Gość mich83 Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jakiś jusz czas temu spalił mi sie zasilacz. Po kupieniu nowego komputer dalej sie nie chciał uruchomić. Oddałem wiec kompiter do serwisu. Powiedzieli mi że spaliła sie płyta główna, a co do procesora to działa ale tylko na 1100Mhz, wczesniej chodził na 1400 (Athlon 1400 szyna 266). Wziełem kompiter do domu i żeczywiście procesor działał ale nic ponad 1100 nie szedł. Pozatym nie uruchamia sie żadna gra, które wcześniej sie uruchamiały np nfs underground2 ( no oprucz tych najprostszych). Mam więc takie pytanie czy możliwe jest żeby procesor uszkodził sie tylko częsciowo znaczy żeby działał tylko na niższej częstotliwości i najważniejsze JAKIM PROGRAMEM MOŻNA SPRAWDZIĆ CZY PROCESOR NIE JEST USZKODZONY???? ( nie znam sie na tym ale może oprucz tego że chodzi na niższej częstotliwości może uzkodziły mu sie jakieś instrukcje czy cos takiego i dlatego gry sie nie uruchamiają) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Gdyby procesor był spalony, to by ci się w ogóle komp nie włączał. Na pewno ustawiałeś FSB na 133MHZ (266)?? Ładnych pierdół ci naopowiadali w tym sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 no ale gdyby sie proc ukruszyl to podobne anomalnie moglyby miec miejsce ale zaraz...plyta Ci sie spalila to...sprawdziles proca na innej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Pewnie skroili go w serwisie wsadzajac jakas plyte ktora nie obsluguje fsb 133, ktora mieli w magazynie i stad problem :/ niema to jak uczciwi serwisanci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Sprawdź jaki model płyty masz? Może się gryzie wszystko znaczy grafa z mobo i dlatego gry nie działają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Echm.. nie znam się co prawda na AMD ale widziałem kilka razy tak uwalone procki tej firmy. Głównie po przegrzaniu, nie spalone do cna ale taktowanie dla default spadało drastycznie i nie pomagało wsadzanie w inne płyty. Nie wiem co za to odpowiada bo żaden nie był ukruszony, tylko przegrzane sztuki. Żadna nie ruszyła wyzej jak 1400 > 1100, 1600 > 1200 itp itd... mówię nie za bardzo znam się na AMD ale z tego co widziałem to tak było. Możeś go razem z płytą usmażył po prostu. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...