Gość 05_03_1992 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) zobaczcie tylko jaki ma urok blok bez mulitzapinki ;) edit. to druga fota. http://img169.imageshack.us/my.php?image=p1010087jz1.jpg Edytowane 1 Stycznia 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Nexxxos w wersji pod 775 nie jest jakiś super ;) (te nakrętki psują efekt) Multizapinka się Wam nie podoba, kupcie sobie taki bloczek: wersja pod am2 4x tyle $$$ co f3d, ale jeżeli chodzi o design i jakość wykonania to wszystkie inne bloki się chowają... W blokach Swiftecha (apogee i storm) multizapinka jest bardzo fajnie rozwiązana (nie licząc zapnki pod am2, która szpeci bloczek jak cholera...). IMO F3D czy F2S lepiej się prezentuje na mobo niż X2L: F2S vs X2L Poza tym pod względem jakości wykonania X2L zostaje w tyle za blokami realitynet. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 nexoss pod 775 jest niebo ładniejszy od innych (miałem ten na wszystkie sockety AMD) a te nakrętki ten bloczek w pewnym sensie "usadzają" :lol2: w sensie że dodają mu masy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Posty znikły dla dobra artykułu ;) Jarogniew zapewnia mnie że za 1h ukaże siejego dzieło więc tam oficjalnie poczytacie o bloku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 niestety dorzucenie nowych topow do bloku nie wchodzi w gre z kilku powodow: 1) blok z wszystkimi topami w zestawie: stety, niestety by zadowolic ludziow i zeby tak zrobic cena by skoczyla do 199 pln za sztuke... 2) blok z jednym wybranym topem w zestawie... niestety nie do zrobienia, poniewaz lamie to podstawowe zalozenie naszych blokow... uniwersalnosc w rozsadnej cenie... pozatym, wydaje mi sie, iz po etapie niklowania, zapinka sie zaczela lepiej komponowac z samym blokiem niz przed niklowaniem... tyle w temacie zapinek i topow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 niestety dorzucenie nowych topow do bloku nie wchodzi w gre z kilku powodow: 1) blok z wszystkimi topami w zestawie: stety, niestety by zadowolic ludziow i zeby tak zrobic cena by skoczyla do 199 pln za sztuke... 2) blok z jednym wybranym topem w zestawie... niestety nie do zrobienia, poniewaz lamie to podstawowe zalozenie naszych blokow... uniwersalnosc w rozsadnej cenie... pozatym, wydaje mi sie, iz po etapie niklowania, zapinka sie zaczela lepiej komponowac z samym blokiem niz przed niklowaniem... tyle w temacie zapinek i topow a wielki top z plexy ze wszystkimi otworami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Posty znikły dla dobra artykułu ;) Jarogniew zapewnia mnie że za 1h ukaże siejego dzieło więc tam oficjalnie poczytacie o bloku.. godzina [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 a wielki top z plexy ze wszystkimi otworami? = nie pasuje na wiele modeli plyt glownych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 IMO plexa mogłaby popękać gdyby mocno dokręcić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 godzina [; :oops: jeszcze troszkę, ktoś chyba się bawił uprawnieniami i nie mogę dodać artykułu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Mi się nie spieszy - WC raczej nigdy nie złoże, a poza tym i tak widziałem przedpremierówke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Ja też, spodziewałem się takich wyników. Założę się, że jeszcze większe zagęszczenie krzyży dało by jeszcze lepsze wyniki, np. coś takiego, kiedyś już to Samowi pokazywałem: X X X X _X X X X X X X Edytowane 1 Stycznia 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 nie rosume czemu wam sie nie podoba ta zapinka. Ona wdg mnie nadaje charakter temu bloku :D bez niej chyba nie wygląda tak dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Ja też, spodziewałem się takich wyników. Założę się, że jeszcze większe zagęszczenie krzyży dało by jeszcze lepsze wyniki, np. coś takiego, kiedyś już to Samowi pokazywałem: X X X X _X X X X X X X niestety zwiekszenie i zageszczenie krzyzy wplywa zle na wyniki... tutaj przewaza duzy przeplyw i male opory.. a nie powierzcnia oddawania ciepla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) tadam ;) kliknij mnie mile widziane jakieś sugestie/krytyka dotycząca artykułu ;0 Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Wszystko pięknie ale powiekszenia obrazków coś nie teges... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Wszystko pięknie ale powiekszenia obrazków coś nie teges... :wink: aaa poprawiam... tak to jest jak wszyscy poganiają zmęczonego sylwestrową nocą człowieka :lol: edit: działa już Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Jaro, jedno spojrzenie i taki byk ort ze az razi :lol:... ale nic. zaczynam czytac ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Jaro, jedno spojrzenie i taki byk ort ze az razi :lol:... ale nic. zaczynam czytac ;). yyyy gdzie ? edit: omg rzeczywiście... (jeśli to był ten) Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Na jednym wykresie jest chyba błąd. Klik! - wynik F3D jest przyporządkowany F2S Recka na poziomie. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 .... STRES @ 2750 Mhz @ 1.4V F3D 35 temp. CPU F2S 31 temp. CPU Jak widać nawet na procesorach jednordzeniowych F3D ma dużą przewagę.... :blink: jakis chochlik sie wkradl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) f3d vs f2s: idle f3d: 27C f2s: 29 stress f3d 35C f2s 31 ee i to jest ta przewaga f3d nad f2s na jednordzeniowych procesorach ? moze jakis blad w pomiarach/literowka? f3d vs g-flow vs apogee: temp w stresie nizsza o 4C niz w tescie z f2s ? cos te wykresiki nie teges edit: nie wiedzialem ze ja tak wolno pisze na klawiaturze xD Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Drainer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 IMO niezła konstrukcja. Teraz już na 100% sie upewniłem, że F3D będzie dobrze się spisywać na moim procku... Sam - gratulacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 :kijem: niedobry chochlik :( poprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Teraz już na 100% sie upewniłem, że F3D będzie dobrze się spisywać na moim procku... Sam - gratulacje :) Przyłączam się do gratulacji. Tez już niedługo zagości u mnie ten blok. Czekam jeszcze tylko, aż Sam zrobi zapinką do F2NB pod Asusa P5W64 WS Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 dzieki bardzo :D gratulacje naleza sie calej ekipie, ktora projektowala Frost 3 Duo :) mam nadzieje, ze opinie uzytkownikow jak i coraz liczniejsze testy udowodnia, iz nasze bloki nie opieraja sie na 'marketingowym belkocie'.. :) no ale koniec lizania sie po ... czas do pracy ;) Thx za mile slowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 No ładne cacko ;) 1, 2 stopnie różnicy... a zauważyc należy, że temperatura powietrza była ciut wyższa niż w przypadku Apogee i GFlow. Mniam. Już się nie moge doczekac kiedy go w końcu założę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Bardzo fajny artykul. Samhain Gratulacje wydajnej konstrukcji!!!!!! :> Czyli mialem racje ze blok jest sporo wydajniejszy niz Frost2S. A niektorzy w to nie wierzyli. Prawda termit_tm?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Bardzo cieakwe ze w IDLE f3d jest gorszy o dokladnie 1 stopien od g-flowa, a w stressieo 0,19 stopnia..... Smiem stwierdzic ze przy wiekszym obciazeniu (bo nie ukrywajmy ze jedno jajo na 2750@1.4v to nic) f3d pokonalby gflowa i apogee. @jarogniew: moze chociaz jakies 2900@1,7? Edytowane 1 Stycznia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 IMO 1.7V to trochę dużo na tego proca. Ja się boję dać 1.6V na 3GHz... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...