Skocz do zawartości
Krysti@n

Breloczek - Czyli Jak Wywiercic Dziure W Procesorze.

Rekomendowane odpowiedzi

bryloczek zrobiony podobnie jak Piterixa , najpierw miałem zalewać nóżki sylikonem bezbarwnym ale ostatecznie zdecydowałem się na takie wykończenie , trafił mi się fajny model 486 wyprodukowany przez AMD

Cieszę się - że komuś przydał się mój sposób IMO jest bardzo dobry.

biedny emu... :( :lol:

może ktoś by zrobił jakieś kwiatki, korale, naszyjniki czy bransolety bo wisiorki stają sie już monotonne.... imo monotonne to one były już 10 lat temu :)

to by nawet było dobre.... jakiegoś konkursa beznagrodowego byśmy ustanowili tu i teraz pod tytułem: ozdoby wykonane z elementów komputera... bo jak kto z unii wchodzi w ten temat to chyba ręce mu opadają jak pomyśli że Polacy potrafią wywiercić dziurkę w układzie scalonym i prezentują to publicznie.

Kto jest ze mną niech wciśnie alt+f4 ! :D

PelzaK - nie wiem co w tym złego - zrobić sobie breloczek do kluczy z CPU, GPU czy innego scalaka. IMO - fajna zabawa w robieniu, i tak łatwo klucze się nie gubią - taki CPU zawsze wypatrzę w swoim bałaganie ;-) Każdy ma inny sposób - jedni wiercą otwory inni zaginają nóżki jeszcze inni wycinają scalaka i z laminatem itd - fajny wątek - im więcej pomysłów tym ciekawiej.

kamilo23 - jak widać wiercenie ma swoje wady, następnym razem wyginaj nóżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic w tym złego.. ale no pomyśl wchodzisz sobie na bestscenario.com a tam 3 strony przechwałek nt wiercenie głupiego otworku w procesorze :).

Widzisz taka jest między nami róznica - Ty rozdrabniasz się nad takimi detalami jak dziesiątki sposobów wiercenia otworku i zaginania nóżek.. Ja nei widzę w tym nic zabawnego - to nie jest zainteresowanie na poziomie (jak wywiercić otworek).

Zaproponowałem większy stopień wtajemniczenia... zrobienie jakiejś durnostójki na półkę z elementów składowych komputera - tu dopiero można się popisać pomysłowością i umiejętnościami manualnymi, a nie przy wierceniu otworka.. litości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przykładem kolegów ja też zabrałem się za taki brelok. Znalazłem pentiaka 2 MMX, szukając koledze ramów i zabrałem się do pracy! Oto wyniki godzinnego męczenia się z cepem:

Dołączona grafika

W planach jest jeszcze otwieracz do piwa z pamięci ram, zamiast tego gwizdka warki :P

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez sobie niedawno zrobilem breloczek. :)

Potrzebowalem:

starego procka (ten co uzylem dostalem za darmo od rodziny)

Dlugiego spinacza

Plaskiego srubokreta

troche cierpliwosci :)

Fotki:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

sry zakiepska jakosc ale robione fonem. Troche krzywy ten spinacz bo rekami to nie tak prosto wyginac ;) I mimo iz dlugosc "mocowania" nie jest znaczna niema szns zeby to urwac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

To mój NV30GL, z Quadro.

Odrywałam podważając śrubokrętem. Zalecam ostrożność. Po pierwszym podważeniu, odpadła blaszka, po 15min wyprysnął rdzeń, a po 30min oderwał się układ, a śrubokręt się omsknął i na 3,5cm wbił się w dłoń. :| 0,5cm i byłoby na wylot (na skos szło). :D

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nóżek nie urywałeś?! Nie kłują Cię w dupsko? :D

Neee ja to mam przy plecaku na błyskawicznym zamku ! :D :lol: :lol:

Jak bym chciał nosi go przy dupi... to bym brał na 775 :E :P

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odrywałam podważając śrubokrętem. Zalecam ostrożność. Po pierwszym podważeniu, odpadła blaszka, po 15min wyprysnął rdzeń, a po 30min oderwał się układ, a śrubokręt się omsknął i na 3,5cm wbił się w dłoń. :| 0,5cm i byłoby na wylot (na skos szło). :D

bo takie rzeczy robie sie lutownicą lub nad gazem roztapiając cyne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to daj lepiej fotkę dłoni :blink: by był lepszy efekt :D

Co ty, śladu nie ma. :) Ale musiałam troche rozruszać zrośnięte włokna mięśni. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie, ale juz zaklada ze zepsuje nowa grafe ;)

bo tak mozna z breloczkiem chodzić po mieście i lansować... z jakąś kartą graficzna to nie wypada... a jak tu się lansować na mieście mając kartę w domu :)

Co ty, śladu nie ma. :) Ale musiałam troche rozruszać zrośnięte włokna mięśni. :)

uu, to słabo coś... jak mi się omsknął brzeszczot z piłki do metalu przy budowie bio-reactora to do tej pory mam bliznę na palcu :D. A szło tak samo.. po skosie.. aż napotkał pure-kość :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu, to słabo coś... jak mi się omsknął brzeszczot z piłki do metalu przy budowie bio-reactora to do tej pory mam bliznę na palcu :D. A szło tak samo.. po skosie.. aż napotkał pure-kość :D

Może załóżcie sobie osobny topic: 'Wypadki przy pracy - czyli komu co odcięło, połamało lub zgniotło'. Tam się będziecie chwalić :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi