nowik Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Otoz mam nietypowy problem, a dokladniej moja znajoma wiec opisuje problem z jej relacji... Podczas pracy z komputerem i podlaczonym kablem(panel przedni!) do aparatu poprzez USB (aparat nie byl podlaczony!) nagle wleciał piesek i przegryzł ów kabel tak ze widac całe jego wnętrznosci... no ale nic komputer normalnie mimo to dzaialal wiec kabel zostal tylko wyjety a komputer działał normalnie... nastepnie po wylaczeniu pach... nie działa... po wcisnieciu przycisku power zupelnie nic sie nie dzieje tak jakby w ogole nie bylo zasilania jednak zasilacz lekko buczy, a na modemie podlaczonym poprzez USB neostrady swieci sie czerwona lampka (podobno swieciła zawsze), poodlaczalem wszystkie kabelki do zasilania i popodlaczalem ponownie ale nic to nie dalo... Zatem pytanie, co moglo sie stac ? Czy zasilacz/płyta głowna spalila sie z opoznionym zaplonem ? Albo gdzie zmierzyc czy ten zasilacz w ogole zasila plyte glowna i moze to na niej jest cos zwalone ? Wiem ze najlepszym rozwiazaniem bylaby podmiana zasilacza ale niestety z tym bedzie ciezko dlatego wolalbym jakas inna metoda ;/ z gory dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Sprawdź z innym zasilaczem, jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowik Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 No wlasnie mam problem z dostepem do innego zasilacza tego typu gdyz jest to ten z osobnym zasilaniem na procesor P4 czy jakos tak (4-pinowe) a zasilacz to najprawdopodobniej ten http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13383 albo slabszy (300W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Obstawiam że zasilacz padł, lepiej sobie jakiś załatw i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wypnij zasilacz i odpal na krótko, będziesz wiedział czy zasiłak jest dobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Idż do jakiegoś kumpla, serwisu i sprawdz tą zasiłke!! Spięcie na krótko nic nie da bo wiatrak moze i zastartuje, a zasiłka i tak bedzie padnieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 a mnie to wyglada na uszkodzenie plytki glownej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Kto wie ale lepiej wykluczyć na początku zasilacz i później szukać najwyżej reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 zrób jeszcze clear CMOS :) czyli reset biosu zworką, albo wyjęciem bateryjki. Raczej nic się nie powinno rozwalić przez ten kabelek :P, chociaż zadziwiające, że nie zadziałało zabezpieczenie przeciwzwarciowe w zasiłce, pewnie jakiś codeshit ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Bywają bardzo dziwne przypadki - miałem jakiś czas temu takie coś w firmie. Kolega podłaczał aparat do USB - zadymiło, komp chodził do wyłączenia - a potem już nic !!! Okazało się że spalił się chipset na płycie ( było widać czarną wypaloną dziurę !!!). Na szczęście płyta była jeszcze na gwarancji i nawet nie protestowali tylko po 3 tygodniach wróciła naprawiona :lol2: Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 To znajomy podłączył do mobo też cyfraka Canona jakiegoś i nagle tak mówił: iskry, głośnik zaczął piszczeć zresetował i zonk cały czas no signal. Okazało się że mobo się uwaliła, próbowałem u niego z zasilaczem najpierw ale nic nie dało, miał megabajta pewnie gdyby coś lepszego to podziałało by zabezpieczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 jak masz szczęście to zabezpieczenie w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GooZioR Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Miałem podobne przygody tylko z pendrivem i u mnie szczęśliwiej się to zakończyło, bo zresetował się tylko komputer noi akcja działa się w pracy, a nie w domu. Podejżewam, że naelektryzowałem się w jakiś sposób ocierając się o coś i włożyłem pendrive'a trzymając prawie za metalową wtyczke usb. Po prostu poczułem lekki prąd na palcu (taki jak się czasem kogoś dotknie i poczuje się "kopnięcie"). Zdażyło mi się to chyba już 3 razy i to właśnie wsuwając pendrive'a do panelu przedniego. ------------- Apropo pracy przypomniał mi się dowcip: Jaki jest najlepszy samochód terenowy ?? ........................ samochód firmowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...