysz ciezej 'rusza' :wink: Chociaz to takie wstepne uwagi. Za takie pieniadze mozna jeszcze poeksperymentowac.

Na chwilę obecną co ma lepszy ślizg : ta podkładka czy Steelpad QCK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę obecną co ma lepszy ślizg : ta podkładka czy Steelpad QCK ?

Nie mam teraz qkc do bezposredniego porownania. Dynamicznie battle ma lepszy poslizg, ale ma wieksze tarcie statyczne. To taki efekt jakby ocierac o siebie 2 tworzywa z rodzaju plastiku, przy starcie sprawiaja wrazenie minimalnie sklejonych ( :wink: wiem jak to brzmi, ale jest taki efekt). Mowie to na podstawie stockowego teflonu z diamondbacka.

Patrzac pod swiatlo tez widac ze na srodku pad sie troche wypolerowal, blyszczy sie, czego nie ma np na krawedziach (stad roznice w tarciu). Pewnie nie bedzie to postepowac ale to wada - na szmacie nic takiego nie powinno sie dziac. A uzywam go zaledwie kilka dni.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam teraz qkc do bezposredniego porownania. Dynamicznie battle ma lepszy poslizg, ale ma wieksze tarcie statyczne. To taki efekt jakby ocierac o siebie 2 tworzywa z rodzaju plastiku, przy starcie sprawiaja wrazenie minimalnie sklejonych ( :wink: wiem jak to brzmi, ale jest taki efekt). Mowie to na podstawie stockowego teflonu z diamondbacka.

Patrzac pod swiatlo tez widac ze na srodku pad sie troche wypolerowal, blyszczy sie, czego nie ma np na krawedziach (stad roznice w tarciu). Pewnie nie bedzie to postepowac ale to wada - na szmacie nic takiego nie powinno sie dziac. A uzywam go zaledwie kilka dni.

Wiem o co chodzi z tym tarciem statycznym - "przyklejaniem".

Z tego co piszesz to podkładka szybko uległa przytarciu - brak początkowej chropowatości w środku.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi