Gość Majkel Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No cóż mam nietypowy problem. Od 2 tygodni mam 73gt (nareszcie wróciła z serwisu tzn nówke mi dali :P) no i dziwne bo zasilacz od tego czasu zaczął mi wyć :| Dodam, że nie wiem dlaczego ale do tej pory miałem odłączoną wtyczkę Pin4 idącą do mobo od zasilacza (tą obok pin20) i chyba od tego czasu zaczął wyć... Jaka może być inna przyczyna ? Może go rozkręcić i wyczyścic ? (po 3 miesiącach ;/ ?) Czekam na odpowiedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ale jakie to wycie?? Piszczenie wentylator huczy czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Huczy poprostu. Wcześniej nie huczał :/ Nie wiecie co może być tego przyczyną ? Może tak jak myśląlem, że trzeba go wyczyścic ?hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jak huczy to najprawdopodobniej wentylator jak masz sprężone powietrze to go przeczyść lub delikatnie odkurzaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jak huczy to najprawdopodobniej wentylator jak masz sprężone powietrze to go przeczyść lub delikatnie odkurzaczem.A nie lepiej rozkręcić i wyczyścic cały od środka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 No jak ci nie zalezy na gwarancji to rozkręcaj ;> Jakim cudem ten twój komp działał, bez włożonej 4 pin to ja nie wiem [; A potem gadasz, że OC masz słabe ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ale on hyuczy.... Jak nacisne bude od góry to przestaje :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 moze wentylator sie jakos poluzowal ?? w zasilaczu oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 (edytowane) moze jakis obcy ci sie wychodowal w zasilaczu :lol: albo lopatki wentyla tra o jakis kabel, czasami sie cos podwinie w zasilce i ociera o lopatki, sam raz tak mialem w swoim fortronie, ale to raczej nie podchodzi pod dzwiek "huczenia" :lol: wiesz co.. moze najlepiej nagraj to "huczenie" i wrzuc na rapidshare, przesluchamy i zdiagnozujemy B-) Edytowane 5 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wiatrak trzeba wyczyścić (nasmarować też) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 ModeCom MC 400 PFC Wyczyściłem całego kompa i jest względnie cicho:) Faktycznie wystarczyło odkurzyć :P Moim kolejnym problemem jest wyjec na czipsecie... Ale to już w sumie nie ten dział :) Dzisiaj spróbuje go podpiąć na 5V ale boje sie ze to za mało jak na 40mm ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 ModeCom MC 400 PFC Wyczyściłem całego kompa i jest względnie cicho:) Faktycznie wystarczyło odkurzyć :P Moim kolejnym problemem jest wyjec na czipsecie... Ale to już w sumie nie ten dział :) Dzisiaj spróbuje go podpiąć na 5V ale boje sie ze to za mało jak na 40mm ;] Nie zdziw się jak wiatrak nie będzie startował, bo na maluchy 5V może być za mało zwłaszcza jak trochę się przykurzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 jak sie rozkreci zasilacz to sie traci gwarancje ? jak oni to rozpoznaja ze ja odkrecilem zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Masz plombę gwarancyjną na jednej ze śrubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...