Skocz do zawartości
AndyN

Neostrada-komunikat O Błędzie-o Co Chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

* Win XP Prof PL SP2

* modem Sagem Fast 800

* sterowniki od modemu z płyty

Po uruchomieniu systemu zawsze dostaję taki komunikat:

Dołączona grafika

W trayu strzałka od modemu jest wtedy czerwona. Po chwili zmienia się na żółtą a następnie na zieloną. I bez problemu się wtedy z netem łączę

Co zrobić żeby ten komunikat się nie pojawiał? O co chodzi z tym komunikatem?

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie wiem co to moze byc, a w tym siedzie od jakiegos czasu.

W każdym razie standard:

1. Reinstal sterowników do modemu. Najlepiej z płyty Neo ponieważ one juz maja ustawione VPI i VCI (tylko oczywiście odepnij modem ;P ). Mozesz takze sciagnac i przy instalacji wybrac VPI/VCI: 0.35

2. Jesli tego jeszcze nie zrobiles wywal w cholere aplikacje Neo i zrob normalnego DialUpa. Aplikacja to nakładka na dialup generujaca tysiace niepotrzebnych problemow.

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. Już dwa razy instalowałem sterowniki z płyty od Neo właśnie. I to samo .... Zaraz po starcie systemu ciągle ten sam komunikat :(

ad2. Spróbuję tego sposobu. I tak z tego softu nie korzystam, używam Autoconnecta

Irytujący jest ten komunikat sam w sobie - Internet działa, a netu mogę korzystać

Zrobiłem format, instaluję wszystko od nowa, chcę mieć wszystko na tip-top a tu taki problem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sciagniej stery ze strony producenta najnowesze. Tu widac dokladnie ze to wina sterownikow...

To te będą, prawda?: SAGEM F@st 800/840 http://www.sagem.com/support/site/modele_f...amp;produit=141

Wywalić soft "Neostrada", zainstalować nowe stery i zobaczyć czy pomogło?

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten.

http://www.sagem.com/support/site/driver/S...800_v4_0_5a.zip

Tu masz bezpośredni link.

Wywal soft neo, wywal stery do tego fast800.

Zainstaluj nowe stery, vpi/vci na 0.35 (bo inaczej twoj sygnal pojdzie w cholere a nie do routerów neo ;) ) zrob normalnego dialupa (polaczenia sieciowe - nowe polaczenie - polacz z netem - recznie - polacz uzywajac modemu - numer telefonu: * - itd) i problem powinien zniknac...

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi