Skocz do zawartości
Enjoy the ride

Athlon 64 3000+ I Mobo Epox 8hda5i

Rekomendowane odpowiedzi

Ema nie wiem czy to odpowiedni temat gdyż jak podkręcam proca to standardowo mam 200mhz ustawione a najwięcej moge ustawić do 250mhz czyli jak bym ustawił to wartość x/10 = 2500(mhz) narazie mam boxowy cooler i jade na napięciu 1.50v i mam w idle 34 stopnie. Głównie to mam pytanie czy na tej płycie moge osiągnąć więcej niż to 2500 ?? mnożnika nie zwiększe a pamięci mam ustawione na 166 a max ustawic moge 200 wiec czy bede mogl przekroczyc to 250mhz ??

PS. zasiłka to codegen 300w

Edytowane przez Enjoy the ride

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enjoy the ride zmieniaj jak najszybciej ten "zasilacz"! Gratuluje odwagi, podkręcać na takim zasilaczu... :blink: Kup jakiegoś Fortrona z mocną linią 12V. Na allegro za ok. 60zł dostaniesz, chyba, że masz więcej kasy to coś lepszego. Na przykład ten czy dać więcej i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego ModeComa. Edytowane przez ziomalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem Ciebie. Poczekaj ten jeden miesiac na zasilacz, a pozniej dopiero podkrecaj. Na tym zasilaczu ryzykujesz (i to powaznie) strate podzespolow. Zastanow sie!

POZDRO...

No to wiem teraz jade na defaultowym napięciu i 200mhz wtedy tylko sprawdziłem ile wytrzyma taki test :D a właśnie mam zamiar na fryzjerze i na nowej zasiłce kombinować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj sobie 2335192[/snapback]

Aktualny Ranking:

Codegen 215

no-name 93

megabajt 60

Chieftec 40

Feel 19

Tracer 15

Modecom 14

Deer 13

Topower 11

L&C 10

Rubicon 9

Fortron 9

Tagan 8

Antec 5

HuntKey 5

Shido 4

Ropla 4

QTec 4

Linkword 3

Pronox 3

Procomp 3

EnLight 2

ColorsIt 2

X-Power 2

Enermax 1

Dell 1

ThermalTake 1

Aerocool 1

NeoTec 1

Samsung 1

BeQuite 1

Edytowane przez ziomalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oszty :lol: zapowiada się że po dziesiątym ( za 3 dni ) będe miał kaske :D bo kumplowi spylam karte tv wiec do katastrofy może nie dojdzie :D:D:D

A dodam że miałem wymieniać mobo zamiast zasiłki bo myślałem że jest za cienka do o/c

Edytowane przez Enjoy the ride

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi