AndyN Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) * Win XP Prof PL SP2 * modem Sagem Fast 800 * sterowniki od modemu z płyty Po uruchomieniu systemu zawsze dostaję taki komunikat: W trayu strzałka od modemu jest wtedy czerwona. Po chwili zmienia się na żółtą a następnie na zieloną. I bez problemu się wtedy z netem łączę Co zrobić żeby ten komunikat się nie pojawiał? O co chodzi z tym komunikatem? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) W sumie nie wiem co to moze byc, a w tym siedzie od jakiegos czasu. W każdym razie standard: 1. Reinstal sterowników do modemu. Najlepiej z płyty Neo ponieważ one juz maja ustawione VPI i VCI (tylko oczywiście odepnij modem ;P ). Mozesz takze sciagnac i przy instalacji wybrac VPI/VCI: 0.35 2. Jesli tego jeszcze nie zrobiles wywal w cholere aplikacje Neo i zrob normalnego DialUpa. Aplikacja to nakładka na dialup generujaca tysiace niepotrzebnych problemow. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 ad1. Już dwa razy instalowałem sterowniki z płyty od Neo właśnie. I to samo .... Zaraz po starcie systemu ciągle ten sam komunikat :( ad2. Spróbuję tego sposobu. I tak z tego softu nie korzystam, używam Autoconnecta Irytujący jest ten komunikat sam w sobie - Internet działa, a netu mogę korzystać Zrobiłem format, instaluję wszystko od nowa, chcę mieć wszystko na tip-top a tu taki problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 To sciagniej stery ze strony producenta najnowesze. Tu widac dokladnie ze to wina sterownikow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) To sciagniej stery ze strony producenta najnowesze. Tu widac dokladnie ze to wina sterownikow...To te będą, prawda?: SAGEM F@st 800/840 http://www.sagem.com/support/site/modele_f...amp;produit=141 Wywalić soft "Neostrada", zainstalować nowe stery i zobaczyć czy pomogło? Edytowane 4 Grudnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) To ten. http://www.sagem.com/support/site/driver/S...800_v4_0_5a.zip Tu masz bezpośredni link. Wywal soft neo, wywal stery do tego fast800. Zainstaluj nowe stery, vpi/vci na 0.35 (bo inaczej twoj sygnal pojdzie w cholere a nie do routerów neo ;) ) zrob normalnego dialupa (polaczenia sieciowe - nowe polaczenie - polacz z netem - recznie - polacz uzywajac modemu - numer telefonu: * - itd) i problem powinien zniknac... Edytowane 4 Grudnia 2006 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wywaliłem soft Neo, wywaliłem stare sterowniki. Zainstalowałem sterowniki z linka powyżej To samo, nadl ten komunikat :( Robię format od nowa (nie działa mi jeszcze jeden programik) może coś pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zrobiłem format, nadal to samo :? Pożyczę inny modem (Thomsona) może przyczyną jest jakaś awaria sprzętowa .... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...