mx19 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 moze od raz 4x2gb ramu? a z bud to moze cos lian li... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 bierz 4 rdzenie. jak sie ma tyle kasy to dlaczego ma sie oszczędzać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 bierz 4 rdzenie. jak sie ma tyle kasy to dlaczego ma sie oszczędzać?? Popieram. Zreszta, podales w zastosowaniach corela, adobe i kodowanie filmow. Wszystko to wykorzystuje 4 rdzenie. Jak po kupnie wszystkiego zostanie troche kasy, zawsze mozesz kupic dodatki w stylu bezprzewodowa klawiatura + mysz np. od logitecha, zewnetrzna karte dzwiekowa (lepsza jakosc dzwieku ale dodatkowe pudelko na wierzchu - kwestia dyskusyjna), moze jakis turner tv itp. A, zasliacz 1,1kw to zbedny badziew, zgadzam sie z glosami wskazujacymi na cos 600-700W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik_chorzów Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 o kur** 20k na kompa?? chłopcze ja bym wzial takie cos: do 2,000zł kompa najlepiej : Proc. 2,8GHz Płyta niewiem nie znam sie karta Geforce 6800GS ram 2x512MB i to tyle a zostawic reszte kasiuli na nastepne lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 czytaj zanim odpiszesz. zalecam czytanie regulaminu. powiedział że MUSI wydać całą kase bo inaczej przepadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.TwiG_ Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Proc. 2,8GHz Płyta niewiem nie znam sie karta Geforce 6800GS ram 2x512MB LMAO, z tym geforcem to niezle doje*** ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Proc. 2,8GHz Może jeszcze p4 prescott ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 o kur** 20k na kompa?? chłopcze ja bym wzial takie cos: do 2,000zł kompa najlepiej : Proc. 2,8GHz Płyta niewiem nie znam sie karta Geforce 6800GS ram 2x512MB i to tyle a zostawic reszte kasiuli na nastepne lata Aleś wyskoczył z tym..... Co do tematu, to procek only 4 rdzenie:D Zasiłka.. hmm, nie znam się ale ja bym wziął jakiegoś 700W pasywnego:D Do tego wszystkiego 2x88gtx, 8gb szybkiego ramu i dla dopełnienia, jakieś super WC złożone z topowych części:D Komputer będzie full wypas:D Co do obudowy to musisz zdecydować sam, bo ludzie mają różne gusta. A jak zostanie Ci jeszcze troche kaski to jestem do dyspozycji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ja stanowczo bym sobie rozdzielił dwie kwestie: >> Gry >> Praca Do gier to bym sobie poszedł i kupił jakiś zarąbistym TV LCD z przekątną obrazu nie mniej niż 40 cale, do tego GigaWorks'a no i oczywiście Xbox 360 + Nindendo Wii + PlaySation 3 (kiedy by wyszło :P) z największymi hitami i bym miał z tego lepszy pożytek niż z 2x 88GTX :P Do pracy to był sobie kupił jakiegoś fajnego E6600 + 2GB ramu + GF 7950GT + 2 x 250 Seagate + jakieś dobre 500W i ewentualnie XFi. Do tych programów graficznych i konwersji wideo wystarczył by w zupełności. Bo nie warto takiej gotówy ładować w kompa który jak koledzy pisali i tak za pół roku będzie wart z 40-50% tej kwoty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) ' date='11 gru 2006, 22:16' post='2423336'] Do gier to (...) wart z 40-50% tej kwoty :P Co do monitora to się zgadzam, też trzeba sobie kupić coś porządnego :lol2:. Ale jak KrisJR powiedział, MUSI wydać tyle kasy, albo bedzie w tył/straci ją. [RONIN] - twój avatar mnie rozwala, normalnie "US & A" :mrgreen: Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Ale jak KrisJR powiedział, MUSI wydać tyle kasy, albo bedzie w tył/straci ją. [RONIN] - twój avatar mnie rozwala, normalnie "US & A" :mrgreen: No zaraz, policzmy: GRY Telewizor LCD ~40"; Xbox 360; Nindendo Wii; Sony PlayStation 3; Kilka najlepszych gier na każdą z platform; Logitech GigaWorks PRACA Intel C2D E6000 2 GB DRR2 800 Asus 7950 GT 2 x 250 GB SATA II Creative X-Fi Dobry zasilacz < 500W Reszta "bebechów :P" Myślę że 20K PLN to mało B-) A avatar jak i zestaw który stworzyłem to będzie prawdziwy magnes na panienki :P Edytowane 11 Grudnia 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Tak się składa że xboxa już mam od miesiąca, jednak dalej PC ma w sobie to "coś" jeżeli chodzi o gry, czego mi brakuje w konsoli, a na lapku jakoś grać sie wygodnie nie da więc z tąd decyzja o kupnie. Narazie czekam i analizuje oferty poszczególnych sklepów na części, ponieważ większość z nich idzie na zamówienie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 imho dosc ciekawa sytuacja. Jesli jest taka mozliwosc i jestes odwazny to moznaby skrecic malego wala. np. kupic tego kompa z czesciami, ktore w przeciagu powiedzmy miesiaca straca najmniej na wartosci. Tak wiec po tym miesiacu sprzedac tego kompa i kupic sobie cos tanszego, tym bardziej, ze za miesiac kompuy zaczna szybko taniec i mozna wyskubac prawie rownie zestawik za 4x mniejsza kase. To wszystko sprowadziloby sie do tego, ze duza czesc pieniedzy zostanie w twojej kieszeni, a komp nadal jest na poziomie entuzjastow. A tak poza tym majac taka kase rzeczywiscie zrezygnowalbym z komputera, a zainwestowal w cos co daje rzeczywiste szczescie, a nie watpliwej jakosci chwilowa radosc, ktora albo zamienia sie w nałóg i tracisz na zdrowiu albo poprostu, jak podczas hiperinflacji, majac do dyspozycji "wszystko" - "nic" nie sprawia szczescia. Takze bezsensu jest kupowac super-high-end komputer. Zapewniam cie, ze znacznie wiecej zyskalbys, gdybys ciezko zapracowal na dobra ksiazke i ja sobie czytal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 @KrisJR a musi to byc 1 PC :?: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) Fajny przekręt, 20k na komputer. W sumie każdy z nas marzy o czymś takim, nie czarujmy się. Tylko mając te 20k nikt z nas by niekupił za to komputera. Zaraz pojawiłoby się coś innego i wydalibyśmy z 5 tysięcy max. Miałem kiedyś Optimus Pentum 60mhz i co, kosztował wtedy 7 tysięcy (byłem osobą która jako pierwsza miała komputer na osiedlu liczącym 10 tysięcy osób. Eckh) Ale jak ktoś mówi jeśli musi, niech kupi dwa komputery te same i połączy je kablem szeregowym chyba pod Ltp1 dawaja do kazdej plyty jeszcze, wlasnie dla takich rzeczy :) Edytowane 13 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...