Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Siem Pod http://forum.strefapc.pl/ stoi sobie od jakiegoś czasu forum (serwis też jest) hardware i niebawem ruszają gry (początek roku) które są tematem tego tematu (sic ;]). Otóż poszukujemy kompetetnych ludzi co byli by w stanie wspomóc nas w pisaniu i kreowaniu forum i portalu. Osobiście pisze recenzje i moderuje, zajmuje się sprzętem i 10 innych rzeczy ale nie dam rady ogarniać wszystkiego. Dopiero zaczynamy ale mamy spore ambicje i od groma pomysłów. Chemy stworzyć konkurencję dla Gry-Online czy chociaż gry.wp ale w klimatach starego SS czy Resetu Ci co kojarzą chyba wiedza jak to może wyglądać :D Ja to traktuje jako dobrą zabawe, spełnienie aspiracji i nowe doświadczenie. Od razu zaznaczę że narazie nikt kasy z tego nie ma i nikt sie tak niska pobudką nie kieruje B-) Chociaz z czasem ... :rolleyes: Narazie wystarczą darmowe nowości od Cenegi i Cd-Projekt hehe. Potrzeba nam: - newsmanów - osoby od poradników/tipsów etc. - recenzentów gier wszelakich - ludzi znających sie na konsolach szczególnie next genach - hardwerowców - jakiś pomysł, sugestia? No problemos - dogadamy się Chcesz napsiać lub napisałeś test gry/gpu/cpu/mobo? Możemy go zamieścić a jak będzie dobry jest szansa że wciągniemy cię do stałego squadu. Przynajmniej ktos doceni twoją pracę i ją przeczyta! Jeżeli zawsze chciałeś pisac ale nie miałeś okzaji może czas coś z tym zrobić? Jednocześnie mam taka prośbe do wszytskich userów. Jest jak wspomniałem dział hardware ale co by nie mówić prezentuje sie ubogo starsznie, więc userzy naszego forum co byli by w stanie napisać kilka ciekawych postów o jakimkolwiek sprzęcie, załozyć tematy, faq ogólnie wszytsko byli by nadwyraz mile widziani. Wiem że jesteście (jak ja) zżyci z Pure ale nie ma co sie ogranicząc i można sowja wiedza podzielic się z innymi :wink: Drugiego PurePC nie mamy zamiaru tworzyć ale zawsze coś ... Wiem że takich for jest troche ale tutaj jest ambicja, kreatywność i generalnie zabawa a nie plan zdominowania tej sceny. Jak coś to zagadywać na PM alboGG Herman Kortez: 6220433 Serchio: 1165357 Kashana: 7781896 I Ja: 5739949 PS.; tylko poważne oferty, dzieci neo nam już wystarczy :wink: EDIT: mam nadzieje że to dobry dział :wink: Edytowane 5 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.K. Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam... Kolega wszystko ładnie i sprawnie w słowa ujął, jak wiadomo czasy są trudne a rynek forumowy nie wygląda już tak jak kiedyś - kilka miłych i elitarnych miejsc dyskusyjnych. Teraz tematów dot. PC można znaleźć od groma w sieci zła, są te lepsze i te do których nie warto powracać projekt StrefaPC jest w fazie ciągłej rozbudowy. Niebawem liczymy na sfinalizowanie nowego pomysłu co pozwoli nam na poszerzenie horyzontów, natomiast jak już wcześniej wspominałem zaistnieć na tym rynku nie jest łatwo a co za tym idzie znaleźć pomocnych i chętnych do bezinteresownej współpracy ludzi. Reasumując gdyby ktoś z szanownych "memberów" przechodząc obok raczył wpaść i podzielić się wiedzą zapełniając kilka pustych miejsc - będę niezmiernie zobowiązany. Oczywiście wszystkie propozycje współpracy wymienione przez Celeb'a są jak najbardziej aktualne... _______________ pozdrawiam HermaN KorteZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) A co, wszyscy ludzie się wam skończyli już? ;> I widze że już podpisaliście umowę z Cd-projekt Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) A co, wszyscy ludzie się wam skończyli już? ;> I widze że już podpisaliście umowę z Cd-projekt Ci co by chcieli ale się nie nadają wylecieli, Ci co byli leniwi zrezygnowali ... Zostało nas kilku ale każdy ma swoje podworko które ogarnia i jest fajnie :> Ja nie żałuję że się do chłopaków dołaczyłem a dzieki temu mam okazję zarówno popisać (się hehe) jak i pomoderować, ba można powiedzieć że wciągneło mnie to bez reszty ;] Nie chodzi tylko o pisanie recenzji, do działania jest całe forum. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Serwis www.strefapc.pl strasznie kiepsko wam wygląda <_< , można powiedzieć że pusty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Serwis www.strefapc.pl strasznie kiepsko wam wygląda <_< , można powiedzieć że pusty :)Bo dopiero zaczynamy od stycznia? To stoi na probe :> baza caly czas powstaje i jak juz dojdziemy do ladu zrzucimy tam wszystko co mamy. Edytowane 4 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Pisalem jedna recke dla SPC, nienapisalem kolejnych bo niemam na to czasu, ale chetnie bym zasilil druzyne spc :) sprawa wyglada kiepsko jezli chodzi o nowe gry, ale tak jak mowilem moge opracowac dzial o grach "nie nowosciach" ja widze to w ten sposob Opis gry (ew recka) z boku scr linki do recenzji w innych serwisach, link do downloadu zwiazanego z ta gra (jakies savy patche itd) link do tipsow, link do wszystkich scr, link do strony producenta. pozatym ocena gry wystawiona przez serwis, ew link do tematu na forum. Jezeli chcesz pogadac na ten temat gg: 3528222 lub mail postmaster@shade-e.info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.K. Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Serwis www.strefapc.pl strasznie kiepsko wam wygląda dry.gif , można powiedzieć że pusty icon_smile3.gifspokojnie nie od razu ....... zbudowano. Małe sprostowanie do tego co Caleb pisze serwis został odpalony w wakacje natomiast na nowy rok szykujemy niespodziankę i nazwijmy to reaktywację bowiem troszkę nam się przysnęło. Projekt prowadzą ludzie o niebagatelnych umysłach przez co nastąpił pewien poślizg, nie mniej jednak nadrabiamy zaległości i w krótkim czasie będzie się można o tym przekonać ;) Jeszcze raz gorąco zapraszamy do współpracy..!! @ -ShaDe- ktoś się zgłosi do Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 panowie ale coś rejestracja nie trybi, nie mogę konta aktywować. nick taki jak tu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.K. Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 panowie ale coś rejestracja nie trybi, nie mogę konta aktywować. nick taki jak tukonto masz aktywne od wczoraj - 20:49..?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Przypominacz - aktualne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 No to postawiliscie sobie nie lada wyzwanie. ;] Zacznijmy od tego, ze jest bardzo duza konkurencja ze strony PPC i PcLaba, sa to niewatpliwie dwa najwieksze fora nie majace praktycznie zadnej konkurencji. Co do tematu gier to jest tez kilka duzych serwisow o dobrej renomie: http://www.gry.gildia.pl/ http://www.gry-online.pl/ http://www.gram.pl/ Poza tym, kazdy serwis tj. o2, wp, onet ma swoj maly dzial gry, takze jest juz tego na rynku w desen. Ale mimo to zycze sukcesu i nie spaczeciu na laurach, bo dobrymi checiami to jest pieklo wybrukowane. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Szkoda ze szukacie nextgenowych konsolowców....[; Bo jak wiadomo narazie nextgen nie ma sceny za duzej i należy czekac do oficjalnej smierci platformy coby sie przeniesc :P Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Szkoda ze szukacie nextgenowych konsolowców....[; Bo jak wiadomo narazie nextgen nie ma sceny za duzej i należy czekac do oficjalnej smierci platformy coby sie przeniesc :P Nikt Cie nie chce jako recenzenta PSP? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Piatkowy wieczor... Musicie sie bardzoj postarac, aby przyciagnac klientow, bo tak wchodzilem kilka razy dzisiejszego dnia i sama ekipa strefypc sie przewijala, no moze jeden user. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Nikt Cie nie chce jako recenzenta PSP? :-|Niestety ja do pisania sie zbytnio nie nadaje, ale kumpel w tym siedzi.... Zazdroscisz ? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zazdroscisz ? :-|Kumpla czy PSP? ;] END of OT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) @ATH - my sobie z tego zdajemy sprawę, Forum dopiero zaczyna więc co się dziwić że ludu mało ? Sam byś coś pożytecznego zrobił a nie tylko awatary zmieniasz hehe ;p @Leborg - nie tylko nextgeny! cały dział konsol czeka na właściciela :D Jak coś to zagaduj Edytowane 9 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 O kolejne forum, gdzie w większości zerżnięto nasz podział subfor :) Kurcze to zaczyna się robić monotonne, ile jeszcze naszych klonów będzie w sieci i ile jeszcze nowych właścicieli będzie robiło sobie tu nabór ludzi i reklamę pełną gębą? Chyba przejdę się do prawnika i zajmę się kilkoma z tych klonów ;) Konkurencja tak jak wspomniał Ath nie może zagrozić ani PPC ani PCLab. Kilka lat ciężkiej pracy i powinniście do tego dojść co teraz widać u nas lub u Pawła na stronie lecz większość portali/for nie istnieją dłużej niż rok/dwa po czym rozchodzi się wszystko po kościach i świeci pustakami. Stać Was na to by pracować nad portalem/forum 4-6 godzin dziennie przez 365 dni w roku to za dwa-trzy lata będziemy mieć 3 portal z forum wielkości dwóch wymienionych wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) @Romek, my to doskonale wiemy ze to nie jest takie proste, ba to jest harówka. Nikt też nie ma zamiaru od razu rzucać wyzwania PPC bądźmy poważni. Raczej za sojusznika bądź przyjaciół was byśmy chcieli :D To że akurat wbiłem w ten projekt w niczym mojego stosunku do PPC nie zmienia i nadal będę tu zaglądał i debatował czy też od czasu do czasu skrobał jakieś faq. Po prostu chcemy sami trochę się w to pobawić ... wiesz tutaj zawsze będę gościem tak jak tysiące innych userów a tam mogę zrobić znacznie więcej i dać upust swojej kreatywności. Być tam od narodzin i patrzeć jak się rozwija. Może trochę idealistycznie do tego podchodze, ale tak już mam. Ja na swoje barki biorę generalnie dział/serwis gry a w szczególności recenzje i mam zamair poświęcić temu sporo czasu i pasji. Nie możesz chyba mieć za złe że niektórzy userzy nie ograniczają się do PPC? Mamy tu wielu kumatych userów którzy jeszcze nie mieli okazji pokazać na co ich do końca stać i zaprezentować swojej wiedzy w prowadzonym temacie, a tam taką szanse być może dostaną. Co do podziału .. ehh sorella ale nie da się inaczej tego ogarnąć choćbyśmy bardzo chcieli, ten podział jest bardzo uniwersalny i klarowny :> Czy na siłę trzeba wymyślać coś co już zostało wymyślone? Edytowane 10 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 O kolejne forum, gdzie w większości zerżnięto nasz podział subfor :)Opatentuj tą strukturę to nie będziesz miał problemu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Opatentuj tą strukturę to nie będziesz miał problemu :PNp opatentowac taki podział? :> › Socket 462(A)/Slot A, › Socket 754/939/940/AM2, › Socket 370/Slot 1, › Socket 423/478/775/479, › Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne Obawiam sie że tej formuły nie da się opatentować ... to tak jakby opatentować ułożenie sztućcy na stole więc już nie szukajmy dziury w całym :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Co do podziału .. ehh sorella ale nie da się inaczej tego ogarnąć choćbyśmy bardzo chcieli, ten podział jest bardzo uniwersalny i klarowny :> Czy na siłę trzeba wymyślać coś co już zostało wymyślone?ehe, tylko nikt normalny nie dzieli tak nowo powstałego forum. Wiecej, nikt inny nie mial zmienionego wyswietlania subfor(kazdy skin ipb wyswietla jedno obok drugiego, a nie jedno pod drugim). I nic tylko pogratulowac 'inteligencji' osobie, która stworzyła dzial o nazwie "Dyski i napędy" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) I nic tylko pogratulowac 'inteligencji' osobie, która stworzyła dzial o nazwie "Dyski i napędy" :lol2:Heh a może objaśnisz co w nim takiego "super hiper" śmisznego ? Może tytuł jest dosyć ogólnikowy ale w podtytule będzie co należy, ewentualnie nazwę zmieni się na dyski twarde i napędy optycznie i po krzyku więc nie wyjeżdzaj tu od razu z "inteligencją" bo jest to co najmniej dziwne z twojej strony :| Prace trwają, cierpliwości ... bo jest dużo nieścisłości :) ehe, tylko nikt normalny nie dzieli tak nowo powstałego forum.Kurde to jesteśmy nie normlani :| Mało tego szaleństwo mamy wypisane na twarzy. Dzięki SGJ już za twoje przemyslenia, naparwdę dzięki ... Dajmy juz spokój tej "rzece" OT, ok? :> Edytowane 10 Grudnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No to juz wiem kto to wymyslił.... Jak masz problem ze zrozumieniem to dam przykład. Stwórzcie dział "Procesory i Athlony". Dysk to też naped..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Hehe, w sumie masz racje ... ;[] W gwoli ścisłości to nie moje :D a że jest pewne masło maślane ... no cóż się wysmaruje się w trakcie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) O kolejne forum, gdzie w większości zerżnięto nasz podział subfor :) Kurcze to zaczyna się robić monotonne, ile jeszcze naszych klonów będzie w sieci i ile jeszcze nowych właścicieli będzie robiło sobie tu nabór ludzi i reklamę pełną gębą? Chyba przejdę się do prawnika i zajmę się kilkoma z tych klonów ;) Konkurencja tak jak wspomniał Ath nie może zagrozić ani PPC ani PCLab. Kilka lat ciężkiej pracy i powinniście do tego dojść co teraz widać u nas lub u Pawła na stronie lecz większość portali/for nie istnieją dłużej niż rok/dwa po czym rozchodzi się wszystko po kościach i świeci pustakami. Stać Was na to by pracować nad portalem/forum 4-6 godzin dziennie przez 365 dni w roku to za dwa-trzy lata będziemy mieć 3 portal z forum wielkości dwóch wymienionych wyżej. Nie martw się, nie po to powstała strefa by miało jej nie być. Różnica jest taka, że strefaPC.pl to głównie portal, a forum jest tylko dodatkiem. Nie zaprzeczam że kilka działów forum zostało zaczerpniętych od was z powodu braku zamienników, ale jeżeli to tak bardzo razi w oczy... zmienimy to :) Pomysłów nam nie brakuje, z czasem jest różnie. Jeżeli nasze plany się sprawdzą, to nie będziemy potrzebować kilku lat pracy, bo innowacyjność to podstawa. Błędy zdarzają się każdemu, ale my nikogo nie krytykujemy... a krytykę pod naszym adresem bardzo cenimy, bo mówi nam co jest źle i co należy zmienić. Jeżeli stawiasz nas na pozycji konkurencji - to Twój wybór. My nie tworzymy dla korzyści, my tworzymy dla ludzi, nie by na tym zarobić ale by pokazać swoją pasję. Taki portal to w pewnym sensie wolontariat, gdzie można uzyskać pomoc od serca i od duszy, a nie od portfela... W życiu prywatnym też jestem wolontariuszem i wiem co to znaczy praca za darmo, pomoc, poświęcenie... Życie uczy, pomagając innym pomagam sobie, w przypadku strefy jest podobnie. Czasem zdarzają się problemy, na które nie znam odpowiedzi... Szukając jej uczę się czegoś nowego. To działa w dwie strony. Założyliśmy sobie, że nie będziemy nikogo naśladować... i tego będziemy się trzymać. strefaPC.pl jak sama nazwa wskazuje, to strefa dla ludzi. Coś, co będzie ich miejscem w sieci. Trudno jest stworzyć fajny klimat nie "pokazując" tego co robimy na stronach o podobnej tematyce. Romek - z Twojej strony to zabrzmiało tak, jakbyśmy podkradali wam ludzi. Tyle że prawda jest taka, że was odwiedza 1000 jak nie 10000 razy więcej użytkowników niż nas. Ludzie sami zdecydują, gdzie będą spędzać czas... Nie wyklucza to ani 2 ani 3 serwisów, bo wolna wola to głównie wolność wyboru. Pozdrawiam Łukasz Sergiusz Michalik 'Serchio' Administrator strefaPC.pl Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Serchio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Serchio my już dogadaliśmy sprawę między sobą (GG). Wiesz jak do tego wszystkiego podchodzę i jeśli nie będziecie łamać regulaminu panującego na tym forum to zawsze uzyskacie ode mnie pomoc w rozwoju waszego portalu/forum. Wiele portali i for, które istnieją lub już przestały istnieć mogą potwierdzić te słowa. Wole mieć innych naczelnych/właścicieli za przyjaciół niż traktować ich jako konkurencję. Nie staram się nikogo niszczyć, bardziej owocna jest współpraca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...