Skocz do zawartości
TOM68

Zmieniłem Bios I Kicha

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem bios w pł. gł INTEL D815BN na najnowszy i zaczeły sie problemy. Przed zmianą biosu włożyłem 1 kostke 512 MB RAM i było ok., no to postanowiłem ( co mnie do tego skusiło :mur: ) zmienić bios bo bedzie lepiej i od tego momentu bios jest wgrany ale sie wysypał system W XP. Zainstalowałem od nowa lecz nie mogę doinstalowac SP2 b okrzyczy że jakis plik zwalony, czy to moze być kwestia pamięci ? Trzeba wsadzic 2x 256MB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem bios w pł. gł INTEL D815BN na najnowszy i zaczeły sie problemy. Przed zmianą biosu włożyłem 1 kostke 512 MB RAM i było ok., no to postanowiłem ( co mnie do tego skusiło :mur: ) zmienić bios bo bedzie lepiej i od tego momentu bios jest wgrany ale sie wysypał system W XP. Zainstalowałem od nowa lecz nie mogę doinstalowac SP2 b okrzyczy że jakis plik zwalony, czy to moze być kwestia pamięci ? Trzeba wsadzic 2x 256MB ?

Proponuje zaczac od pelnego flesha :) to znaczy nadpisujamy caly bios a nie tylko jego czesc ktora sobie zazyczy flasher odpowiednie przelaczniki znajdziesz w dokumentacji do flashera ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje zaczac od pelnego flesha :) to znaczy nadpisujamy caly bios a nie tylko jego czesc ktora sobie zazyczy flasher odpowiednie przelaczniki znajdziesz w dokumentacji do flashera ;]

Na stronie Intela znalazem bios i tam jest tylko " enter " " enter" i poszlo żadnej ingerencji tam nie widzialem.

Memtest nie moglem odpalić; ale puściem na Prime 95 i bylo ok.

Dowiedzialem sie że podobno Intel D815 może z niektórymi kośćmi 512 się gryść. Tak jak pisaem po wlożeniu kostki 128 wszystko idzie bez problemu. Ale jade do gośćia co od niego kupilem i zobaczymy inna 512 lub bedzie zmiana na 2 x 256. Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi