Skocz do zawartości
B3T0N

chce przerobic bloczek - prosze o rade

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec mam blok z miko z wylotami kapilarowatymi (8mm :D) , kupilem sobie wlasnie taki dlugopisowy palnik , ktorym bym lutowal to , kupilem tez wyloty 12 mm

pyt :

czy ten palniczek rozgrzeje miedz do takiej temperatury w ktorej moznaby to zlutowac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehe ja mam takie 3 co by nie tracić temp prrzy nabijaniu :P

Po moich próbach doszedłem do wniosku że to jest zabawka....

Inną sprawąa jest że ja nei umiem lutować palnikiem jeszzce czytałem gdzieś na forum ze ktoś tym coś zdziałał...

Próuj.... al epierw na jakichś kawałkach miedzi.... a nie na bloczku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten palnik jest za maly zeby zagrzac taka powierzchnie

Musialbys zagrzac go na palniku kuchennym np. a tego dlugopisowego uzywac tylko jako lutownicy.

BTW znakomicie sie sprawdza przy malych obiektach, mozna nawet polutowac srebro (jakas stara bizuteria zony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez kiedys dalem ciala na forum :oops: - bo napisalem o takim dlugopisowym palniku - ale one sa do dupy zanim rzogrzejesz miedz to wyczerpuje sie paliwo i jak nabijesz to wsystko od nowa - bledne kolo :x

za okolo 80zl mozna kupic taki maly przenosny (maly) palnik wraz z wymiennym (standardowym) pojemnikem z propan-butanem - chodzi o takie ustrojstwo co sie zaklada bezposrednio na pojemnik z gazem masz od razu regulowana dysze z zaworem

IMHO najrozsadniejszy zakup :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yhyyhhyy rozsadniejszy ale drozszy :?

ja za swoj dalem yhyhy .....6 zl - nowka - firma .......TOYA !!!!! jeeeeee

ale zrobie sobie do tego bezposrednie ladowanie z puszki z gazem - ojciec mi w tym pomoze :D

czyli bede mial przez caly czas ladowanie tego dziadostwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi