nalewator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam. W związku z tym iż znalazlem kupca na swoje stare graty:) przymierzam sie do upgradu kompa. Komp ma służyć głównie do gier. Niestety na C2D nie wyrobie, dlatego biorę taki config pod uwage: procek A64 San Diego 3700+ OEM + Fryzjer 64 ---- 335pln płytka Asus A8N SLI SE ------ 315pln grafa ASUS Radeon x1950pro ------ 715pln I tutaj moje pytanie czy ten config będzie działał bezproblemowo (oczywiście po oc).Czytałem ,że płyty ASUSA na NF4 nie bardzo sie lubią z kartami ATI. Ile w tym prawdy??? Interesuje mnie gra w rozdziałce min 1280x960. Aha oprócz tych elementów co wymieniłem reszta zostaje ze starego kompa. Wszelki zmiany i sugestie mile widziane :) (oczywiście w tym przedziale cenowym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 dlaczego maja sie nie lubic:) z karta nie poiwnno byc zadnych problemow jezeli chodzi o plyte dobry zasilacz i mozna pograc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Huntkey 350-AP nie da rady ? :mur: :lol2: . To chyba nie widzieliście sygnaturki Niemca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 o zasiłke to jestem akurat spokojny bo ciągnie krecone C2D + 1900XTX + inne duperele nie ma proplemu:) Miałem tylko wątpliwości co do płytki i grafy czy sie nie bedą "żarły" ?? Zasilator kupowałem bezpośrednio u Zenfiista (przy mnie go obciążał ) tak ,że zasiłka wyrobi napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 hmm a jakbys zrezygnowal z tak dobrej grafy na c2d ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 hmm a jakbys zrezygnowal z tak dobrej grafy na c2d ?? ??? czy chodziło Ci o to żebym zrezygnował z x1950pro i kupił C2D z czyms słabszym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 wlasnie o to mu chodzilo. co ty na takie rozwiazanie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 no o takie cos mi chodzilo ;) bo wydajnosc bedzie duzo wieksza nicz na san diego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 PO pierwsze to kasy nie starczy :( Musiałbym dodatkowo memki kupic min 1GB jakieś dobre coby min 800 robiły. A robie upgrade kompa z myślą głównie o grach (do innych rzeczy wystarczy mi w zupełności to co mam) . Po drugie myślę że jednak C2D E6300 @ 2.8-3GHz + 7300GT bedzie w GRACH słabszy niż SD 3700+@ 2800 -3000GHz + x1950pro . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 to prawda - bedzie slabszy - ale jesli potem zmienisz grafe to bedzie szybszy ;) a tak szczerze to takie amd cie hamuje jak narazie w dalszej rozbudowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Heh wiem. Ale najbardziej hamuje brak kasy:( Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Sad but true... pozdro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 wiem o czym mowisz ;) tak wiec do Ciebie nalezy wybor. w tym zestawie co podales JA przynajmniej nie dostrzegam bledow wiec.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 zawsze bedzie dylemat czy c2d czy jakis atlonisz mialem proca na lga myslalem ze sobie rozbuduje w przyszlosci (jak to kupowalem) ale intel ma to do siebie ze podstawka ta sama a chipsetow pelno i zeby obsluzyc c2d trza zainwestowac w min w i965(no cyba ze jakies i945 z nowszych rewizji) athlony te juz nie stanieja , latwo je sprzedac wiec dlaczego by nie brac tego SD? jak lubisz se pograc to jak dla mnie dobry bedzie SD + x1950 moze keidys dorwies jakiegos x2 i bedzie jeszcze lepiej a huntkey to sie bedzie nudzil:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 w sumie macie racej ten san diego jak go podkrecic bedzie wydajny ;) E4 sie wysmienicie kreca po 3 GHZ na standard vcore... do tego dobra grafa x1950pro... hmm ;) w kazda gre bedziesz mogl zagrac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 E6 tez sie dobrze kreca ;) a dostepnosc wieksza niz E4 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.D. Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam Posiadam taką konfiguracje z ta róznicą ze zamiast nf4 mam xpress 200 cf. w konfiguracji A64 4000+ san diego, radeon x1950pro, asus a8r-mvp - zadnych problemów + dodatkowy bonus w postaci crossfire tyle ze wszystko na default Co do o/c to sie nie wypowiem. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...