Orochimaru Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Witam. Przeszedłem właśnie z obozu ATI (9500) do nVidii (7600GS). Mam pewien problem, który nie występował przy radeonie. W Catalystach było ustawienie gamma osobno dla pulpitu i osobno dla "pełnego ekranu". Dzięki temu mogłem sobie ustawić osobny poziom jasności dla gier. W Forceware'ach jest ustawienie dla nakładki, ale działa tylko dla filmów (co jest zrozumiałe). Nie ma natomiast takiego ustawienia jak w ATI. Co więcej próbowałem to zrobić innymi programami: RivaTunerem, aTunerem i PowerStripem. Niestety wszystkie oferują to co sterownik. Nie zadowalają mnie skróty klawiszowe do ustawień, chcę żeby robiło się to automatycznie. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? Instalacja Catalystów raczej odpada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 tez po przesiadce z ati mialem (mam) ten problem w sterownikach nvidii odpowiedzialne za za to profile aplikacji w performance&quality tylko czesto sie zdarza ze ten profil nie 'łapie' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orochimaru Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Rzeczywiście są takie ustawienia. Niestety nie ma tam ustawiania jasności. Co prawda można to zrobić profilem kolorów, ale to dodatkowa zabawa. Dzięki zobaczę co da się z tym zrobić. EDIT: No tak, akurat do tego co chcę profilu kolorów nie można zmienić :( Czekam na dalsze pomysły. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Orochimaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 zarządzanie kolorami i jest pulpit, nakładka i wszystko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...