Skocz do zawartości
joorvishoon

Co Z Frost3duo

Rekomendowane odpowiedzi

Nexxxos w wersji pod 775 nie jest jakiś super ;) (te nakrętki psują efekt)

Multizapinka się Wam nie podoba, kupcie sobie taki bloczek:

Dołączona grafika

wersja pod am2

4x tyle $$$ co f3d, ale jeżeli chodzi o design i jakość wykonania to wszystkie inne bloki się chowają...

W blokach Swiftecha (apogee i storm) multizapinka jest bardzo fajnie rozwiązana (nie licząc zapnki pod am2, która szpeci bloczek jak cholera...). IMO F3D czy F2S lepiej się prezentuje na mobo niż X2L:

F2S vs X2L

Poza tym pod względem jakości wykonania X2L zostaje w tyle za blokami realitynet.

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

nexoss pod 775 jest niebo ładniejszy od innych (miałem ten na wszystkie sockety AMD) a te nakrętki ten bloczek w pewnym sensie "usadzają" :lol2: w sensie że dodają mu masy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety dorzucenie nowych topow do bloku nie wchodzi w gre z kilku powodow:

1) blok z wszystkimi topami w zestawie: stety, niestety by zadowolic ludziow i zeby tak zrobic cena by skoczyla do 199 pln za sztuke...

2) blok z jednym wybranym topem w zestawie... niestety nie do zrobienia, poniewaz lamie to podstawowe zalozenie naszych blokow... uniwersalnosc w rozsadnej cenie...

pozatym, wydaje mi sie, iz po etapie niklowania, zapinka sie zaczela lepiej komponowac z samym blokiem niz przed niklowaniem...

tyle w temacie zapinek i topow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety dorzucenie nowych topow do bloku nie wchodzi w gre z kilku powodow:

1) blok z wszystkimi topami w zestawie: stety, niestety by zadowolic ludziow i zeby tak zrobic cena by skoczyla do 199 pln za sztuke...

2) blok z jednym wybranym topem w zestawie... niestety nie do zrobienia, poniewaz lamie to podstawowe zalozenie naszych blokow... uniwersalnosc w rozsadnej cenie...

pozatym, wydaje mi sie, iz po etapie niklowania, zapinka sie zaczela lepiej komponowac z samym blokiem niz przed niklowaniem...

tyle w temacie zapinek i topow

a wielki top z plexy ze wszystkimi otworami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też, spodziewałem się takich wyników. Założę się, że jeszcze większe zagęszczenie krzyży dało by jeszcze lepsze wyniki, np. coś takiego, kiedyś już to Samowi pokazywałem:

X X X X

_X X X

X X X X

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też, spodziewałem się takich wyników. Założę się, że jeszcze większe zagęszczenie krzyży dało by jeszcze lepsze wyniki, np. coś takiego, kiedyś już to Samowi pokazywałem:

X X X X

_X X X

X X X X

niestety zwiekszenie i zageszczenie krzyzy wplywa zle na wyniki... tutaj przewaza duzy przeplyw i male opory.. a nie powierzcnia oddawania ciepla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f3d vs f2s:

idle f3d: 27C f2s: 29

stress f3d 35C f2s 31

ee i to jest ta przewaga f3d nad f2s na jednordzeniowych procesorach ? moze jakis blad w pomiarach/literowka?

f3d vs g-flow vs apogee:

temp w stresie nizsza o 4C niz w tescie z f2s ? cos te wykresiki nie teges

edit: nie wiedzialem ze ja tak wolno pisze na klawiaturze xD

Edytowane przez Drainer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już na 100% sie upewniłem, że F3D będzie dobrze się spisywać na moim procku...

Sam - gratulacje :)

Przyłączam się do gratulacji.

Tez już niedługo zagości u mnie ten blok.

Czekam jeszcze tylko, aż Sam zrobi zapinką do F2NB pod Asusa P5W64 WS Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki bardzo :D

gratulacje naleza sie calej ekipie, ktora projektowala Frost 3 Duo :)

mam nadzieje, ze opinie uzytkownikow jak i coraz liczniejsze testy udowodnia, iz nasze bloki nie opieraja sie na 'marketingowym belkocie'.. :)

no ale koniec lizania sie po ... czas do pracy ;)

Thx za mile slowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo cieakwe ze w IDLE f3d jest gorszy o dokladnie 1 stopien od g-flowa, a w stressieo 0,19 stopnia..... Smiem stwierdzic ze przy wiekszym obciazeniu (bo nie ukrywajmy ze jedno jajo na 2750@1.4v to nic) f3d pokonalby gflowa i apogee.

@jarogniew:

moze chociaz jakies 2900@1,7?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi