Skocz do zawartości
stebel

Obudowa Do 150 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje obudowy do 150 zł ( około ) która spełni moje wymagania czyli możliwośc zamontowania dwóch wentylatorów 120 mm ( jeden z przodu a drugi z tyłu ewentualnie z tyłu może być 92 mm ), zmieści sie w niej ninja, nie jestem fanem podświetlania obudowy lub jakiś wyswietlaczy lcd więc najlepiej jak by to była obudowa bez jakiegokolwiek podswietlania i bez wyswietlacza lcd czyli poprostu klasyczna obudowa midi ( big tower jest dla mnie zaduży ), a ostania rzecz jakiej wymagam od obudowy to to żeby nie miała naprzykałd przedniego panela z siatki gdyż chciał bym ja wyciszyć matami. Ma ktoś propozycje obudowy spełniającej moje wymagania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centurion 534 też będzie dobrym wyborem...

Nie lubię obudów chieftec'a aczkolwiek muszę przyznać że ta wymieniena przez mojego przedmówcę wygląda całkiem fajnie ...

PS. przodu obudowy się nie wycisza ....

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centurion 534 też będzie dobrym wyborem...

Nie lubię obudów chieftec'a aczkolwiek muszę przyznać że ta wymieniena przez mojego przedmówcę wygląda całkiem fajnie ...

PS. przodu obudowy się nie wycisza ....

kolega chce kupic do 150 zł, a nie za 200zł, ja tez szukam obudowy, chcailem aplus qubic, ale nie ma go juz w 4speed w magazynie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie chcesz tą matę przyklejać ?

na panel przedni czy na zaślepki napędów 5,25" ?

przy dyskach zawsze jest wentyl czyli tam też nie dasz rady, a wyciszanie wokół wentyla nie ma sensu, po bokach na wewnątrz zostaje 1-1,5cm wolnego miejsca i wyciszanie tego nic nie da ...

wycisza się boki, górę, dół, ewentualnie tylni panel ale tam tez za zwyczaj jest 90/120mm wentyl więc praktycznie nie ma miejsca na przyklejanie maty...

Co do ceny obudowy to faktycznie zaproponowałem droższą niż "deklarowano" ale moim zdaniem warto...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1754

;)

Opis troche kuleje- trzeba poszukać na oficjalnej stronie CM

http://www.coolermaster.com/index.php?LT=e...330+Elite%20330 już ;)

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma foxconn model 3gtla 002 lub tla 002 (obudowa ma wyglądać tak: http://www.merlion.ru/goods/reviews/review-796/ (wg producenta chodzi mi o tla 002 ale w polskich sklepach mozna ją znaleźć jako 3gtla 002-link to prawidlowe photo modelu).

Wybierz wersje z przynajmniej 450W zasilacz.

Radziłbym nawet włożyc inny niz standarowy np. chieftca http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...54&katid=14 ale to dodatkowy koszt.

W Enterze 11/2006 przetestowano kilkanascie obudów. W kategorii tych tanszych wygral model foxconn tla 002. Kosztuje ok. 160-170 PLN. Załatw sobie ta gazete i zobacz.

PS. Jeśli chodzi o szczegóły z przodu duży wlot powietrza.

Edytowane przez bertold15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przepraszam, ale podłącze się do pytania.

Dokładniej chodzi mi o tą obudowe Cooler Master Elite 330.

Ciężko jakieś opinie znaleść, cena (ok 130 zł) jak na możliwości wydaje się interesująca.

Jeśli ktoś ma możliwość przyjżeć się tej"puszce" z bliska to proszę o informacje na temat jej jakości itp.

Z góry dziękuje :)

Edytowane przez P@t

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi