Skocz do zawartości
Gość Majkel

Wyjący Zasilacz :/

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż mam nietypowy problem. Od 2 tygodni mam 73gt (nareszcie wróciła z serwisu tzn nówke mi dali :P) no i dziwne bo zasilacz od tego czasu zaczął mi wyć :| Dodam, że nie wiem dlaczego ale do tej pory miałem odłączoną wtyczkę Pin4 idącą do mobo od zasilacza (tą obok pin20) i chyba od tego czasu zaczął wyć... Jaka może być inna przyczyna ? Może go rozkręcić i wyczyścic ? (po 3 miesiącach ;/ ?)

Czekam na odpowiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huczy poprostu. Wcześniej nie huczał :/

Nie wiecie co może być tego przyczyną ? Może tak jak myśląlem, że trzeba go wyczyścic ?hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak huczy to najprawdopodobniej wentylator jak masz sprężone powietrze to go przeczyść lub delikatnie odkurzaczem.

A nie lepiej rozkręcić i wyczyścic cały od środka ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze jakis obcy ci sie wychodowal w zasilaczu :lol: albo lopatki wentyla tra o jakis kabel, czasami sie cos podwinie w zasilce i ociera o lopatki, sam raz tak mialem w swoim fortronie, ale to raczej nie podchodzi pod dzwiek "huczenia" :lol: wiesz co.. moze najlepiej nagraj to "huczenie" i wrzuc na rapidshare, przesluchamy i zdiagnozujemy B-)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModeCom MC 400 PFC

Wyczyściłem całego kompa i jest względnie cicho:) Faktycznie wystarczyło odkurzyć :P Moim kolejnym problemem jest wyjec na czipsecie... Ale to już w sumie nie ten dział :) Dzisiaj spróbuje go podpiąć na 5V ale boje sie ze to za mało jak na 40mm ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModeCom MC 400 PFC

Wyczyściłem całego kompa i jest względnie cicho:) Faktycznie wystarczyło odkurzyć :P Moim kolejnym problemem jest wyjec na czipsecie... Ale to już w sumie nie ten dział :) Dzisiaj spróbuje go podpiąć na 5V ale boje sie ze to za mało jak na 40mm ;]

Nie zdziw się jak wiatrak nie będzie startował, bo na maluchy 5V może być za mało zwłaszcza jak trochę się przykurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi