Gość marcin-1981 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam Mam problem bo chce sobie kupić płytę główną pod procesor AM2 bez SLI i zintegrowanej grafiki, jaki wybrać chipset? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Witam Mam problem bo chce sobie kupić płytę główną pod procesor AM2 bez SLI i zintegrowanej grafiki, jaki wybrać chipset? Proszę o pomoc. jeśli chodzi o chipset to ja bym proponował nf4 :D a tak z ciekawości pod jaki procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin-1981 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Procesor AMD X2 4200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Weź DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) DFI taką jak mam w podpisie (bo Ci posłuży długo, jest po modyfikacjach cicho, HTT wysokie, płyta Cie nie ogranicza, no i nforce4 niby stary, ale jary). Hm Gigabitowy lan, firewire, dobre cewki Reszta jak Abit nie przetestowana, ale cicho, minus niskie HTT, Biostar niby dobry, ale 50 złotych więcej i masz Lexusa a nie Honde, nie wiadomo jak to będzie chodzić przy Brisbane np. przy 3100ghz standardowo.... wtedy wyjdzie szydło z worka Edytowane 6 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Jeżeli zdecydujesz sie na DFI, to pewien user z forum (nicka nie pamietam) sprzedaje nową za 340zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ten ktoś to msn jeśli mnie pamięć nie myli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ew może być Biostar Tforce na NF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ew może być Biostar Tforce na NF4. Tez dobra propozycja za 270 , za 300 jest Ultra ale jesli moze to niech kupi od MSN bo on chce 340 za DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin-1981 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Co powiecie na ktorąś z tych: -Asus M2N-E nForce 570 Ultra -Abit KN9 Ultra -Microstar K9N Ultra-2F (nForce 570) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 ja mam asusa, większych problemów z nią nie ma po instalacji nowego biosu, ale mega oc na niej nie zrobisz... , z abitem chyba jest lepiej z awaryjnością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Co powiecie na ktorąś z tych: -Asus M2N-E nForce 570 Ultra -Microstar K9N Ultra-2F (nForce 570) Nowy Chipset nie da Ci wcale większej wydajności, to jest Mit (może da czytaj 1%, ale wielkim kosztem OC), więc tak jest już stratnyy HTT i tak puscisz na 300-400 może więcej na nforce4 na 570 zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin-1981 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jednak skłaniam się do Asus M2n-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Naprawdę nie lepiej DFI lub Biostara?? Z Asusem są podobno duże problemy z BIOSami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin-1981 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Z ASUSEM nie będzie kłopotów przy jakiejś większej grafice, slot jest w dobrym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 ja mam asusa, większych problemów z nią nie ma po instalacji nowego biosu, ale mega oc na niej nie zrobisz... , z abitem chyba jest lepiej z awaryjnością AMD Athlon64™ AM2 3000+@2.2 ghz (Ac 64pro) Nie masz problemów, hmm ten zegar 2.2 już jest problemem ;) ale to żart oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Met Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak jest ze zmianą coolera na tym DFI Infinity NF Ultra II-M2 , względnie ULTRAII-M2/G ?? Jest na kleju, czy kołkach? Da się łatwo ściągnąć i przylepić coś pasywnego? A może lepiej wziąć jakiegoś Asusa...?? Aha: no i sprawa dość kluczowa: czy na jaką płytę zmieszczę Scythe Infinity (mam ten radiator, ale straszne z niego wielkie bydlę <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Jak jest ze zmianą coolera na tym DFI Infinity NF Ultra II-M2 , względnie ULTRAII-M2/G ?? Jest na kleju, czy kołkach? Da się łatwo ściągnąć i przylepić coś pasywnego? A może lepiej wziąć jakiegoś Asusa...?? Jest zamontowany na kołkach. Jeżeli nie chcesz DFI to mozesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ABITa KN9, jest test na egiełdzie, to tez dobra płyta. Asusy nie pokazują nic ciekawego w porownaniu do DFI/BIOSTARa/ABITa. Przy długich grafikach np. 7900 jest problem z montowaniem innego chłodzenia. Najlepiej wtedy się sprawdza Thermalright HR 05 SLI. Edytowane 9 Grudnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Popieram Grzesia. Abit KN9 to również bardzo dobra propozycja. Myślę, że nowy bios rozwiąże problem z HTT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie wiem co chcesz od tej DFI. Najlepsza płyta do OC na AM2 w tej chwili, i nie ma żadnej kombinacjii z BIOSem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Odgrzeję ten temat, ponieważ sam chcę sobie kupić płytę na AM2, a zakładanie kolejnego tematu na forum jakoś mi się nie widzi - tylko większy bałagan. No i moje pytanie, czym się różni Abit KN9 starsze od KN9 na chipsecie nForce 5 (570 Ultra)? Warto dopłacić te 60 zł? Te NOBO są chyba porównywalne w kwestii stabilności, kontatybilności i O/C? Pozdrawiam i liczę na waszą wiedzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Podobno nforce 570 jest bardzo awaryjny na abicie dlatego wiekszosc poleca Abit KN9 NF4 Ultra i ja taka wlasnie plyte kupilem 310zl + koszty przesylki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) jeżeli masz coś brac to weź mobo na nf4 stary ale jary, nie pożałujesz DFI warte uwagi :) wysupłaj do infinitki, najlepsze co może być. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Podobno nforce 570 jest bardzo awaryjny na abicie dlatego wiekszosc poleca Abit KN9 NF4 Ultra i ja taka wlasnie plyte kupilem 310zl + koszty przesylki. Zgadza sie...BARDZO. Virus tez o tym pisal. Abit ma problemy z usb itd..nowe biosy wiele nie pomagaja. Nie warto ryzykowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...