Belrin Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Sorki,myślałem o innym artykule ale do niego prowadzi link z tego podanego przez Ciebie.Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Zmieniam SDR'y na DDR'y 333 na tej płytce i tu moje pytanie.Płyta niema dzielnika 1/5 chyba i jak mocno mogę podkręcić fsb aby było bezpiecznie dla kart i dysku?Czy użycie programu CPUFSB pozwoliłoby na bezpieczne ustawienie szyny na 166?Ktoś tego próbował może? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Zmieniam SDR'y na DDR'y 333 na tej płytce i tu moje pytanie.Płyta niema dzielnika 1/5 chyba i jak mocno mogę podkręcić fsb aby było bezpiecznie dla kart i dysku?Czy użycie programu CPUFSB pozwoliłoby na bezpieczne ustawienie szyny na 166?Ktoś tego próbował może?Programowe podkrecanie to se mozna o kant doopy potluc. A co do szyny to do 150 MHz mozesz probowac. Powyzej bym sie bal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Więc jeśli bezpiecznie jest przy max 150 to mam do wyboru albo tak jak teraz 133x15 albo 150x12,5.Co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Więc jeśli bezpiecznie jest przy max 150 to mam do wyboru albo tak jak teraz 133x15 albo 150x12,5.Co radzicie?POjęcie bezpieczeństwa jest bardzo względne. Przy dobrze dobranych komponentach 41,5 na ci to pestka. Więc jeśli ta płyta ma tak samo skonstruowany bios jak jej bliźniak ak31 (tyle że on tylko na ddr jest) to bym proponował 12,5x150-155 Albo jak sprzęt wytrzyma np. 14x150-155 czy też 15x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 nie rozumiem tego ze drutowanie odblokowuje niskie mnozniki - przeciez one sa odblokowane seryjnie - chyba ze trzeba przeciac 5 L3 i wtedy dostajemy wysokie mnozniki + drutujem i mamy caly zakres :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Dla zainteresowanych : Przepalilem na 12.5 i proc nie wstawal , pozyczylem od kumpla "lakier grafitowy" zamalowalem 1 mostek i dziala na 12. Wniosek: Nie ma co sie bac przepalania wszystko mozna sprostowac a raczej zamalowac :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Juz tu ktos zadawal takie pytanie ale ja zrobie to jeszcze raz czy mozecie ziulustrowac ten sprzęt do przepalania mostków ;) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Bateryjka 9V + kabelek ze zlaczka do baterii i dwoma drucikami :) Ot caly "sprzet" Nalezy tylko pamietac, aby bateria byla swierza :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Albo z zasilacza- napięciem 5V. Dokładną procedurę opisałem wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Dobra Rada Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja dzisiaj probowalem przepalic mostki bateria 9V ale to nic nie dalo, mostki dalej przewodzily. Wzialem wiec 2 baterie LR20 (takie grube co sie do latarek wklada), polaczylem szeregowo i przylozylem do mostka. Wyskoczyla malutka iskierka, mostek sie przepalil i wsio gra :) Nie wiem, byc moze moja bateria 9V byla jakas felerna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toXin_from_home Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 niech mi ktoś powi gdzie znaleźć dobre schematy połączeń Durona >1Ghz...mam jakieś ale niezgadzają się z tym co jest na procu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Czy motyw z batryjką wychodzi na thunderbirdzie? Bo próbowałem, z baterją 9v i zasilaczem od komórki i nic... Igiełki robią się ciepłe, lecą sobie iskierki i nic... mostek jak był tak jest!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ja przepalałem zasilaczem od Alcatela 12V, uciąłem końcówkę i powstałem końcówki obdarłem z izolacji i pobieliłem (pokryłem lutowiem, jak ktoś nie wie) z usztywnionych i pogrubionych w ten sposób końcówek uformowałem bardzo ostą obcinarką do przewodów stożki na kształt igły. Wyszła mi wpełni profesjonalna "wypalarka mostków" :)) (biorę na to patent :), Jeżeli ktoś z Bydgoszczy to niech wpadnie, wypalimy po jednym ;) mostku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 mam pytanie czy np na mojej syfnej płycie poszedłby mnożnik 12,5*x133 i czy ta płyta to rozpozna mam to co w podpisie i nie wiem czy mi ruszy teraz jest tak jak jest i no problem bez zmiany napięcia jakieś 50-52 st c w full tress a jak załąćze moje waitaki to 45 zbieram na wc więc jakby się grzał to przyspieszę roboty z wc i będzie spox tylko czy mi ruszy na takim ustawieniu? wtedy by był 2000+ albo na 12x133 i by był 1900 ??? jak będę miał wc to zasadzę vcore mod na proca i moze pojedzie więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 pójdzie mnożnik jaki chcesz nawet jak płyta (bios takiego nie obsługuje) ponieważ w biosie ustawiasz np 8x i masz żęczywiste 16x, więc bios myśli że masz 8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 niech mi ktoś powi gdzie znaleźć dobre schematy połączeń Durona >1Ghz...mam jakieś ale niezgadzają się z tym co jest na procu http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...p_painting.html Sprawdzone na D1200 @ 1500MHz (mnożniki x9,5 x10 x 10,5 x12) DZIAŁA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Czekam na nowiutkiego A1700+, na razie nie mam kaski na lepsza plyte (k7s5a).. :( Jak wiadomo, moj bios nie ma regulacji ani napiecia ani mnoznika, tylko fsb (max 166/166). Czy w takim razie przeprowadzaniem zabiegow na mostkach moge sobie do woli regulowac mnoznik i napiecie? Chcialbym to 166 troche pomnozyc... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 kurde powiedzcie mi bo mam plyte ASUSA A7v333 i proca 1700 0,13 mikrona i w biosie mam regulacje mnoznika od chyba 6 do 12,5 i wszystkie teraz moge sobie zmieniac.Wiecej mnozika w biose nie ma od 12,5 , a plyta moja obsluguje na 100% do 15 napewno. Standardowo chodzi na 11x133 , ja sam ustawilem sobie 12,5x175 czy jak przepale mostki zeby miec mnoznik np: 14x to w biosie pokaze mi ze mam 14x i czy beda tez dostepne jak przepale juz na 14 ponizej mnoziki czyli 13 lub 13,5 czy tylko zostanie 14x. Czy to jest tak ze jak przepale na 14x zalozmy to w biosie tego nie pokazywac tylko bedzie to mozna jakimis programami sprawdzic. a na plycie mam napiecie i magistrale w biosie moge ustawiac. prosze o szybka odpowiedz!!! dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 no ok .. fajne tu rzeczy piszecie .. ale przecie na wiekszosci płyt mozna sobie bezproblemu ustawic mnoznik 12.5 ... ja u sibie krecilem athlona 1700 DLT3C JUIHB naa 2600+ bylo jakos 14 x 150 i proc zglaszal sie zarówno w biosie jak i windzie w jako 2600 ... szkoda ze proc nie był moj :)) takie przepalanie jest lepsze czy to tlyko dla tych co nie maja wsjcia ?/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciak Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 http://home1.gte.net/res0exft/ moze nie do koncaa na temat ale info aktualne na plytach z zablokowanym mnoznikiem. moze sie wam przyda a moze juz to znacie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdial Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 witam czy procek anthlon 2000xp palomimo (0,18m) na płycie główne GA7VAXP da się kręcić poprzez mnożnik? Jak można odblokowac monożnik na tym procku? Ile można zniego wyciągnąć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardcoreman Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ja tego wszystkiego troche nie qmam.......mam Asusa A7S333 i Athlona 1700+@1818Mhz i zastanawiam sie o co chodzi??? ja mam mnoznik max 12,5 a da sie wykrecic wiecej bo udalo mi sie ystawic juz na 1900Mhz ale przy fsb 152 i boje sie ze cos sie sfajczy. moze mi ktos odpowiedziec czy moge jakos zwiekrzyc mnoznik na tej plycie ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja mam athlona 1800+thr-d i napięcie na procu 1.5V mozecie powiedzieć co zrobic aby na nim zwiekszyc napięcie (nieduzo)i zwiekszyc mnożnik na 13???? ój nr gg to 3197917 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja mam athlona 1800+thr-d i napięcie na procu 1.5V mozecie powiedzieć co zrobic aby na nim zwiekszyc napięcie (nieduzo)i zwiekszyc mnożnik na 13???? ój nr gg to 3197917 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A jak podkręcić durona ? tak samo jak athlony ? tzn.przepalać mostki np wg.tabelki (voltage/multipler)? jeśli tak to looz , chciałem wymieniać płyte główną ale widać że ten sposób podkręcania jest świetny , więc sprubuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...